[]

Ben Terroristim, Kızılay'da otobüs bekleyen çocukları ve

insanları öldürdüm diyelim. Empati kurar mısınız? Ya da röportajımın bütün basında yayınlanmasını düşünce özgürlüğü olarak mı görmek gerekir. Sonuçta ben düşünerek insanları öldüremem ama düşündürerek öldürebilirim. Hangi suçu işlemiş olurum?




 
o kişiyi o duruma getiren koşulları, nasıl bir motivasyona sahip olduğunu anlamak için empati yapılabilir bu illa ona hak vereceğim anlamına gelmez. hiç bir şiddet eylemini kabul etmiyorum.

anayasada, basın kanununda, radyo tvlerin usul ve esasları hakkında kanunda, terörle mücadele kanununda ve ilgili yönetmeliklerde fazlaca düzenleme var bu konuda. terörü övücü hakkı gösterici, güçlü gösterici vs yayın yapılmamasına dair. tabi temel haklardan olan düşünce ve kanaatleri açıklama ve yayma hürriyeti basını da kapsar ayrıca basının dördüncü güç olması sebebiyle kamuoyu yaratma, bilgilendirme vs vs işlevleri ve haberin hukuka uygunluğunu belirleyen unsurlar var. var da var yani orasını ulemaya bırakalım.
  • anon1m  (21.05.16 07:15:08) 
Senin gibiler için "terörist değil, öfkeli insanlar topluluğu" diyen biri vardı adını hatırlayan varsa yazsın. Ben öyle demem, fütursuzca kufrederim sana.


  • babilbaligi  (21.05.16 08:11:25) 
İŞİD neden terörist değil peki Vapurlarfalan? Biraz dengeli ol lütfen! Savunduğun insanlar babilbalığı'nın (+1) söylediklerini söylemişti başka bir terörist grup için?

İkincisi sanki AKP'liler dışında tüm Türkiye PKK'lıymış falan gibi davranıyorsun. AKP'li olmana saygım var ama düşüncelerin o kadar sığ ki!

AKP savunmaların hep diğer partilerin eksikleri üzerinden. Türkiye'de ya da dünyada hang parti mükemmel ki!
  • Traveller  (21.05.16 09:44:38) 
Hayir empati kurmam. Isime geldiginde; kandirilmis gencler (pkk) isime geldiginde de bir avuc ofkeli genc (isid) derim olur biter. Mevzu istedigim gibi gitmezse de topyekun savasa girisirim.
Bayiliyorum bu hakliliginiza. Hep hakli, hep magdur.

  • allah yazdiysa bozsun  (21.05.16 12:32:56) 
Nadiren kendi açtığım duyurularıma cevap yazma ihtiyacı görürüm ve buna sebep oldun, tebrikler..

@Traveller "İŞİD neden terörist değil peki Vapurlarfalan"

Nasıl bir kişiliğe sahipsin bilmiyorum ama söylemek bir yana ima bile etmediğim lafları bana yakıştırmana hayran kaldım.
işte böyle fantezi dünyasında yaşıyorsunuz. kafanızdan bir yakıştırma geçiyor ve bütün hayatınızı onu gerçek olarak belleyerek kafa içi sanal bir dünya yaratıyorsunuz. sizden başka o dünyaya erişimi olan yok.

Yuh!
  • vapurlarfalan  (21.05.16 15:39:51 ~ 15:40:13) 
@vapurlarfalan

Babilbalığı da sana aynısını sordu. Bir zamanlar o taptığın adamlar İŞİD'i de PKK'yı da terörist saymıyordu. Sıçtın yani! :D
  • Traveller  (21.05.16 15:45:13) 
Taptığım adamlar kimlermiş? İnsanların siyasi tercihleri olur ve kimse senin "taptıklarına" inanmak durumunda değil.

Senin de siyasi tercihlerin var. Bu, onlara taptığın anlamına mı geliyor? Eleştiri yapacaksanız edebini bilin önce. Seviyesizliğin anlamı yok. kendinizi mi tatmin ediyorsunuz bu sözlerle? sana verdiğim cevap babile de gidiyor sana da

Hangi hükümet işid'i daha 2013'te terrorist organizasyon saydı ve binlerce yabancıyı sınırdışı etti veya girişine engel oldu?

senin kafanda türkiye işid'i şehirlerde bombalı eylem yapması için destek veriyor, Pkk'ya da destek veriyor.

konuşacaksan o şu demiş bu şu demişi bırak, sanki bu ülkede yaşamıyormuşsun gibi başkasının yalanlarıyla kendini avutma! ve tutarlı olun. saçmalamayın.


Hangi hükümet işid'i daha 2013'te terrorist organizasyon saydı?

ABD, Avrupa Birliği ülkeleri, Rusya?
  • vapurlarfalan  (21.05.16 17:13:40 ~ 17:23:58) 
Işid'i terörist orgut olarak kabul etmemek ile "terör örgütü değil" diyerek tır tır silah gondermek arasında ciddi bir fark var. Birinde yeni kurulmuş bir örgutü sallamiyorsun, diğerinde açıktan destek oluyorsun.

Peki tüm Işid tutuklularını serbest bırakan (genelkurmay başkanı terör orgütü şuphesiyle f tipi cezaevinde yatarken) ışid mensuplarını açık cezaevine koyup kaçınca da "firar etmiş sayılmazlar" diyen kim?

Pkk ab, abd ve Rusya terör listesindeyken sokaklara bomba gömmesine goz yuman operasyon yapilmasini onleyen kim?

Neden adlarini soyleyemiyorsun vapurlar? Azcik durust ol soyle kimse bulari yapan?
  • babilbaligi  (21.05.16 17:36:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.