[]

Yavru saksağan, vücudundaki yaralar

2 gündür bende. Pek dikkat etmemiştim ama şimdi bakınca vücudunda böyle derisi görülebiliyor resimlerdeki gibi. Ben üstü çok pis diye tüyleri yapışmış, kenara sıyrıldı dye düşünyordum ama belli ki kavga etmiş.

Sağ boynu ve karnında derisi görünüyor. Dokunmadım fazla acır diye mikrop kapar diye.

Arada uçmaya çalışıyor, arada ben uçuıruyorum. (paragraf anlam bütünlüğünü bozan cümle).

Bu tüyler çıkar mı tekrar, bir şey sürülür mü? Avcılar iü veternier var vaşak kulübü de var, götürebilirim de yol eziyeti çekmesini istemiyorum.

Camın önüne koyuyorum doğasını görsün arkadşalrını görsün diye de oraya güneş geliyor. Zararlı olur değil mi , resimdeki gibi içeri aldım.

Gündüz uyurlar mı bir de, yavrular sonuçta.

 
Yumurta sarısı yedir bol bol. Haşlanmış ve soğumuş.


  • alperz  (19.05.16 14:49:20) 
kuşlar için tüyler hayati önem taşıdığından çok hızlı yenilenirler, en fazla yirmi gün sürer tüylerin yenilenmesi.
hastalık olup olmadığını tüylerinin döküldüğü alandaki derisinden anlayabilirsiniz, yeni tüyler gelmeye başlamış mı hemen anlaşılır.

Tüy döken hastalık pek duymadım ama belki vardır, bir şey diyemeyeceğim.

Tüyleri şerefsiz biri tarafından yolunmuş olabilir yada yakalamak isterken yolunmuş olabilir (sizden önce yani) bununla birlikte girdiği kutuya bir bakın eğer orada tüyler varsa stress nedeni ile kendisi de yolmuş olabilir (kimi kuşlar yapar böyle) yada dökülebilir, kutusunda yok ise tüy falan kendisi yapmamış demektir. dediğim gibi elinizle hafif aralayıp bakabilirsiniz yeni tüyler geliyor mu diye (eldiven takın ne olur ne olmaz)

daha önce de dediğim gibi geniş alan olursa stressi azalabilir hayvanın. hem size de yarenlik ediyor ne güzel.
  • selam  (19.05.16 15:08:12) 
Ben bakamadım, öldü elimde bi tanesi, kuş hayvanı tuhaf. Yedikleri öğütülmüş olmalı zannedersem. Zayıf yavrularda tüyler boyun altında dökük oluyor. Benim kuş 140 gr idi. 4 günde öldü. Yiyor ve dışkılıyordu, hali iyi sandım, pat diye gittiydi. Bizimkilerdeki sarhoş cemil gibi konuşmak istemiyorum ama durum sakat.


  • kargn  (19.05.16 15:43:54) 
Evet sağ boyunda dökülmüş gibi. ya da kavga etmiş. deri görünüyor. göğsünde de. arada kendini kaşıyor takip ediyorum ama tüy bırakmıyor yere, tüyü mü yiyor anlamadım. yumurta bulaşmıştı kalıntıları vardır, onu mu tadıyor çözemedim çünkü kaşıyor sonra bir şeyler yiyor gibi.

ama öyle oolsa bile boyunun sağına ulaşamaz gagasıyla. Kavga etmiş diye düşünüyorum. Kış bölgesinde bayağı bir yer tüysüz değil mi bu hayvanlarda, orası da dökülmüş olamaz.

kedi maması veriyorum başka bir şey yok.ıslatıp. Kabı önüne koyuroum ağzına kadar getirip kendi yiyor. illa önüne götüreceğim ama. su içmiyor. zorla damlatıtyorum arada. Sağ ayağı da incinmiş gibi de tam çözemedim. yüksekten de düşer gibi oldu bugün kolumdan :( taşıyordum balkondan içeri.

twitter.com

dün kutuda uyuttum ışıüı kapatıp. ayaklarıyla tutunması için dal gibi bir şey yaptım yükselti yapıp 5 santim civarı ayak koyulabilecek uzun bir dal. ışığı kapattım sonra uyudu.

Bugün de aynısını mı yapsam yoksa ışığı kapatayım naparsa yapsın mı yatakta da uyusun mu uyuyabilir mi. karanlıkta düşer sonra?

vitamin de lazım sanırım kedi mamasında olmayan şeyler.
  • Cursed Chico  (19.05.16 21:15:30) 
Mesela şu an ışık açık gözlerini kapamış ama bkafasını boyuna alma moduna geçmemiş.


  • Cursed Chico  (19.05.16 21:18:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.