[]

Turizm sektörüne girebilir miyim?

22 yaşındayım. Edebiyat Fakültesinde öğrenciyim. Seneye mezun olacağım.19 yaşımdan beri bi perakende mağazasında part time çalışıyorum.

Konuşabilecek kadar ingilizce biliyorum. Seneye bir yıl boyunca kursa gidip daha da geliştireceğim. Bu yaz da 3 aylığına Japonya'ya Japonca kursuna gidiyorum.

Türkiyedeki otellerde iş bulabilir miyim? Bir turizm otelcilik öğrencisinden çok eksiğim var mı?

 
turizm sektöründe yer almak için okulunu okumana gerek yok, bir süre amelelik yapmayı göze alıyorsan iyi ingilizceyle girersin. ingilizceni geliştir, orta seviye bir yerde resepsiyondan başla, her şey yolunda giderse 3-4 senede ön büroda yönetici kademesinde yapacak iş bulursun.


  • baba jo  (18.05.16 23:12:21) 
turizmde kalifiye eleman önemli ancak alınan eleman eğitim görmüş mü diye kimse de takmıyor, yani tabiki turizm sektörüne girebilirsin. yaşanan olaylar,ülkenin durumu vsden dolayı çoğu otel(yabancı turist ağırlayan) bu sezon ya az eleman alıyor ya da oteli hiç açmıyor. dolayısıyla bu sezon işiniz biraz zor olabilir.
turizmgazetesi.com ve modhotel.com üzerinden ilanlara bakabilirsiniz.

  • MtKrt  (18.05.16 23:15:22) 
eksiğin yok, fazlan var (hem de fazla fazla) ama uzun süre otellerde barmenlik yapmış biri olarak bu işlerin tanıdık vasıtasıyla döndüğünü belirtmek isterim.

tanıdığın falan varsa ayarlamaya çalış, internetten başvur, gözünü kestirdiğin otellerle yüzyüze görüş. farklı kollardan dene.

bir de tavsiyem (güney otellerini düşünüyorsan) çat pat rusça öğrenmen. departman müdürlerinin gözünde oldukça artı konuma taşır seni.
  • lesmiserables  (18.05.16 23:16:32) 
Japonca işini ilerletirsen rehberlik yoluna gidebilirsin. Keza ingilizce de öyle. Kendini yalnızca otel diye bağlama, acentalar/mağazalara da girebilirsin. Bu tip yerler ne okudun demez genelde

Kuşadası turizm 13 sene saygılar :)
  • me gusta  (19.05.16 00:29:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.