[]

Sokak kedilerine karma aşı

Baktığım 10-15 tane sokak kedim var. Bir veterinerden rica etsem gelip karma aşı yapar mı yapılabilecek olanlara? Parasında pulunda değilim yeter ki hasta olmasınlar.
Mümkün mü böyle bir şey?
Bildiğiniz veteriner var mı Anadolu yakasında bunu yapan?
Belediye yapar mı mesela?

Kedilerimden Bir tanesini 2 hafta önce getirip bırakmışlardı - ben kedilere bakıyorum diye getirip bıraktıklarından şüphe ediyprum artık. Çok hastaydı. Nihayet yakalayabilip kliniğe götürmüştüm ve cuma gününden beri tedavi ediyorlardı klinikte. enfeksiyondan bu sabah kaybettik maalesef ve acıdan ağlamaktan öleceğim.

Hepsini aşılatıcam :'( ya da ne yapayım siz söyleyin çok çaresiz hissediyorum :'(

 
bence üç kriter var:
- 300-450 TL'yi, karma 2 için de bir o kadarı gözden çıkarabilmen
- veterinerin hayvansever, hatır sayan biri olması
- kedilerin yabani olmaması

üçü de varsa bence birini bulursun.
  • passion rules the game  (18.05.16 13:37:25) 
ben parayı gözden çıkardım :(
kedilerden uysal olanları ben kendim bu akşam ve yarın 2şer 2şer götürücem. ama yakalatmayanlar olacak. onlar için veterineri alıp sokağa getirmek istesem gelir mi? bu yaygın bi şey mi?

  • whatyougetiswhatyoudid  (18.05.16 13:55:06) 
Sokak hayvanina karma asi yapilmaz.


  • mutevazi  (19.05.16 23:04:41) 
@mutevazi
Bir öneriniz olacak mi

@oksijen
Bir klinikle konuştum. masraflarda yardımcı olacaklar. Birkaç kediyi yakalayıp götürdüm yaptı aşılarını. Diğerleri için de gelecekler ama zamanlama konusunda anlaşamadık henüz.

Gerek direkt mesaj gerek buradan mesaj ile yardımcı olanlara teşekkür ederim
  • whatyougetiswhatyoudid  (19.05.16 23:18:41) 
Hocam soyle bir sikinti var, sokakta yasayan hayvan siz asiyi yaptirmadan genelde o virusle karsilasmis oluyor, asiyi yaptirdiginizda halihazirda bulunan virusle savasan ve kazanan bunyeyi daha cok viruse maruz birakip savasi kaybetmesine sebep olabilirsiniz. Asidan once test yaptirip etkenin negatif oldugundan emin olmaniz lazim yani. Bu yuzden kanli ishalden oldu bir kopegimiz, tamamen bizim cahilligimiz, veterinerin para gelsin ne nolursa olsun dusuncesi sebebiyle.


  • mutevazi  (19.05.16 23:29:26) 
Hasta sahibi bilmiyor olabilir, hekim testleri onermeden asiyi yaptigi icin hekimin de sucu oldugunu dusunuyorum evet. O donemde -ben fakulteye baslamadan once- bunlari bilmiyordum. Ben cahildim, hekim de sorumsuzdu yani. Soyledigimde ters, aksi bir sey gormuyorum.


  • mutevazi  (20.05.16 17:39:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.