[]

Duyuru'da katil aramak

Bilmiyorum gördünüz mü ama akşamüstü bir arkadaş katil aranıyor diye bir duyuru açmıştı. Birinin adını ve fotoğraflarını vererek katil olduğunu ve arandığını, buradan bilen biri var ise emniyete bildirmesini vs söyleyen bir duyuruydu. Sonra silindi hemen. Açanın nickini hatırlamıyorum, kendisine kişisel olarak yöneltilmiş bir şey olarak da düşünmesin yazdıklarımı buralardaysa ama bana çok garip geldi. Duyuru'da gördüğüm en garip duyuruydu sanırım.

Siz gördünüz mü? Ne düşündünüz? Böyle isim fotoğraf verilerek sosyal medyada birine katil denmesi, gören bilen varsa emniyete bildirin denmesi vs tehlikeli bir durum değil mi? Garip değil mi? Nereden bilebiliriz ki hikayenin doğru olduğunu? Bu şekilde birilerinin başını yakmak mesela çok kolay değil mi? Ya da hikaye doğruysa bile ne bileyim ya bunun hakkında duyuru açılmış olması... aklım almadı valla.

(Tekrar duyurucu arkadaşı tenzih ettiğimi belirteyim.)

 
Gordum ben de, ilk bas katil araniyor olunca baslik, birini oldurtecek, kiralik katil ariyor gibi bir sey sandim. Oha! dedim. Haklisiniz, bir de burasi anonim oldugu icin, soyleyen kisinin dogru soyleyip soylemedigini, guvenilir olup olmadigini da bilemeyiz.


  • yuzır  (18.05.16 22:07:04 ~ 22:07:44) 
doğruysa bir anlık öfkeyle açılmış olması muhtemel.

dezenformasyonsa eğer ben almayayım.
  • anonymice  (18.05.16 22:08:43) 
görmedim o duyuruyu ama sahiden çok acayipmiş. hayatta itibar etmem öyle bir ilana/duyuruya vs., çünkü birine kızıp onu karalamak çok kolay internette.


  • devilred  (18.05.16 22:09:05) 
Gördüm, görür görmez duyuruyu kaldırdım. Herhangi birini hedef alıyor olabilir.
Halihazırda bahsettiği durum mevcutsa zaten kolluk kuvvetleri de adli birimler de konuyla ilgileniyordur. Burası yeri değil, o yazının paylaşmasını talep eden meslektaşıma da hayran(!) kaldım.

  • kaymaktutmayansicaksut  (18.05.16 22:10:28) 
öldürüldüğünü söylediği arkadaşının adını arattım internette.çünkü kafasına sıkılarak öldürüldüğünü ve 550 bin lirasının gasp edildiği yazmıştı.ama hiçbir şekilde internette bi haber yoktu.

bana kalırsa haber değeri taşıyan bir şeydi bu.ama yalan söylüyor böyle bir şey olmadı diyemem.sadece şüpheli yaklaştım olaya.
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (18.05.16 22:11:33) 
@pheno ev alım satımı yapmak için tapuya gidiyorlarmış.


  • buff  (18.05.16 22:49:46) 
@pheno 75 lira için bilmemkaç yaşındaki kadının gasp edilip, tecavüz edilip boğulan bir ülkede yaşıyoruz. 550 bine sülalesini bile öldürürler


  • la noix  (18.05.16 23:13:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.