[]

Anonim forum tarzı bir şey

1.5 ay kadar önce sormuştum ama şimdi yeniden sormam gerekti. Kullanıcı adı kullanmadan, girenlerin sadece yorum yazabileceği ama ama kendinden öncesine edit yapamayacağı, nick kullanılmayan ve sadece url'i elinde olan kişilerin ne olup bittiğini girip görebileceği minik bir tartışma odası gibi çalışacak bir platform var mıdır? Hosting almak gerekmeden bir çözümü olabilir mi?




 
connected2.me sitesinin çoklusu gibi mi oluyor bu?

Yani bir şey soracaksın facebook veya twitterda paylaşacaksın sonra insanlar girip yorum yazacak ama kim olduklarını bilemeyeceksin.

Güzel fikirmiş.
  • amarat  (18.05.16 16:22:25) 
disqus.com olabilir ama yanılıyor da olabilirim.

mantık olarak bir adresin olcak ve onaysız yorum yapma özelliği olcak.
yani bir wordpress kurup yorum kısmı ile olabilecek bir şey.
  • trklmsr  (18.05.16 16:23:20) 
Gibi gibi. İnsanlar altına fikirlerini yazsın, paylaşanın ben olmasına da gerek yok. Herkes birbirinin ne yazdığını görsün ve onu tartışabilsin diye.

Duyuru'nun nick'sizi ve internete kapalı olanı.
  • aychovsky  (18.05.16 16:23:53) 
ingilizce olur dersen 4chan. internete açık ama anonim :)

4chan script filan yazcak çıkar belki. host gerekir tabi ki. şöyle bir şey yapabilirsin, bir forum açarsın. misafirlerin yazı yazmasına izin verirsin. ( blog da olabilir) insanlar kayıt olmadan misafir olarak yazı yazabilirler bu şekilde.
  • fakyoras  (18.05.16 16:46:39 ~ 16:47:54) 
İngilizce olamaz ve internete kapalı olması tercih sebebi.

Tam olarak o forumu açmaya çalışıyorum ben de :)
  • aychovsky  (18.05.16 16:51:16) 
hem üyelik olmaz diyosun hem internete kapalı olmalı diyosun :)
bence bir terim yanlışlığı var. google aramalarında çıkmasın diyosun sanırım.

ekleme: hosting olmasın istiyorsun ama bunun için ya kendi evindeki bilgisayara windows server kuracaksın onu hosting olarak kullanacaksın (sabit ip alman gerekebilir), ya da blog uzantısı gibi bir sitenin alt alan adını alacaksın. yani seninsiten.freesunucu.com gibi.

al bir domain ve hosting, kur scriptini (wp-joomla-dropal-vs), içine google botlarını uzak tutan kodlar ekle. bukadar.
  • trklmsr  (18.05.16 17:39:35 ~ 17:44:43) 
2000-2001 yıllarında böyle bir foruma takılıyordum. Üyelik falan yoktu. Mesaj yazdığımız kutunun üstüne adımızı yazıp mesajı atıyorduk. Nezih zamanlar... Kimse de troll'luk yapmadı.


  • alperz  (18.05.16 19:23:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.