[]

sırt çantasını uzuv olarak gören bir ben miyim?

sırtımda çanta olunca özgüvenim yükseliyor benim, avm olsun sokak araları olsun veya kimsenin olmadığı ıssız bir orman olsun mekan farketmeksizin çantayla daha rahat geziyorum. çanta olmayınca kendimi işsiz güçsüz serseri gibi hissediyorum. sokakta yürürken falan boş boş yürüyorum sanki (allah başka dert vermesin diyeni döverim).

mesela bugün iş çıkışı avm'ye gidip birkaç mağaza gezecektim ama çantayı evde unuttuğum için amele gibi gitmiyim diye iptal ettim. akşam çıkalım diyen olunca o gün çantamı almamışsam bi bahane bulup gelemem diyorum.

ha içinde de bir şey yok sırf ağırlık yapsın diye kilim koyup gezdiriyorum öyle. kulaklık, peçete ıslak mendil, kitap, su gibi ihtiyaç malzemeleri de var ama sırf çanta olduğu için alıyorum onları. mesela babam geçenlerde merak etmiş, deli gibi taşıyıp duruyosun ne var bunun içinde dedi, açtım kilimi gösterdim tepki vermedi.

nesnelere aşık mı olmuşum nolmuş? sizde de böyle takıntılar var mı? benim gibi biriyle arkadaşlık yapmak ister miydiniz?

 
bende aynı duygu bot giyince var
Bileklerimi kavrayıp, sıkı sıkı olunca demek bi rahat mı hissediyorum nedir.
Bot giymişsem daha neşeli, daha atik, daha sosyal olarak rahat olabiliyorum
  • Corc  (20.05.16 13:12:43 ~ 13:13:11) 
27 yaşından büyüksen normal bir durum.

bende de var bu hastalık, haklısın hocam. gerçi karaktere göre değişiyor ama sanırım otokontrolü yüksek bir insansın, ondan da kaynaklanıyor olabilir.
  • hakim oynayin dedi  (20.05.16 13:14:01) 
Ben de oyleyim. Sirt cantam olmayinca yuruyusum degisiyor


  • signore  (20.05.16 13:14:14) 
ben de çantasız bakkala bile çıkamıyorum, sanki elimle kolumla ne yapacağımı bilemiyor gibi oluyorum. çantama bakıyorum, taşıdığım şeylerin hiçbirini gün içerisinde kullanmıyorum. cebime kartımı akbilimi koysam olur aslında gibi geliyor, ama hiç olmuyor.

bir de cepsiz bir şey giyemiyorum, giydiğim zaman aşırı rahatsız olup çıkarıyorum. cep çok önemli bence. cebiniz olmayınca elinizi nereye koyuyorsunuz? ben çok üzülüyorum cebim olmayınca :(
  • evde liyakat kalmamis  (20.05.16 13:21:02) 
"ne var bunun içinde dedi, açtım kilimi gösterdim tepki vermedi." Hahahah :D

Bizim üniversitede böyle bi eleman vardı, sürekli sırt çantası ile gezen. Yıllar boyu bi kere bile çantasız görmedim. Sonunda bi gün arkadaş evinde toplaştığımız bir ortamda çantasını gizlice açıp baktık, matkap vardı içinde.

Bende böyle bir çanta takıntısı yok, hatta çanta olmasa daha rahat ederim. Ama sen gibi insanlar tanıyorum. Velakin çantamı almamışsam dışarı çıkmam, arkadaşları ekerim vs durumu bana biraz ekstrem geldi. Sosyal bir fobin mi var acaba, çantaya da koruyucu bir öge gibi sığınmışsın mesela?
  • buff  (20.05.16 13:24:27) 
Cantam olmazsa. Sirt çantası ya da baska brisye farketmez bende de değişiklik oluyor. Bayanim.


  • pompeininkulleri  (20.05.16 13:31:15) 
Kadınım, canta taşımaktan nefret ediyorum. Cüzdan bile fazla geliyor.Ama cok kitap da tasimam gerektiginden hep 2 canta falan oluyor.

Guven duygusunu nesneye yukleyip aliskanlik edinmissin. Nesnelere ask degil, o baska bir sey. Senin gibi biriyle arkadaşlık yapmak isterdim tabii çünkü benim esyalarimi senin cantana koyardik, sen tasirdin. Ama bir canta icin benimle bulusmuyorsan kendiyle ilgili problemlerini halletmis biriyle arkadas olmayi tercih ederim :(
  • shadowcat  (20.05.16 13:40:45 ~ 13:42:44) 
bende de biraz var bu. annem sorup duruyor, hava bozar diye şemsiye ya da polar aldım diyorum. ki gerçekten de koyuyorum onları genelde. ya da yedek tişört yapacağım etkinliğe göre.

ama gerçek nedenim cüzdanımı ve şarj aletimi cebimde taşımak istememem. özellikle yaz aylarında ceket falan yokken nereme sokacağım ki?

çantayla kendimi daha rahat, daha özgüvenli hissediyorum. bunun nedeni nedir bilemiyorum.
  • nathanieltroy  (20.05.16 13:41:31) 
havaların değişken olduğu zamanlarda elde mont taşımamak için
her zaman yanımda bisiklet mataramla soğuk su taşımaya alıştığımdan elimde matara taşımamak için(ki elde ısınıyor zaten, ve buzlu olarak taşıdığımdan tutmak sıkıntı)
bisikletteyken cepte cüzdan telefon vs. rahatsız ettiği için
kulak üstü kulaklık kullandığımdan ve o kulaklık cebe girmediğinden, boynumda asılı tutmak da istemediğim için... diye gidiyor sebepler. sırt çantasını sık kullanırım dışarı çıkarken.
  • ucan spagetticanavari  (20.05.16 13:43:05) 
Başka bi liseye nakil gittiğimde bi iki ay montumu hiç çıkarmamıştım. Çıkarırsam kendimi çıplak hissedecekmişim gibi geliyordu. Millet kazağı ceketi çıkarmış tek gömlekle otuyordu, ben montla. Biraz sosyal fobiyle alakalı olabilir. Ortama-kişilere alışınca ve mayısın sıcağından dolayı çıkarmıştım. Sonra geçti o mont takıntısı.


  • uepuey  (20.05.16 13:50:41) 
tam tersi.
üzerimde fazladan bir eşya veya mont bile olsa kendimi amele, hantal hissetiriyor bana. ne kadar az eşya varsa o kadar rahat ve özgüvenliyim. botu çıkartıp spor ayakkabı giymek bile bi hız kazandırdığı için artı bir (plasebo etkisi gibi) enerji veriyor.

  • yons  (20.05.16 13:51:57) 
yons+1
üzerimde ne kadar az eşya vs varsa o kadar rahat hissediyorum

  • sta  (20.05.16 14:04:59) 
@uepuey haklı bana kalırsa bu arada. sosyal fobi gibi bir sorunla bağlantılı olabilir bu. kendimden biliyorum.


  • nathanieltroy  (20.05.16 14:05:32) 
Yons+1
Normal çantayı bile sevmem, sırt çantası olunca kendimi tam amele gibi hissediyorum. Sırtımda yük taşıyormuşum gibi. Üzerimde ne kadar çok şey varsa o kadar rahatsız olurum. Poşetlerden de nefret ederim, hırka/mont taşımaktan da. Hatta normal çanta taşımaktan bile nefret ederim de işte, kadın olunca zorunluluk gibi oluyor.

  • equine  (20.05.16 14:15:15) 
sirt cantasi, islak mendil, su vs tamam da KILIM NE HACI? asfsdadfdf

kadinim, ben de hep sirt cantasiyla geziyorum. bazen spor, bazen de boyle sevimli renkli olanlardan takiyorum. hem kol cantasindan daha cok esya aliyor icine, hem elim kolum bos rahatca geziyorum, hem agirlik ikiye bolunerek kolumu s.kmiyor, hem de hep bisiklet kullandigim icin sagdan soldan sarkan bir sey olmuyor.

ama ben yine de senin kilime bi anlam veremedim :D
  • letheavendangered  (20.05.16 14:25:04) 
sırt çantama "kaplumbağa kabuğum" diyorum ben :D


  • xef6  (20.05.16 14:56:35) 
pure manyaksin kardesim psikologa git


  • madeleine elster  (20.05.16 15:07:15) 
çantayla çok alakalı değil alışkanlık bence. ben de çanta almadan bakkala bile gitmeyen bir ergendim, şimdi çantayı atsam diyorum ağırlıktan. yine de alışınca çantasız hayata karışmak bir güvensizlik yaratıyor insanda. bence 21 gün çantanı bırakıp gezsen sonrasında alışırsın :')

bu arada bu bazı insanlarda corcdaki gibi ayakkabı çeşidi, yüzük kolye, gözlük olarak görülebiliyor, tamamen insanın comfort zone undan çıkmak istememesi. garip bi durum yok bence ama tabii çanta taşıyabilmek için kilim azıcık uç bir örnek olabilir.
  • freya  (20.05.16 15:33:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.