Meydanda kalenin giriş kısmında Kazancılar çarşısı var, ancak ismi sizi aldatmasın içerisi sarraf dolu, Kazancılar çarşısının yanında Kapalı çarşı var, orası da yine yoksul kesimin alış veriş yaptığı, içinde daha çok çin malı ürün satan dükkanların olduğu bir yer.
Meydanda tadilatı yeni biten medrese var orayı da gezebilirsiniz, Hilton'un karşısındaki medrese kitapçıların olduğu, tam çaprazda bir tane daha medrese var, ikisi farklı.
Talas'a mutlaka çıkın, çıkarken aşağı kısımda Kayseri sokağı var orayı gezin, daha yukarıda Yaman Dede konağı var, yanında eski kilise var. O kısımları gezebilirsiniz.
Gevher Nesibe müzesinin önündeki İstasyon Caddesi üzerinde Hacı Kılıç Camii var, Anadolu Selçuklu'dan kalma, orayı da gezebilirsiniz.
Erciyes'e de mutlaka çıkın, çıkışta Hacılar kapıyı kullanın, o kısım daha güzel, teleferiğe binip yukarı kısımlara çıkabilirsiniz, yukarıda oturulacak yerler var.
Erciyes'e çıkarken tekir kapıyı kullanırsanız oteller bölgesini geçince sol kısımda göl var, bir olayı yok ama yine de görebilirsiniz. Tekir kapıdan çıkarsanız dağın girişinde yolda tereyağı, yoğurt filan satılan ahşap kulübeler var, oradan mutlaka halka tatlı yiyin.
Yemek konusunda Alamet'i Farika'yı öneremiyorum, son gittiğimde yemeklerden zehirlendim aslında yemekleri güzel bir yerdi, ama sanırım temizliğe çok fazla dikkat etmiyorlar :(
Klasik Kayseri yemeği olsun diyorsanız Kayseri'de çok güzel Kayseri yemeği yapan yer yok, yine de mecburiyetten Elmacıoğlu ya da Kaşıkla'yı önerebilirim. Elmacıoğlu'na giderseniz İskender de yiyin mutlaka. Yağ mantısı, yağlama, bamya çorbası, kağıtta pastırma Kaşıkla'ya gidilirse Necmiye Hanım tatlısı yenilebilir.
Develi cıvıklısı yiyebilirsiniz, pideye benziyor, üzerinde kıyma değil de kuş başı doğranmış et var, ama bence pideye göre çok daha lezzetli, Bereket'de yiyebilirsiniz onu.
Damak tadınızı bilmiyorum ama sakatat yiyorsanız çarşıdaki Altınsaray lokantasına gidebilirsiniz, pöç yiyebilirsiniz, yalnız erkenden bitiyor, bir de görünüşü sizi aldatmasın, fazlasıyla köhne gibi gözüküyor. Kelle filan da çıkıyor arada ama asıl pöç ünlü.
Pastırma sucuk için Şahin'i öneriyorum, ama meydandaki pastırmacılardan almayın, en seçilmişlerini genelde alış veriş merkezlerinde bulabilirsiniz. En güzel yeri bonfile ama muhtemelen bulamazsınız, piyasada bonfile pastırma yok. Kesinlikle kesilmiş pastırma almayın, siz seçin ve ince dilimletin, kalın pastırma seçerseniz daha verimli olur.
0