[]

kendinizi başarılı buluyor musunuz?

hayallerinizi gerçekleştirdiniz mi? istediğiniz yere gelebildiniz mi? henüz gelmediyseniz gelebileceğinizi düşünüyor musunuz?

ben gelmedim ama ileride gelme ihtimalim var. düşününce bu ülkede bana tek umut veren de bu. başarı derken bu kariyer olur, spor olur, aile kurmak olur, olur da olur.

not: sevmediklerime tik atmıcam. :)

bugün sıkıntıdan amma soru sordum yaa. birbirimizi gaza getirelim.

danke.

 
Kimi konularda evet kimi konularda hayir. Parasal olarak lisede hayal ettigim yerdeyim ama hayalini kurdugum gibi saglikli yasamiyorum. Spor yapmiyorum. Daha fazla parti yapmiyorum.


  • Traveller  (20.05.16 17:26:45) 
ilk paragraf için;

hayır. hayır. hayır.
  • elorelia  (20.05.16 17:34:03) 
eh işte. iş hayatımda kendimi daha farklı bir yerde hayal etmiştim. daha alakasız bir yerdeyim. ama daha iyi yerlere geleceğime hala (!) inancım tam.


  • cabiday  (20.05.16 17:35:55) 
+hayallerinizi gerçekleştirdiniz mi?
-gerçekleştirmek için çaba gösterdiklerimi gerçekleştirdim, gerçekleştiriyorum.en azından gelişme var.

+istediğiniz yere gelebildiniz mi?
-kısa vadede olmak istediğim yerdeyim, uzun vadede olmak istediğim yer baya farklı. nasıl bir geçiş yapmam gerekiyor bilemiyorum, göreceğiz :)
  • fakyoras  (20.05.16 17:37:34 ~ 17:38:09) 
Türkiye'de iş konusunda başarılı olmak ya da yaptığından bir şekilde tatmin olmak çok zor. Zira sevdiğin işi bulsan parasal olarak tatmin olmuyorsun, parasal olarak tatmin olacağın işe girsen hayatın kalmıyor. Bu yüzdendir ki iş konusunda "en mutlu olduğum iş olsun" dan ziyade "iyi yaptığım ve hayatımı sikmeyecek iş olsun" a yönelmeyi tercih ettim.

Benim hayattaki en büyük başarımsa kurduğum denge diye düşünüyorum. Zira bu ülkede hayal kurmak bile vergiye tabi olabilir.
  • polifonik osuruk  (20.05.16 17:39:00) 
Basarinin olcutu cok subjektif ama kendi acimdan, ummadigim kadar "basarili" oldum. Lakin basarinin tanimi kafamda biraz degisti o yuzdne su anda baska hedeflerim var.


  • fortisvita  (20.05.16 17:40:30) 
başarılı buluyorum çünkü hala açlıktan ölmedim. geçen o kadar seneye rağmen hala "bir şeyler yapabilirim" ümidimi koruyorum.

başarısız buluyorum çünkü yapabileceğimin %1'ini yaptım herhalde anca. çok aptalım.
  • der meister  (20.05.16 17:47:05) 
Kendimi oldukca basarili bulsam da olmak istedigim yere daha var.


  • neferkitty  (20.05.16 17:48:59) 
Uzun dönemli en son 13-14 yıl önce hayalim vardı ve onu da 10 yıl önce gerçekleştirdim. Kovaladığım kutup yıldızı gibi yön gösteren bir hayalim, "şuraya ulaşacağım" dediğim bir yer yok ama yaptıklarımı seviyorum, daha fazlasını yapmak istiyorum. Bu yolun üstünde olanları da kabul ederek devam ediyorum. Bu yol bir yere getirirse getirir, getirmezse kendi bilir. Başarılı olmam çok önemli değil ama başarısız olmamak, kendi standartlarımı karşılayabilmek istiyorum. Kendi standartlarımın altında olduğum zamanlar oluyor ve üzülüyorum ya da üstünde gördüğümde gurur duyduğum da oluyor ama önemli olan bu kısa süreli üzüntüler-mutluluklar değil; önemli olan tutturduğum yolun bana verdiği manzaranın bütünlüğü ve kendi çıtamı yükseltebilmek. Kısa süreli hedeflerimin peşinden tavşan kovalar gibi koşmayı seviyorum.

Ikındım,sıkındım; potansiyelim bu kadar. Potansiyelimi birçok kişiye göre yeterli bulmuyorum ama yaptığımı seviyorum.
  • aychovsky  (20.05.16 17:58:04 ~ 18:08:49) 
kendimi kapitalist düzenin kurallarına göre başarılı bulmuyorum, bu düzende bir yere gelemeyeceğim çok net. oldukça vasat biriyim ve kendimi hiçbir konuda geliştirmedim. yeterli değilim, öyle hissetmiyorum.

hayallerimi yine de gerçekleştirebileceğimi düşünüyorum, insani açıdan istediğim noktadayım çünkü. biraz şans, biraz inanç lazım sadece.
  • evde liyakat kalmamis  (20.05.16 18:05:55) 
Beni genelde başarılı bulurlar ama ben kendimi hiç hayal ettiğim gibi bulmuyorum. Hayallerim gerceklesmedi büyük ihtimal de gerceklesmez, hayırlısı :)


  • anily  (20.05.16 18:08:30) 
evet.


  • hayirsiz  (20.05.16 18:21:28) 
hayallerimi çok küçük tutmuşum. bu yüzden belki büyük ölçüde gerçekleşti ama hayallerim de değişti yıllar geçtikçe. yani kendimi pek başarılı bulmuyorum ya da bulunduğum yerden tatmin olmuyorum sanırım.


  • nıç  (20.05.16 18:29:16) 
kendime kizinca cok kolay harciyorum hicbi b.ku beceremiyorum diye ama aslinda dusununce idare eder durumdayim. yine de olmak istedigim yerle aramda ucurumlar var malesef. belki de hic olamiycam orada, bunu da bilemiyorum. yasayip gidiyorum ben de oyle.


  • in vino veritas  (20.05.16 18:54:39) 
potansiyelimi sahaya yansıtmadığımın farkındayım ama çok büyük hedeflerim olmadığı için kendimi ne başarılı buluyorum ne başarısız. stresli anları saymazsam memnunum hayatımdan.


  • victum  (20.05.16 18:58:32 ~ 18:58:43) 
Dalida'nın bu konuda şöyle bir sözü vardır: "J'ai réussi dans la vie, mais ma vie, c'est quoi". "Hayatta başarılı oldum ama gerçekten benim hayatım ne ki?" gibi birşey anlamına gelir.

Ha, ben de bundan hissediyorum. İşte kazandım denebilir, aşkta ise total failure. :p
  • faith no more  (20.05.16 19:03:21) 
başarı kıstasım mutlu bir hayat sürmek. şu anda mutluyum, o yüzden evet; başarılıyım.
elle tutulur hayal kurmam, hayallerim uçuktur o yüzden hayallerimi gerçekleştirdim diyemem. elle tutulur amaçlarım ise çok yoktur, en büyüğünü geçen sene gerçekleştirdim. iyiyim iyi.

  • baba jo  (20.05.16 19:06:11) 
gerçekleştirdim hatta fazlası bile var, kalanlar hayaller için de çalışıyorum.


  • ripolip  (20.05.16 19:19:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.