[]

köpek hakkında bir soru daha.

birkaç gündür köpek bakıyorum. bir iki ay daha bakacağım gibi görünüyor. genelde validebağ'da gezdiriyorum. üç yaşında bir erkek golden. genelde sokağın ya da validebağın köpekleri bunu gördüğünde havlamaya başlıyor. bir tanesi o kadar saldırganca havladı ki oradaki insanlar olmasa ve köpek inemeyeceği bir yerde olmasa ne yapacağımı bilemezdim. bu her köpeğin başına geliyor mu? niye bizimkine sürekli havlıyorlar?

bir de diğer sahibi olan köpekler uysal uysal gelip bizimkiyle tanışmaya çalışıyorlar. bizimki bazen havlamaya başlıyor. hatta birine hızla atlamaya çalıştı. arkadaşça bir atlama da değildi. zor tuttum.

nasıl buna diğer köpeklere saldırmaması gerektiğini öğretebilirim ki ben?

 
Özellikle erkek köpeklerde bu sorun çok yaşanır. Bi de kısır değilse daha da fena. Sokak köpekleri alanlarını korumak için alana giren köpeğe saldırganca davranıyorlar. Herkesin başına gelebilecek bir şey bu, sendeki köpeğe özel bir kıllık durumundan değil, engelleyemezsin de. Hayvanların doğası bu.

2. soruya gelince saldırgan tavır nasıl engellenir konusunda yeterli bilgiye sahip değilim ama şunu biliyorum birincisi hayvan kendini gezdiren kişi gergin ya da korkak bir tutum sergiliyorsa net daha saldırgan oluyor. Bir kavga esnasında siz köpekten daha fazla galeyana gelir, çekiştirmeye falan çalışırsanız hayvan daha çok hırslanıyor, daha doğrusu senin duruşundaki ezikliği diyelim fark edip buraların baskın karakteri benim moduna girebiliyor. İkincisi de tasmayı sürekli gergin ve kısa tutmak, hayvan bunu saldırma komutu olarak algılıyormuş (bunu da çok sağlam bir eğitmenden öğrenmiştim). Birakç gündür baktığın için sen de daha alışamadın muhtemelen, bu tarz hatalar yapıyorsun. O sepeble normalden daha saldırgan tavır takınıyor olabilir.
Son olarak da hayvanın karakteri böyle olabilir. Bizim barınakta böyle bir iki köpek var mesela, kesinlikle hiç bir hayvanla anlaşamıyorlar. Ne ettiysek olmadı. Onları da öyle kabul ediyoruz.
  • buff  (18.05.16 21:34:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.