[]

Çöplerinizi neye koyuyorsunuz? (poşet kullanmamak için)

Naylon atık çıkarmamak adına poşet tüketimimi sınırlamak istiyorum. Alışverişlerimi bez torba vs ile yapabilirim. Lakin çöpleri ne yapacağımı bilemiyorum. Şimdiye kadar hep market poşetlerini çöp torbası yapıyordum, ara sıra da çöp poşeti kullandım. Direkt çöp kovasına atmaktan birincisi tiksiniyorum ikincisi de kullanışlı değil benim durumumda. Şöyle ki sokakta konteyner yok ve kapıcı poşet poşet çöpleri toplayıp sokakta bir yere istifliyor her akşam, çöp arabası da oradan topluyor. Yani direkt çöp kutusuna koysam bile dolduğunda götürüp boşaltabileceğim bir konteyner yok yakında.

Ne yapabilirim alternatif?


 
belki biraz maliyetli ama, çöp öğütücü satın alabilirsiniz. En azından gıda maddeleri kokmadan öğütülüp suyla birlikte gider, poşet kullanmak zorunda kalmazsınız. Diğer kağıt vb atıkları zaten geri dönüşüme atacağınızdan sorun olmaz diye düşünüyorum


  • tss  (20.05.16 22:11:55) 
bence bunun en ortalama çözümü minimum alışveriş poşeti ile devam etmek. ben öyle yapıyorum. eve gelirken 2-3 farklı markete uğrayacaksam ilkinden büyük poşet alıp, gerisini de ona koyuyorum. eve gelince de çöp poşeti oluyor o.

diğer bir çözüm de doğada çabuk çözünen çöp poşetlerinden almak. örneğin makro marketin alışveriş poşeti o özellikte, 1 yılda unufak olduğunu gözlemledim.
  • manuel mandalina  (20.05.16 22:16:25) 
büyük marketler artık doğada kolay çözünür poşet kullanıyor o açıdan içiniz rahat olabilir.

ben annemlere veriyorum. günde 4-5 kez çöp atıyolar galiba sürekli evde poşet eksik oluyor :D
  • la noix  (20.05.16 22:18:46) 
Peki doğada çözünen poşetler içerik olarak doğaya zararsız mı?


  • buff  (20.05.16 22:22:07) 
ben italyada yasıorum hicbi market poset vermiyo istersen satın alıosun. tanesi 10c. kendi bez torbam var onunla gidiorum markete ve bu sayede 1 senede yuzlerce cop poseti kullanmamıs oldum cunku istda alır onları da cop poseti yapardım. ancak istda ben kagıtlarımı ayırır ayrı atardım kagıt copune. bunu yapabilirsiniz. camları da aynı sekilde. burda 4lü cop kovaları var evde. her copu ayrı atıyoruz sonra da ayrı alınıyo gunu var hepsinin. gercekten zor degil. siz de evde plastik-kagıt ve mutfak/yemek artıgı seklinde ayırabilirsiniz bence. cunku posetten tasarruf edip diger her seyi birlikte atınca pek de degisen bi sey olmuyo.


  • slalom  (20.05.16 22:33:15) 
@slalom cop poseti yerine ne kullandigini anlamadim

Ben de coplerimi ayiriyorum ama organik olanlar icin bi poset sart sonucta?
  • la noix  (20.05.16 22:49:19) 
@beetle kompost işi denendi ve zor olduğuna kanaat getirildi. Çok fazla koku ve sinek yapıyor, balkonda dahi olsa. Ayrıca komposta her şeyi koyamıyoruz.


  • buff  (21.05.16 00:45:37) 
Her gun cop cikarmak yerine birkac gunde bir, cop torbasini tamamen doldurarak cop cikarmak olabilir.

Ben kagit-cam ayiriyorum, markete de bez cantamla gidiyorum zaten. Ama cop poseti kullaniyorum ve poset tamamen dolunca atiyorum hep.
  • kuehles blondes  (21.05.16 02:33:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.