[]

istediğimiz plakayı alma mevzusu

41 xyz 999 şeklinde plaka almak istiyorum . nasıl alabiliyoruz? torpil işe yarar mı?




 
Türkiye Cumhuriyeti alfabesinde "X" harfi yok alamazsın.


  • arockm  (18.05.16 15:47:42 ~ 15:47:52) 
emniyet müdürlüğünün sitesinde vardı bir ara boş plakalar rezerve falan ettiriyordun. bir bak istersen.


  • passion rules the game  (18.05.16 15:49:34) 
2. Bireylerin Kendi İsteklerine Göre Özel Plaka

İl kodu ile başlar ve devamıda iki yada üç harf bulunur. Son bloktaki rakamlar yine isteğe göre seçilebilir.

Örnek: 34 BJK 1903

Bireylerin kendi isteklerine göre özel plakada yine trafik tescil şubelerinden alınır. Fakat o plakayı alabilmek için plakayı veren ilçeleri araştırmanız gerekiyor. Ayrıca bir ücret ödenmemekle birlikte işlemler esnasında Emniyet Vaktı için bağış talep edildiği olur. Bu bağış miktarı plakaya, kişiye göre değişir.

Özel Plaka İçin Neler Gerekir?

Eğer alacağınız araç sıfır km ise, özel plaka çıkarabilmeniz/alabilmeniz 2. el araca göre daha kolay. Önce trafik müşavirlerine hangi plakayı istediğinizi bildiriyorsunuz. Ardından istediğiniz plakanın durumu sistemden kontrol ediliyor ve trafik tescil şubesi ile bağlantıya geçiliyor. Plakanın bulunduğu ilçede ikametgah gösteriyor ve İstediğiniz plakaya olan talebe, özelliğine göre yaptığınız bağış sonrası plakayı alabiliyorsunuz.

Özel Plaka Sorgu

TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile özel plakaların durumlarını sorgulayabilirsiniz. İstanbul, Ankara, İzmir ve bazı büyük şehirlerde özel plaka alım işlemleri diğer illere göre daha zor olabilir. Elbette plakayı yeni tescil etmeyip bir başkasından alınıyorsa bunun için de ödeme yapmanız şarttır. Ayrıca özel plakalarda Türk Ceza Kanunu'na aykırı ifadeler yer alamaz.

nasilkolay.com
  • ThomasJefferson  (18.05.16 15:50:07 ~ 15:50:39) 
istanbul' da her bölgenin kendine ait plaka kodlari var. ornegin KC plaka istiyorsan mutlaka islemlerini fatih subeden yaptirman lazim gibi once bunu bir arastir. daha onceden o plaka alinmadiysa sen alabilirsin. sana vermiyoruz deme luksleri yok. sadece bir hava parasi aliyorlar. torpilin varsa bunu makul sartlarda tutabilirsin. EMR, KRM, EBR, MHM, OMR, gibi isim plakalar istiyorsan 3-4 bin istiyorlar. GS, FB, BJK de kendi icinde 1-2 liraya halloluyor idi. (fiyatlar 2013 yilindan)


  • kratos  (18.05.16 16:08:10) 
yine mal mal cevaplar veren elemanlar damlamış. yok x harfi yok alamazsın, yok alırsın ama plakayı değil falan. komik olduğunuzu sanıyorsunuz ama değilsiniz. bunun adı acınası oluşunuz. bu nedir arkadaş ya. insan gibi soru sormuş çocuk, sinir oluyorum böyle tiplere ya.


  • hakim oynayin dedi  (18.05.16 18:27:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.