[]

Yardım edin,ciddiyim.

Arkadaşlar bana bir şeyler oldu.

Gün geçtikçe yıllar geçtikçe kendimi daha başarısız hisseder oldum. Eskiden lisans birinci sınıfta tüm derslere odaklanıp inanılmaz ödevler çıkaran ve aynı zamanda çok aşırıya kaçmadan normal düzeyde çalışarak bunu yapan ben, lisans hayatımda azalan bir ivme kaydetmiştim. bu çok sorun olmamıştı, çünkü bir şekilde hallettim mezun oldum ve fakat özellikle son bir yıldır, yüksek lisansta sanki eski anlama kabiliyetim, ders çalışabilme özelliğim gitmiş gibi (hiç bir zaman mükemmel ders çalışabilen biri olmasam da bir disiplinim vardı, yine istemezdim ama bir şekilde o ders halledilirdi). hem çalışıp hem yüksek yapmak dolayısıyla olduğuna inanmıyorum; çünkü ders çalışmaya ayırabileceğim zamanı yaratabiliyorum; lakin çalışamıyorum, olmuyo olmuyo olmuyo. ne anlayabiliyorum, ne beş dakikadan uzun ders başında kalabiliyorum.

bir kaç gün sonra sınavım var ve ben günlerdir erteleyip erteleyip yine çalışamadım. tam kalkıp bakayım diyorum başıma ağrılar giriyor. ya da baksam vazgeçip bırakabiliyorum. bu iş hayatımda böyle değil; ama tam tersi ona dört kolla sarılmış durumdayım.

özet olarak şu iki gün çok önemli benim açımdan gazınıza ihtiyacım var, ne olur tavsiye verin, nasıl bir ortam ve motivasyon yaratmalıyım?

 
travmatik bir deneyimin oldu mu bu süre zarfında?


  • mimimi  (20.05.16 22:30:21) 
Yuksek lisansa baslama motivasyonunuzu hatirlayin. Cok az zaman kaldi, sonuca yaklastikca insan daha da beziyor bunu unutmayin. kendinize sinav sonrasi bir odul belirleyin, hicbir sey icin olmasa bunun icin odaklanmaya calisin.
Olmazsa da zorlamayin bence. Bir dahaki sinava artik. Caniniz sagolsun.

  • evde liyakat kalmamis  (20.05.16 22:32:44) 
@mimimi travmatik mi bilmiyorum ; ama epey zor zamanlarım oldu evet;
@evde liyakat kalmamış çok sağol motivasyonun için, sonu başı belli değil, dersleri verebilsem:s

  • arkburak  (20.05.16 22:34:38) 
@evde liyakat kalmamis

Bu odul olayinin problemi su: sinava girsem de girmesem de, odevi yapsam da yapmasam da o odule ulasabilirim ki? Yani illa "odul" olmasina gerek yok ki benim icin:// o zaman nasil halledicez:/

Ayrica @arkburak in yazdiginda kendimi gordum resmen. Aptallasiyorum gibi hissediyorum :)
  • kuehles blondes  (20.05.16 22:38:32) 
yaş ilerledikçe algılama kapasitesi düşüyor. ama burada tarif edilenin nedeni stres.

@liyakat'a katılıyorum. kendi motivasyonlarını kendine hatırlatmalısın.
  • manuel mandalina  (20.05.16 22:47:41) 
@manuel mandalina, ya daha 40 50 yaş olmadım ki algılama kapasitem düşsün, zinde olabilmek ve odaklanabilmek istiyorum sadece. şu rolanti modumdan sıkıldım:(


  • arkburak  (20.05.16 22:51:12) 
@kuehles, arkburak

Yuksek lisansa baslarken bir motivasyonunuz oldugunu varsayiyorum, kendiniz icin bir sey hedeflediniz degil mi? Bu ise baslarken kendinizle ilgili bir planiniz vardi. Zor olacagini da biliyordunuz, sonucta isteyerek bu bolumdesiniz, ilgi duydugunuz bir alanda yuksek lisans yapiyorsunuz.
Zaman icerisinde bu motivasyonu stabil tutmak zor, ama kendinizi basarisiz hissettiginiz zaman hatirlayin. Kendinize vereceginiz en buyuk odul zaten basladiginiz isi bitirmek, bu tatmini yasamak. Geri kalan her sey biraz akil oyunlari, kendi kendine manipulasyon.

Egitim hayatinizda bir sonraki noktaya ulasmak icin koydugunuz her hedef, sizi gaza getirecek her sey minik birer detay. Yoksa her istediginizi her dakika yapabilirsiniz, ama asil hedefinize ulastiginizda duyacaginiz tatmin bunun cok otesinde bence. Oyle olmali yani. Onumuzdeki sinavi iyi hazirlanip atlattigimizda bizi mutlu edecek sey, hazirlanmayip cuvalladigimizda pek o kadar da mutlu etmeyecektir degil mi?
  • evde liyakat kalmamis  (20.05.16 22:56:45) 
@elk zaten sonunu düşünüp başarmam gerektiğini bildiğim ve bunu layıkıyla yapamadığım için kötü hissettim, tanımlayamadığım bir şey bana bunu yapan, belki de dönemseldir.biraz içimi rahatlattın çok teşekkür ederim.


  • arkburak  (20.05.16 23:03:31) 
ben de 50'li yaşlardan bahsetmiyorum. 20 ile 30'lu yaşlar arasında ciddi fark var mesela.
zaten senin durumunun stres kökenli olduğunu düşündüğümü de belirttim. sanırım bunu da yeterince kafa vererek okumamışsın :)

  • manuel mandalina  (20.05.16 23:03:45) 
motivasyonunu kaybetmissin. kendine acimayi birak, sorumluluklarini ustlen. kimse sana yardim etmeyecek bu hayatta, kendi sorunlarini kendin cozmek zorundasin. dertlerin kesinlikle asilamayacak dertler degil, en buyuk sorun kendinsin. kendine acimayi birak.


  • sorusuolaninsanmodeli  (20.05.16 23:28:06) 
travmatik deneyimler insanda çabalamayı, çalışkanlığa kötü şekilde ket vurabilir. ne yapsam olmuyor nasılsa, bu kadar çabaladım da noldu şimdiye kadar şeklinde ifade vuku bulduysa kafada düzeltmesi zor. uzun süre gerekebiliyor.


  • mimimi  (21.05.16 00:29:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.