[]

bir hayalim var?..

Slm ahali..
Efenim guc bela calisan ve cogu insan gibi yaptigi isi mecburiyetten yapan ve kitap kurdu biri olarak en buyuk hayalim bir book store acmak, umut fakirin ekmegi iste ne yaparsiniz..
Soruma gelince,
Belki aranizda bilen duyan vardir, hani su avmlerdeki d&r, remzi, inkilap gibi marka book storelar varya, diyelim ki para olsa, bu magazalar franchasing veriyolar mi, yani ben bunlardan biriyle anlasip belli bir ucret karsiligi bu dukkanlardan birini bir avmye acabiliyormuyum,
Ornekse, diyelim ki d&r ile anlasicam, onlarda
bana gelip tezgahi kuracaklar, bende isletip onlara aylik/ yillik neyse bir kira/komisyon/ karpayi ya da iste adina her ne deniyorsa verecegim...
Var mi boyle bir uygulama yoksa butun magazalarin sahipligi sirketin kendisin de mi?
Eger olabiliyorsa kaca patliyor bu isler?
Bilen varsa su iflah olmaz hayalpereste bi yardim lutfen..

 
O book storelar zaten sadece Remzi, inkilap, dnr, yky ve iş kültürden ibaret. Hayır franchiseing vermiyorlar. Kitap satma hayaline dair dilediğin her şeyi sorabileceğin biriyim ama şunu söyleyeyim ; bugün kitap satarak hem mutlu hem para kazanan biri olmanın en iyi yolu yeni gelişen bir üniversite şehrinde sahaf açmaktır. Ilk gideri dışında çok az masrafı olan, çok kazancı olan, sürekli büyüyen bir iştir. Ama basit doğruları yaparsan. Şimdiye kadar iş kurmaya dair fikirlerimle yüze yakın insanın iş kurmasına vesile olmuşumdur. Bunların içinde yüzde yüz başarı sağlayanların çoğunluğu sahaf, takı ve turizm pazarlamacılığına yönlendirdiklerim.


  • a r a m i s  (19.05.16 12:42:33) 
Bir book Store mutluluğu vermez ama işlek bir otogarda kitapçı açmak da çılgın para kazandırıyor. Kitaptan para kazanmanın en güzel yanı, çoğu kişinin kitaptan para kazanıldığına inanmamasından, inananların da içinde kitaplar ve kedi olan kafe hayaliyle yaşayan saftirik beyaz yakalılar olmasından ibaret. Anlatacağım şekilde yaparsan bu işleri hem mutlu hem ihya olursun.


  • a r a m i s  (19.05.16 12:45:07) 
kitap için olmasa da genel bir franchising bilgisi paylaşayım. böyle yerler bildiğim kadarıyla şu şekilde işliyor: sen bir yer buluyorsun ve bunlara diyorsun ki ben buraya sizin şubenizi açmak istiyorum. eğer kabul edilirse sen sadece parayı veriyorsun(bir örnek: geçen sene söylentiye göre burger king şubesi 750 bin imiş.) parayı veriyorsun ve şubeleşmenin olayı özdeşlik olduğu için firma kendi mimarını, mühendisini vs. hepsini oraya getiriyor ve özdeş bir şube açıyor adına. sen ise parayı verdikten sonra sadece anahtarını bekliyorsun. ha bu anlattığım genelleme. google'a x, y franchising şartları/koşulları yazarsan kaynaklar çıkabilir. çok büyük firmaları bulamazsan küçük firmalardan başla fikir edinmeye.

son olarak "let your dreams come true!" diyelim:)
  • fuckirama  (19.05.16 12:46:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.