[]

15 gun seker komasinda kalip

uzun sure sonra da olsa hayata normal sekilde donen olmus mudur?

halam gecen hafta pazartesiden beri yogun bakimda. ben uzaktayim uzulurum diye bana 1 hafta sonra soylediler, o da yalan yanlis hep. cogunlukla uyuyor ama arada uyaniyor guluyor falan demislerdi, bugun aslinda hic uyanmadigini, parmaklarini bile kimildatmadigini, beyin skorunun 6 oldugunu soylediler. yogun bakima ilk aldiklarinda 3'mus.

kalkip gitsem goremeyecegim bile. kendi annesi esi cocugu ancak gorebildi sira ancak geldi de. gitmesem boyle her gun beynimi yiyip bitiriyor.

duzelir mi? tabii ki kisiye gore degisir ama iyiye gitme ihtimali diger ihtimalden daha yuksek mi? yasi 47, normalde hep dikkat ederdi ama bu kez sekeri birden asiri dusunce ustune bir de 100luk doz yapmis, en az 3 saat de bilinciz, nefessiz kalmis. su an solunumu normal, arada atesi cok cikiyor. sekeri de duzenlediler ama uyanmiyor. beyin kendini korumaya aldigi icin midir, oksijensiz kalip cok hasar gordugu icin midir? neden uyanmiyordur? annemlere soruyorum, ilaclardan diyorlar ama biliyorum ki onlara sordugum her seye yalan yanlis cevap veriyorlar.

 
şimdi en başta üzülmenizi gerektirecek bir durum yok, sizin yapabileceğiniz en ufak bir şey yok, birincil derece ailesi sizi görse daha çok üzülecek.

sizi yiyip bitirecek bir durumda yok, orada yalnız değil, size muhtaç değil, bilinçli bile değil.
  • kurnaz  (20.05.16 03:02:35) 
çok geçmiş olsun. şeker koması derken neyi kastettiğinizi anlamadım, yükseldiği için mi düştüğü için mi? 100'lük doz demişsiniz, eğer o kadar insülin aldıysa fazla bir miktar. şekeri çok düştüğü için hipoglisemi komasına girmiş olabilir. beyin zarar görüyor şeker çok düşünce. yüksek olduğundan dolayıysa vücutta keton denen bir şey oluşuyor yine bilinç kaybı ve komaya sebep olabiliyor. şekeri düzene girmiştir ama vücudun kendini toparlaması biraz zaman alıyor sanırım. umarım en kısa zamanda düzelir.


  • centrolenidae  (20.05.16 03:03:33) 
@centrolenidae, dustugu icin. ama hem dusuyor, hem de ustune bir de 100luk insulin vuruyor. bunu neden yaptigini anlayamiyoruz. belki bilincsizlikle yapti, bilmiyoruz.

az once konustum annemlerle, su anki durumu ilk geldiginden farksizmis. solunum cihazina ihtiyac olabilirmis. akcigerler hala tikaliymis, disaridan mudahale gerekecekmis muhtemelen. atesi cok yuksekmis.
  • letheavendangered  (20.05.16 14:27:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.