[]

Atm'nin Para Hacılaması

Selamlar,

Kredi kartımın dönem borcunu ödemek üzere atm'ye yatırdığım para, para tanımlanırken sorun oluştu uyarısından sonra ortadan yok oldu. ne yatırdığım parayı geri verdi ne de yatırdığım tutar hesebıma geçti.

işlemi yaptığım atm'nin bulunduğu avm'deki ilgili bankanın şubesine gidip durumu bildirdim. o atm'nin şubeye ait olmadığını, bağımsız olduğunu söyleyerek şikayetimi bildirmem için aramam gereken haklı müşteri bilmem ne zımbırtısının numarasını verdiler.

aradım. kayıt oluşturuldu. 5 gün sonra paranın bulunamadığını mail ile bildirdiler. hemen, verilen numarayı tekrar aradım, tekrar kayıt oluşturdular. ve bugün yine paranın bulunamadığı bildirimini aldım.

şimdi ben ne yapayım sevgili ve saygıdeğer arkadaşlar?

 
En korktuğum şey de bu. Her seferinde ister istemez bi tırsma geliyor.


  • bedrozan  (18.05.16 12:45:29) 
bu 5 gün içerisinde hesaba yeniden baktın mı diye saçma bir soru sorasım geldi. hani belki geçmiştir hesaba diye.


  • jesues  (18.05.16 12:49:04) 
Geri vermediğine emin misin? Belki biraz geç vermiştir, sen de bu sırada gittiğin için başkası almıştır? Kamera kayıtlarını incelemelerini isteyin derim.


  • peggy  (18.05.16 12:49:09) 
güzel ülkemin delirten umursamazlıkları. geçen aylarda da akbank'tan eşim bir hesap numarasına yüklü bir tutar havale yaptı yalnız alıcı adını yanlış girdiği için para iade edildi olarak gözüküyordu karşı tarafta. olması gereken gönderilen hesaba paranın geri dönmesiydi ancak ne para hesapta gözüküyordu ne de karşı tarafta.

para nerde ulan diye başladık dövünmeye. kırk kere aradık bankayı, şikayetvar.com a yazdık, sonuç alamadık. bi de bankaya gidelim dedik, bu tip iade havuzuna düşen paralar sadece banka personeli tarafından görüntülenebiliyormuş falan filan.

para da 13 k falan ha. yüksek ihtimal kullandılar parayı bu süre içinde, geri koymak için oyaladılar anasını satayım. 2 hafta da zor aldık.
ek olarak 65 lira havale ücreti de bankada kaldı, vermediler onu :)
haram zıkkım olsun anasını satayım.
  • hakim oynayin dedi  (18.05.16 12:51:59 ~ 12:52:40) 
@jesues kontrol ettim, hesabıma geçmedi.

@peggy geri vermediğine, en azından bana vermediğine eminim. çünkü hata ekranından sonra kartımı çıkarıp tekrar denedim belki geri verir diye. vermedi. dediğiniz gibi kamera kayıtlarının incelenmesi talebinde bulunacağım. bunun için de savcılığa gitmem gerekecek. yok yere onca şeyle uğraşacağım.
  • sleepless  (18.05.16 13:04:44) 
ya aslında bankamatiğe giren, çıkan para, işlem sayısı falan bellidir. fazla para çıkınca sizinkini vermeleri lazım. benim de başıma geldi bankamatikteki kamera kaydına bakıcaz dediler, orada göremediler sonra işlem saati, kaç para yatırıldı falan fişman soru sordular 1-2 güne yatırıldı param.


  • zannedersem tek eksiginiz bendim  (18.05.16 13:16:43) 
bence o bankamatiğe en yakın ilgili bankaya git ve durumu anlat. çözeceklerdir. para almadığınızı kanıtlamanız gerekebilir sadece ama sanmıyorum.


  • hakim oynayin dedi  (18.05.16 13:18:02) 
şöyle oluyor başıma geldi bana anlatılanları anlatayım.

Bu belirsiz para atm içinde ayrı yere düşüyor tanımsız diye siz telefonla arayıp olayı anlatınca para toplama ekibi atm ye gittiğinde o bölmedeki tanımsız parayı bildiriyor tutuyorsa dedikleriniz iade ediyorlar tutmuyorsa öyle bir para bulunmadı diyorlar.

Net şekilde atm numarasını saatini gününü söyleyin kamera kayıtlarını isteyin.
15 gün uğraşıp geri almıştım paramı.
  • basond  (18.05.16 13:42:40) 
şubede olmayan atmler genel müdürlüğe ait. en yakın şubeye gitmek işe yaramaz ki zaten gitmişsiniz, birşey yapamayacaklarını söylemişler.

giren para, çıkan para belli olmalı. yani hesabınıza geçmediğine göre jurnalde yatan bir kayıt gözükmez, ama cihazdan o kadar fazla para çıkarsa emanete alırlar. o atm'ler de dediğim gibi herhangi bir şubeye bağlı olmadıkları için genel müdürlük tarafından boşaltılırlar.

peşini bırakmayın. savcılıksa savcılık. elbet ortaya çıkar, o kadar kolay değil banka aracılığıyla para hacılanması. ya açıp sayan görevli fazlayı görünce cebellezi etti, ya da başka bir problem var.

ama size önerim atm'den para yatıracaksanız şube atm'lerini tercih edin. sorun olunca da hemen içeri girip (mesai saati dışındaysa ertesi iş gününde erkenden) gidip makineyi açtırın. avm'lerdeki veya sokaktaki tek başına duran atm'leri para yatırmak için kullanmayın.
  • kibritsuyu  (18.05.16 13:49:41 ~ 19.05.16 09:26:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.