[]

bu bir sorun mu? (psikolojik)

garip seylere sevinip, garip seylerden tatmin oluyorum.

mesela cop kovasi doluyor ya, bosalttigimda bir oh bee diyorum. azicik kalmis dis macunu siktikca 1 aydir cikiyor, bitmedigi icin atamiyorum, bitene kadar beni asiri rahatsiz ediyor. bitince resmen seviniyorum. veya bulasik makinasi dolup calistirdigimda icimde garip bir tatminkarlik oluyor.

size de oluyor mu boyle?

edit:
ek soru: bunun psikolojide bir aciklamasi var midir?

 
oluyor. kremler sampuanlar filan bitince garip bi seviniyorum bilmem niye.


  • in vino veritas  (20.05.16 21:18:49) 
hayatında zor giden bişeyler var da mutlu olmak için sebep arıyormuşsun gibi geldi. bence sorun yok, kendini bu tip şeylerle iyi hissettirmen güzel bişey hatta, bence.


  • baba jo  (20.05.16 21:20:33) 
Bana da oluyor, evdeki camları geri dönüşüme götürdüğüm zaman o tek şişenin veya tek kırık çay bardağının evden çıkması bile hafifletiyor beni. Kullandığım tükenmez kalemin bitmesi ve yeni kaleme geçmek vb. Şeyler de var.


  • kaymaktutmayansicaksut  (20.05.16 21:22:36) 
bence sorun değil bunlar, alakası bile yok. robot değiliz. herhangi bir şeyden, kendi bilincimizle anlam veremediğimiz bir biçimde, rahatsızlık veya hoşnutluk duyabiliyoruz. bunun sorun olarak addedilebilmesi için bence diş macunu bitmiyor diye oturup ağlaman falan gerekir.

benzer şeyleri ben de yaşıyorum, yaşamayan insan olduğunu da hiç sanmıyorum. sadece çok minik şeyler olduğu için söylenmeye bile ihtiyaç duymuyoruz bana kalırsa. anlatacak olsak ohoo neler neler çıkar.

ben sendeki durumun mükemmeliyetçilik/düzen tutkusu arası bi' şey olduğunu düşünüyorum. ben de mesela şampuan azalmışsa, yenisini alırım ama bir an önce eskisi bitsin isterim. fazlalıkmış ya da zihnimi meşgul edecek bir ayrıntıymış gibi gelir. bence bunda garip veya aşırı olan hiçbir şey yok. dediğim gibi, biraz düzen-nizam-kontrol sevgisiyle alakalı bir durum sanırım.
  • der meister  (20.05.16 21:32:29) 
@der meister, aynen ben de 1 ay ionce bitiyor diye yeni dis macunu aldim bi bitmedi kahrolasica. bir de 2-3 ay once yine az kaldi diye sac spreyi almistim, hala eskisini kullaniyorum. ne bereketliymis hepsi.


  • letheavendangered  (20.05.16 21:48:11) 
bulaşık makinesi hariç hepsi bende de oluyor. bulaşıkları elde yıkadığım için olmuyo o da asdfsf bazen çok çok uzun sürerse delirip atabiliyorum eskisini, yenisini koyuyorum aşırı bi memnuniyetle :)

burçla alakalı olabilir mi acaba? başak burcu musun?
  • reso aga  (21.05.16 02:13:13) 
bunu daha önce psikoloji temelinde görmedim ama mantık yürütürsek bu işlerin hepsi senin için bir sorumluluk döngüsünün eseri. beynin de bu sorumlulukların döngü noktaları yaklaştığı dönemlerde geriliyor. çünkü bu sorumlulukları(diş macunu bitmeye yakın olduğu durumda atılması gerekenler listesine girmeye başlıyor beyin de bitse de atsam ve bu sorumluluktan kurtulsam diyor olabilir) beyin sürekli hafızasında tutup onları sürekli kontrol ederek tetikte tutuyor kendini. bu tarz döngü noktalarını atlattığında da sorumluluğu yerine getirip o işten uzun bir süre kurtulduğunu anladığı için rahatlıyor olabilir.

mesela arkadaşların söylediği gibi Oddly Satisfying ten farklı bir durum yani.
  • terspeygamber  (21.05.16 02:54:41) 
Reso, yay burcuyum ve burcla alakali olduguna inanmiyorum. Zaten yay gibi de degilim hic.
Terspeygamber, evet oddly satisfying'den tamamen farkli bir sey. Nasil farkli oldugunu ifade edemiyorum ama verdigi his farkli. Sanki boyle hayatimda yeni bir donem acilmiscasina bir ferahlik hissi diyeyim

  • letheavendangered  (21.05.16 03:00:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.