[]

dokunulmazlıklar

bundan bir süre önce chp ve hdp dokunulmazlıkların kaldırılması için uğraşıyorlardı. hatta selehattin demirtaş'ın dokulmazlıkların kaldırılması için bir sürü açıklaması, çağrısı vardı. google'da küçük bir aramayla hala bu açıklamalara ulaşılabiliyor.

bir süredir takip etmiyordum ancak bugün gördüm chp ve hdp kaldırılması için yapılan oylamada ''Hayır'' oyu kullanmış. gerekçelerini anlayabiliyorum, adil bir yargılanma olmayacağını düşünüyorlar. doğru ya da yanlış ancak o zamandan bu zamana ne değişti de kararları bu yönde oldu anlayamadım, kafam karıştı.

hani demirtaş'ın çağrısı öyle çok eski de değil. şu anda akp nasıl bir güce sahipse, o çağrının/ açıklamaların yapıldığı tarihte de akp öyle bir güce sahipti. ayrıca yine bu güce sahip akp'nin neler yapabileceği o zaman da biliniyordu. hani bağlam aynı bağlam ancak karar farklı.

 
çünkü akp'lileri etkilemiyor reddettikleri yasa.


  • cekilmis gayfe  (20.05.16 00:46:21) 
anlamadım. yani şöyle diyeyim, yasanın akp'yi etkilememesi ile yasayı reddetmeleri arasında ki bağı anlayamadım.

şöyle söyleyeyim; daha önce etkiliyordu da savunuyorlardı, sonra etkilememeye başlayınca mı reddettiler?

burada herhangi bir partiyi yıkıcı anlamda eleştirmek için sormuyorum. sadece bağlamı anlamak istiyorum. bunu da aktroll diyen çıkar diye yazdım :)
  • utkuren  (20.05.16 00:58:22 ~ 00:59:13) 
o zamanda akp'lileri etkilemiyordu. yarın 60 tane dilekçe veriyoruz kaldırın dokunulmazlığımızı diyorlardı. hayatımda bu siyasetçiler kadar boş beleş insanlar görmedim...


  • gotic  (20.05.16 01:00:11) 
kaldırılacak dokunulmazlık kurallarının kapsamı farklı, söz ile ifadesel özgürlüklere karşı dokunulmazlık devam etmeli, ancak diğer her şeyde kalkmalı. şu anda ifade özgürlüğü de kapsam içerisinde diye biliyorum, yasa tasarısını okuyan bilen kişiler daha iyi cevaplar.


  • selam  (20.05.16 01:06:30) 
Dokunulmazlıkları komple kaldırmayı ret ediyorlar zaten hala. Fezlekesi olan yargılansın diyorlar, chp fezleke vermek istese ret ediyorlar. Sonuç olarak Akp diyor ki hem pekmezim dökülmesin hemde götüm sikilmesin.


  • gozu acik sevisen yahudi  (20.05.16 01:29:41) 
Yalnizca meclisin onayladigi kisilerin dokunulmazligi kaldirilacak, meclis elbette AKP'lilerin dokunulmazliginin kaldirilmasinda sorun cikaricak. Yani bu aslinda yari dokunulmazlik. AKP'nin amaci iste kaldirdik CHP neredesiniz demekti ama asil amac HDP'yi oyun disina itip (MHP zaten kotu durumda) iki partili meclis kurup HDP ve MHP oylarini almak.


  • Traveller  (20.05.16 07:00:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.