[]

akıllı tv'de hangi markayı seçiyoruz?

aklımdan lg gibi geçiyor, arayüzü çok kullanışlı demişler ayrıca içindeki önemli bir zımbırtıyı kendisi ürettiği için rakiplerinden öndeymiş ama yinede emin olamadım.

anladığım kadarıyla vestel, panasonic ve philips'den uzak duruyoruz, lg, samsung ve sony'ye daha ılımlı yaklaşıyoruz doğru mu? yanlışsam düzeltin lütfen.

ayrıca yarın birkaç mağazaya gidicem, flash'a 1080p'lik bir video atıp düşündüğüm modellerdeki teşhir ürünlerinde denemem yeterli olur mu?

 
bence akilli televizyon yerine buyuk ekranli televizyon kesinlikle daha akilli bir tercih. ben de lg nin 4 yillik bir led televizyonu var arayuzu cok yavas browser surekli cokuyor rami cok yetersiz. ama zaten boyle ozelliklerini kullanmiyorum. usbden film aciyorum. daha farkli ihtiyaclariniz varsa da chromecast gibi aparatlar cok ucuz. sizin yerinizde olsam ekranin boyutunu olabildigince buyuk olan gorece daha az ozelligi olan televizyonlara yonelirdim.


  • lifeframe  (20.05.16 22:02:39) 
samsung kullanıcısı olarak lg öneririm. philips ve sonyden uzak durmam çünkü androidli modelleri var artık. 3 5 sene öncesi olsa uzak dururdum ama.


  • sutlu nescafe  (20.05.16 22:03:43) 
filipsten uzak durmaya gerek yok diye biliyorum ben. ama lg ve samsung f/p için en uygun ikili.

bütçe ne kadar bilemiyorum ama şu vakitte akıllı tv alınıyorsa android olsun içinde. biraz pahalılar ama diğerlerinin sağladığı "akıl" pek pratik değil; tarayıcı performansları bile hala istenen seviyede değil. hem android olunca codec sorunu falan da olmayacak uygulamalar sayesinde. sony ve filips'in android tv'leri fena değildi geçenlerde bakındığımda, muhtemelen yeni bişeyler de vardır. ama bence 5 inç küçük olsun android olsun.
  • baba jo  (20.05.16 22:04:05) 
LG iyidir, ben kendi evimde projeksiyonu tercih ediyorum ama babam icin 65 inch bir LG secmistim, Turkiye'ye geldigimde canli da gordum bayagi kullanisli.

- Kumandasi cok basarili, havada kullanilabilen bir mouse gibi dusunun (YouTube'da videolari vardir sanirim)
- Genisleme secenekleri gayet makul. Kac HDMI girisi var ezbere hatirlamiyorum ama Chromecast, Digiturk, D-Smart vb her seyi baglayabilmistik
- Goruntu kalitesi super, Turkiye'de 4K TV yayini yok ama YouTube'dan ya da bilgisayardan 4K video acinca sinemada gibi oluyorsunuz
  • crown  (20.05.16 22:04:28 ~ 22:07:35) 
Lg+1

Benim onceligim usb taktigimde her formati sorunsuz oymatmasiydi. 2 sene once aldigimda bu konuda en basarili LG demisler ve pisman olmadim aldigima. Su anda eminim bircok markada bu ozellik calisiyordur ama 2 sene oncesi icin lg agirlikli yorumlar yapiliyordu.

Uygulama kisminda, tarayicisi uzerinden dizi sitelerine baglaniyorum. Site arayuzunde gezinirken yavas a!a video oynatmasinda hic sorun olmadi. Coktugu de cok nadir oldu.

Digiturk hd yayin kullaniyorum. Dizi ve filmleri de mumkun oldugunc 1080p indirmeye calisiyorum. Kalitesinden memnunum, akilli kumandasi da cok sik ayrica.
  • kint  (20.05.16 22:10:38) 
ben hem ablama hem kardeşime hediye aldım. ikisi de lg, ikisi de çok memnunlar.


  • manuel mandalina  (20.05.16 22:17:16) 
babamin gonlunden samsung geciyordu, fazla pahali geldigi icin lg'yi secmisti 2 yil falan once.


  • letheavendangered  (20.05.16 22:20:08) 
philips seçmiyoruz. bizde bir tane var, tv izlemekten soğuttu beni.


  • firez  (20.05.16 23:05:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.