[]

diş fırçalama

Diş fırçalamanın çürüğe etkisi nedir? Çürükten korur diyebilir miyiz diş fırçalamak yoksa safsata mı?




 
bu konuda çok bilgim yok ama tek bildiğim diş fırçalamanın çürüğü geçirmediği. çürük olduğunda dişçiye görünmeli


  • Beilschmidt  (18.05.16 23:22:40) 
her gün düzgün fırçalarsan çürümeyi önler.


  • basond  (18.05.16 23:23:05) 
Korur. Ama kalıtım da çok önemli. Dişlerin doğuştan çürümeye meyilliyse signal a.ş.'yi de yesen durduramıyor.

Ek olarak diş ipi ve ağız suyu da çok çok faydalı. Sadece fırçalamak yeterli değil.
  • shenergy  (18.05.16 23:23:20 ~ 23:23:41) 
Çürümüş dişe bir faydası olmaz.


  • wertyu  (18.05.16 23:23:43) 
Olusmus curugu gecirmez ama curuk olusmasini onler.
Ayrica sirf curuk degil, plak, dis tasi vb seylerin olusmasini da onler/yavaslatir.
Renk degisimini yavaslatir.

Cok ise yarar yani.
  • kuehles blondes  (18.05.16 23:25:33) 
bence öyle aman aman etkisi yok. tabi ki korumaya yardımcı olur ama bir diş ipi değil. aslan payı ise genetiğin.


  • olutaklidi  (18.05.16 23:29:51) 
çürükten korumada diş ipiyle beraber en büyük etken. ama doğru bi fırçalama yöntemi var o şekilde ve düzenli(günde 2 kere) fırçalamak önemli. diş etini de korumak için önemli.


  • tunachu  (19.05.16 01:24:13) 
bittabi korur. tabi senin genetik olarak tükrüğünün tamponlama kapasitesi çok düşükse ve sen hayvani şekilde karbonhidrat alıp asitli şeyler tüketirsen etkisi çok az kalır. ve evet fırçanın ulaşamadığı o ara yüzleri diş ipiyle her gün temizleyecksin.

başlangıç çürüğü iyi bir fırçalamayla durdurulup dişin kendini bi nevi onarması sağlanabilir. başlamış çürüğün de gidişatını yavaştabilir. o yüzden günde iki kere en az 2 dk mutlaka diş fırçala
  • lushdiamond  (20.05.16 22:26:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.