[]

Excel / Şifre / Kayıt

Bir excel dosyası hazırladım, şifreledim. Şuan yapmak istediğim şey, dosyaya şifresiz de girilebilsin fakat üzerinde oynama yapılamasın, sadece şifre ile giriş yapıldığında değişiklikler kayıt edilsin.

Şifreyi bilmeyen kişi salt okunur olarak açıp bilgileri görebilsin fakat değiştiremesin istiyorum, nasıl yapıldığını bulamadım bir türlü.

Biraz kurcaladım, izni sınırla bölümü var sınırlı erişim vs. oradan gidiyorum ama bir yere yönlendiriyor orası da açılmıyor devam edemeyince kimlik bilgileri girilmeden olmaz diyor tıkanıyor.

Başka yolu var mıdır?

Teşekkürler.

 
  • himmet dayi  (20.05.16 11:32:15) 
review tabından protect workbook diyerek yapabilirsiniz. burada nelerin değiştirilmemesi gerekir siz seçiyorsunuz. ama öncelikle değiştirilmesini istemediğiniz hücreleri seçerek format cells diyin ve açılan pencereden protection tabından protect kutusunu işaretleyin.


  • givemesomesubstance  (20.05.16 11:40:28) 
o koyduğun şifre bir işe yaramıyor, 5sn de kırılıyor bilgine.


  • kimlanbu  (20.05.16 11:40:50) 
@himmetdayi; bakmıştım oraya ama olmadı maalesef.

@givemesomesubstance, burası da yine o kimlik bilgileri yönetme tarafına gönderiyor beni orası da devam etmiyor.

@kimlanbu; o kadar bile uğraşmaz buradakiler ya öyle büyük bir olayı yok da şu dediğim olayı yapabilseydim iyi olacaktı.

Teşekkürler tekrar.
  • mutekebbir  (20.05.16 11:50:30) 
Excel şifreleri kadar hızlı kırılabilen az sayıda şifre koruması vardır. Daha önce yazılmış; ama bir kez daha hatırlatayım dedim. Bir çok şirket bu şifrelere güvenip çok değerli verileri ortaya döküyor.


  • zihinden matematik  (20.05.16 14:01:37 ~ 14:01:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.