[]

yemeklere baharat dökmüyorum

yanlış anlamayın aşçı değilim ama yemekhanede beraber yemek yediğim arkadaşlar türlü baharatlar koyyorlar yemekelerine yemeden derdimi sevebilirsiniz ama ben tuz bile koymuyorum yemeklere çok şey mi kaybediyorum acıyı falan da sever ha. kaybediyorsan ne tür yemeğe ne tür baharat atılır bunun bi raconu var mıdır yoksa zevk meselesi midir.




 
tamamen damak meselesi. taze fasulyeye kırmızı pul biber döküp yerim. pek alışılmış birşey değil bu mesela.


  • sutlu nescafe  (20.05.16 20:45:02) 
racon demeyelim ama belli yemeklere yakışan baharatlar vardır, evet. bence bayaa bişey kaybediyosun. benim favori baharatım karabiber. tatlandırmayacağı yemek yoktur.
bazen de tamamen zevk meselesidir. örneğin ben de taze fasülyeye sumak döküyorum. normalde böyle bi kombinasyon yok.

  • manuel mandalina  (20.05.16 20:49:23) 
zevk meselesi. baharatsız herhangi bir yemek düşünemiyorum şahsen, baharatın her türlüsüne de varım.


  • devilred  (20.05.16 20:49:27) 
Tavuga karabiber ve kekik atarim . mantı da baharatli (aci ve nane ) daha iyi oluyor .

Bir de tonbalikli makarnaya feslegeni yakıştırıyorum .
  • cabiday  (20.05.16 20:49:59 ~ 20:52:32) 
pilava karabiber atılır. on numara olur. hele bir de pilav kombinliyse (tavuk, nohut, fasulye falan); yeme de yanında yat :)


  • gneral  (20.05.16 20:52:33) 
yediğiniz besinleri lezzetli yapmanın en önemli noktası öncelikle, en basit hali ile "seasoning" denen tuz-karabiber eklenmesi, daha sonra da çeşitli baharatlarla aroma verilmesidir. Evet kendi aromaları hali hazırda var, ancak çoğu zaman yeterli değil.

Zevk meselesi olmakla beraber, her baharat her gıdayla iyi olmayacaktır. Örneğin kuru fasulyeye tarçın atmanız garip olacakken, bir çok iç pilav vs. tarçınsız yavan kalacaktır. Bununla ilgili racon denmese de hangi baharatın hangi tarz yemeklerle kullanılacağını gösteren web sayfaları var mesela www.google.com.tr
  • tss  (20.05.16 20:59:14) 
Tadini baharatsiz begeniyorsan neden bir seyler ekleme geregi duyasin ki :)

Karabiber hic sevmem mesela, hicbir seye eklemem. Onceden tuz da koymazdim, yasadigim ulkede yemekler cok tuzlu (bence) sonra ben de alistim, koyar oldum.

Baharat elbette severim ama gerek duymadigimda da koymam yani, neden ki??
  • kuehles blondes  (20.05.16 21:17:04) 
Baharattan nefret ederim. Dümdüz, hiçbir şeysiz yerim yemekleri. Yemek kötüyse baharatla tatlandırmaya çalışmayı anlamıyorum. Yemeyelim o yemeği ya da yapmayalım.
Ben gerçi yemek yemekten de hoşlanmıyorum, mecburen yiyorum yaşayayım diye. Belki yemek yemeyi sevsem baharatı da severdim.

  • buff  (20.05.16 21:19:42) 
bir mercimek çorbasına karabiber gider. kelle paçaya limon, pul biber. okulda bulamaç çorbası çıakrıyorlardı pek güzel değildi. onu biraz tatlandırmak için envayi çeşit baharat katıyorduk. belki o yüzdendir.


  • vayezikhan  (20.05.16 21:54:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.