[]

Hayat size ne öğretti?

Sb.

Sevdiğim klişe sorulardan birisidir.

Bana sabit düşüncelerimizin bile önemsiz olduğunu ve ileride değişebileceklerini öğretti. Yani hiç bir şey hakkında kesin konuşmamak gerektiğini...

 
Big Bang ile sozsuz sayida gezegen olustu ve bunlardan biri de uygun kosullar nedeniyle icinde yasam barindiran yerkure oldu. Gezegen sayisi yuksek oldugundan olasilik da yuksek ve yasamin olusmasi oldukca olagan bir durum. Ama biz bunu bilinmeyen guclere baglamayi severiz. Aciklayamadigimiz her olayi aciklamaya tanimlamaya calisiriz.

Ormandaki agac uzun coldeki bitki cilizdir. Nerede dogacagimizi secemeyiz. Coldeki ciliz bitkiler de isyan etmesin diye colun onlar icin bir test oldugunu soylemisler. Evrimlesmis biyolojilerimiz icin en buyuk guc kaynagi umuttu cunku.

Kendi kendimize ahlak kurallari olusturmusuz. Sonra onlari yikmak ya da guclendirmek icin savasmisiz. Sonra da olmusuz ve yasamimizin bir anlami olmamis.

Bu nedenle yasam mutlu olmayi gerektirir. Aslinda yalnizca mutlu oldugumuz anlarda yasiyoruz cunku.
  • Traveller  (20.05.16 07:39:12) 
Bana bugünün işini yarına bırakmamayı öğretti.


  • etna  (20.05.16 07:53:48) 
harekete geçmek için geç kaldığımızı düşünüp bir şey yapmadığımız her an daha sonra keşke yeniden elime geçse dediğimiz anlara dönüşüyor. yapamadıklarımız her zaman yaptıklarımızdan daha çok içimizde kalıyor.


  • in vino veritas  (20.05.16 08:01:54) 
Hiç kimseye güvenme.
Hiç kimseye ihtiyaç duyma.
Hiç kimseyi vazgeçilmez görme.
  • Nox  (20.05.16 08:59:29) 
"beklenti içinde olma, olmayacak üzüleceksin."


  • Corc  (20.05.16 09:20:15) 
Kimseyi cok yukarilarda gormemek, yukseklere koymamak.

Bende soyle bir ozellik var. Bir kisiye hayranlik duyuyorum ornegin. Ama unlu insan falan degil. Cevremde olan basarili ve karakteri gorece duzgun bir insan(en azindan ben oyle goruyorum). Ya da benim gozumde olmak isteyecegim turden biri mesela. Ben bu insani gozumde o kadar cok yuceltiyorum ki, olmadigi bir insan haline donusturuyorum ve kotu ozelliklerini gormuyorum. Halbuki benden kotu ozellikleri olabiliyor. Onca basarisina vs ragmen kisilik olarak sinifta kalabiliyor. Bu da daha buyuk hayalkirikligi yasamama sebep oluyor tabii.
  • yuzır  (20.05.16 09:27:50 ~ 09:30:47) 
  • scars dont fade  (20.05.16 09:57:10) 
"bu benim başıma gelmez" dememeyi. dünyanın en küçük ihtimali bile beni bulabilir. biraz acı bir şekilde de olsa öğrendim.


  • nathanieltroy  (20.05.16 10:15:25) 
Asla büyük konuşmamayı. Bu cümlede "asla" yazarken bile tereddüt ettim. O derece...


  • SiyamkedisiZorro  (20.05.16 10:18:51) 
Kimsenin göründüğü gibi olmadığını. En masum temiz olarak gördüğümüz insanın bile maskeler arasında gezindiğini öğrendim.
Ve büyük konuşmamak. İlla ki başımıza geliyor.
Ve kınamamak kimseyi. İlla ki yaşıyoruz.
"Mutlu olmak istiyorsan kimseden beklentin olmasın.
İnsanları kalıplara koymadan olduğu gibi kabullenmeyi öğren." Babam hep böyle söyler, zamanla da gayet haklı olduğunu gördüm.
  • purplee  (20.05.16 11:15:48) 
-Risk almaya gercekten ihtiyac duymadikca risk almamayi. Her konuda tedbir almayi.
-Buyuk konusmamayi.
-Kendi hicbir zaman baskasina gore ayarlamayip, her zaman sadece ve sadece kendi sartlarini ve kendi cikarlarini goz onune alarak karar almayi. Kendi hayatinla ilgili hicbir plani baskalarini isin icine katarak yapmamayi, sadece kendi sartlarina gore hareket etmeyi.
-Kimsenin kesinlikle %100 guvenilir olmadigini, olamayacagini. (Bugun 2. kez yazdim bunu:)
-Kirmizi etin cok lezzetli oldugunu.
  • stavro  (20.05.16 11:20:43) 
Olmaz deme olur demeyi


  • jazzabel  (20.05.16 11:40:59) 
nox +1,

7 kat yabancı, kardeşinden, babandan daha güvenilirdir, işini halleder.
  • selam  (20.05.16 12:01:02) 
karakterimi çok net törpülediğim şey insanları içeren her şeyi daha az umursamak; beklentiyi düşürmek. buluşma olur, ilişki olur, iş ilişkisi olur. her şeyi daha az önemsiyorum, daha az daralıyorum, insanları da daha az daraltıyorum. baya iyi oldu :')


  • freya  (20.05.16 12:05:22) 
kinadigini yaşıyorsun


  • madeleine elster  (20.05.16 15:11:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.