[]

windows 10'a geçme

Ne zamandır hadi windows 10'a geç diye uyarı çıkıyor, sallamıyorum. Ama biraz önce direkt "bilgisayarınızın yükseltilmesi şu zamanda yapılacaktır" diye uyarı geldi. sorularım şöyle:

1. ben istemiyorum ki bunu. zorla mı yükseltiyor artık?

2. yükeltme en fazla 8 saat sonrasına planlanabiliyordu, ben de öyle yaptım. ama 8 saat sonra bilgisayar kapalı olacak. daha sonra (misal 15 saat sonra) açar açmaz yükseltmeye mi başlayacak?

3. sorum ise (biraz aptalca gelebilir): dosyalarım silinecek mi? yedekleyeyim mi?neleri yedeklemem lazım?

teşekkürler.

 
3. her şey yerli yerinde kalıyor, yedeklemeye gerek yok.


  • devilred  (19.05.16 23:36:01) 
kendim de aylarca süren kovalamaca sonunda yakalanmış ve windows 10'a geçmiş biri olarak..
1) evet zorla yükseltiyorlar ama sonuçtan memnunum, pek fazla değişiklik olmuyor.hatta daha şık olmuş diyebilirim win 8.1'e göre.
2) evet o günü ve saati geçtikten sonra bilgisayarı açtığında başlar yükseltmeye.
3) aptalca olur mu neredeyse % 90'ımızda bu paranoya vardı ama merak etmeyin dosyalara hiçbir şey olmuyor, nasıl bıraktıysanız yükseltmeden önce yine öyle alıyorsunuz. :)
  • nerdgu  (19.05.16 23:41:27) 
ben 70tl ye win7 pro lisansı alıp win10 pro ya yükselttim, dosyalarımın hepsi yerli yerinde. bir kaç program uyumsuzluk çıkardığı için çalışmadı.

ekran kartı sürücülerim daha eski sürümlere düşürülmüş, onları tekrar yüklemem gerekti. windows defender silindi. windows 7 seslerine kadar korumuş adamlar, win10 varsayılan seslerine elle ayarlamam gerekti.
  • kimlanbu  (20.05.16 10:23:59 ~ 10:25:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.