[]

chp yi bırakacağım

2 kereoy kullandım chp ye ama yaptıkları yetti artık dokunulmazlık oylamasına hayır oyu kullanmak nedir ya ben gibi düşünen var mı caydıracak mesela?




 
CHP'nin evet oyu vermesini bekliyorsan chp doğru yer değil. Vatan partisi?


  • doxanikee  (20.05.16 00:27:42) 
Ne kullanacaktı acaba? Sen neye oy verildiğinin farkında mısın? Fezleke kim tarafından nasıl verilir bunlara hakim misin? Adam neden kendini dar ağacına götürüp boynuna ilmiği taksın? Oyunu değiştirmeden önce, bilgi kaynağını değiştir.


  • gozu acik sevisen yahudi  (20.05.16 00:34:31) 
Neden chp'nin evet oyu vermesini bekliyordun ki? Ya da hayır oyunun neyine sinirlendin? Eğer bunun sebebi 'işte herkesin dokunulmazlığı kalkacak, ne güzel herkes yargılanabilecek" fikri ise; bunun "fırsat eşitliği" illüzyonundan bir farkı yok. Yani biçimsel anlamda bir eşitlik var. Başlangıç noktaları, kapasiteler, özgüllükler dikkate alınmıyor. Yani her milletvekilinin dokunulmazlığının kalkması demek, sadece 3 (hatta 2) partinin milletvekillerinin dokunulmazlıkları kalktı demekle aynı bu.

Sebebi mecliste "terörist" istemiyoruz fikri de olabilir. Nitekim bu şekilde meclisten atılmalar, hapse girmeler bolca oldu. Bu, Türkiye siyasal hayatının normal bir akışı olduğundan dolayı, herhangi bir kesimi yıldırmayacağı aşikar olmakla birlikte; büyük bir sempati artışına da yol açıyor. Benim kendi siyasi görüşüm çerçevesinde, bir kişinin dağda olmasını, kamusal alanda bana çok aykırı düşünceler sergilemesine tercih etmem. Çünkü kamusal alanda her zaman bir sınırın içindedir, bir düzeni kabul etmiş durumdadır.

Bir de dokunulmazlık karşıtlığını çok da fetişleştirmemek lazım. Türkiye'de öncelikle kürsü dokunulmazlığı kavramının öğretilmesi (ki bu insanları şeytani sıfatlarla yaftalamamayı da içerdiğinden baya zor öğrenilecek bir şey) gerekiyor. Yoksa, dokunulmazlıkların kalkmasının daha anti-demokratik uygulamalara sahne olacağı görülebiliyor.

Valla, açık konuşayım, caydırma amaçlı yazdım :)
  • protector  (20.05.16 00:40:07 ~ 00:41:11) 
sanki akp'liler mi yargılanacaktı? 15 senedir iktidardalar hala onlara bir şey olacak mı sanıyorsun cidden?


  • cekilmis gayfe  (20.05.16 00:48:48) 
CHP'yi o komisyondaki görüşmelerde evet oyu kullanması sebebiyle epey eleştirmiştim. Zira "anayasaya aykırı ama evet diyeceğiz" açıklaması yapmak, "millet bize terörist demesin" diye yan çizmekten farksız.

Vaktiyle "Bugünkü utanç oylamasına "evet" diyen CHP kurmayları bu resme iyi baksın. Bu arkadaşlarımızı öldüren bombacıyı aylarca takip eden, katliam yapacağını bildiği halde kılını kıpırdatmayan Saray'a desteğin sesidir o "evet"." diye yazmıştım şu fotoğrafa istinaden: scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net

Resimdeki arkadaşlar 10 Ekim'de barış mitingine giden CHP Malatya Gençlik Kolları üyesi arkadaşlarımızdır. Katliamda hepsi öldü.

CHP komisyonda takındığı tavrı son oylamada değiştirerek hayır deme yoluna gitti. Geç de olsa bir adımdır, ben olumlu yaklaşıyorum.

Bahsi geçen oylamadaki mesele HDP'yi yıkmaya, ardından da CHP'yi susturmaya ve başkanlığın dizaynını oluşturmaya yönelik. "AKP'lilerin dokunulmazlıkları kalksın da her şey eşitlensin" gibi bir düşünceniz varsa tekrar araştırmanızı öneririm. Eren Erdem bununla ilgili sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapmıştı. AKP'lilerin birkaç boktan trafik cezası dışında herhangi bir sorunları olmuyor bu durumdan ötürü.

Ha ama HDP meclisten atılmalıdır, parlamento olacaksa benim istediğim gibi makbul vatandaş stayla olacak diyorsanız o başka. O vakit bunları hiç konuşmaya gerek yok, zaten kararınızı vermişsiniz. Umarım ileride fikriniz değişir.
  • sevgikusunkanadinda  (20.05.16 00:49:45 ~ 00:50:39) 
Nereye bırakıyoruz, ben de bırakayım?

Yarın bana, sevgilime, sınıf arkadaşıma ya da hocama terörist denilmeyeceği; hatta bizim hapse, hatta ne hapsi, hücreye atılmayacağımızın garantisi veriyorsan aynı safta olabiliriz.
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (20.05.16 00:56:01) 
günaydın. ben hep boşa atarım. akp'si, mhp'si, chp'si aynı.bugün he derler yarın hayır derler. önce evet deyip gizli oylamada hayır demek dönekliğin en büyük örneğidir. madem hayır diiyecektin en baştan tepkini koyacaktın. hdp ise dünyanın en boş beleş partisi... yarın seçim olsa tayyip bunu kullanacak. sonra niye yüzde 50...


  • gotic  (20.05.16 00:57:54) 
hocam sen git akp'ye ver. veya zaten akplisindir.

hatırlayan kaldı mı bilmem ama "yetmez ama evet" referandumunda alakasız maddeleri doldurmuştu akp. bizim liberal sığırlar da koşa koşa "evet" vermişti o referandumda. bu dokunulmazlık oylaması da ona benziyor.

ben de son seçimde chp ye verdim ve gerçekten bazı hdplilerin teröriste, intihar bombacısına taziye ziyaretleri filan kabul edilecek birşey değil. ilgili kişilerin dokunulmazlığı kaldırılmalı. fakat bu dokunulmaz oylaması öncesinde saçmasapan fezlekeleri yağmur gibi yağdırdı akp.

sizce bu durumda chp lilerin evet demesi mantıklı mı? veya hayır demeleri onların terörist destekçisi olması anlamına mı geliyor?

akp milleti çok kolay manupile ediyor. gerçekten zombi filminde gibiyiz.
  • zvonimir  (20.05.16 02:31:45 ~ 02:46:41) 
Yalnizca meclisin onayladigi kisilerin dokunulmazligi kaldirilacak, meclis elbette AKP'lilerin dokunulmazliginin kaldirilmasinda sorun cikaricak. Yani bu aslinda yari dokunulmazlik. AKP'nin amaci iste kaldirdik CHP neredesiniz demekti ama asil amac HDP'yi oyun disina itip (MHP zaten kotu durumda) iki partili meclis kurup HDP ve MHP oylarini almak.


  • Traveller  (20.05.16 07:03:02) 
Adil yargilama diye bir sey yokken evet oyu kullanilmasini bekleyemezsin.


  • stavro  (20.05.16 08:58:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.