[]

Ev alışverişinizi haftalık mi yapıyorsunuz aylık mi?

Biz aylık büyük bir alışveriş yapıp, sebze meyveleri haftalık alıyoruz ama bazıları sadece aylık alışveriş yapıyormuş. Sebze meyveleri nasıl sakliyorsunuz ki o zaman?

Bir de günlük alışveriş yapanlar var, o daha fazla zaman kaybı değil mi ki? En mantıklısı hangisi? Her pazar markete gidip 1 saatimizi harcadığımiz için alternatif bir yöntem arıyorum. Sürekli etrafta alışveriş yapmamız lazım diye dolaşıyorum, millet de kendime alıyorum saniyor. Halbuki full ev için.


 
Douchebag,sanal market'ten birkaç kere alışveriş yaptım ama pek içime sinmiyor açıkçası. Görerek almam lazım.


  • fraise  (18.05.16 12:14:23) 
ayda bir kez büyük bir alışveriş oluyor bizim, dediğin gibi sebze ve meyve olayı sıkıntı o anda, genelde canımızın istediği veya o hafta yapacağımız yemekler için gerekli olan sebzeleri alıyoruz haftalık olarak, pazar daha ucuza geliyor bu arada marketten, sebze ve meyveler daha iyi oluyor.

Aynı sistemi uyguluyormuşuz, sebze ve meyve bozulduğu vakit üzülüyor insan, zamanında tüketmek mantıklısı.
  • devorgilla the gunslinger  (18.05.16 12:17:27) 
gıda ihtiyaçlarınızı kilo ile değil, adet ile almalısınız. 2 kişiyseniz 20 tane elma almanın gereği yoktur, 4 tane yeter. adet olarak düşünerek hareket edin. böylece evinizdeki gıdalar hem bozulmamış olur ,hem de hepsinin bitmesi için gerekli zaman yaratılır, böylece de alışveriş periyodu belirlenir.


  • hakim oynayin dedi  (18.05.16 12:17:40 ~ 12:18:05) 
Peyniri, yumurtayı, tuvalet kağıdı vs gibi ihtiyaçları haftalık alıyoruz. Onun dışında ben günlük alıyorum. Marketler yolumun üstü olduğu için rahat oluyor ve vakit kaybetmiyorum. Böylelikle sebze ve meyvede taze olmuş oluyor. Aksi takdirde buzdolabında pestil gibi oluyor, sevmiyorum.


  • teknikekip  (18.05.16 12:18:34) 
3 dakikalık yürüme mesafemde, 2 apartman yarıçağımda 4 tane büyük market var. Acil biten şeyleri o şekilde alıyoruz. Canım meyve çekerse de eve giderken yol üstü uğruyorum. Pazarları bu marketlerden birine listeyle gidiyoruz ve 15 dakikada çıkıyoruz. Listeyi "Şu, şu, şu" diye dolandıktan sonra bir hızlı tur ile "Ne lazım" bakışı yapıyoruz ve bitiyor. 1 saatlik alışverişi iki ayda bir falan yapıyoruz. Bir de mercimek gibi baklagilli şeyleri dana boyutunda alıyoruz, 3 aya kadar bitmiyor zaten. Bir de evde "Just in Time" stok sistemiyle çalışıyorum; buzdolabında stok sevmem. Yiyeceğimiz kadar olsun yeter. Bir iki raf genellikle boş duruyor zaten; dolu buzdolabı çok kaotik geliyor bana.


  • aychovsky  (18.05.16 12:21:35) 
2-3 günlük yapıyorum genelde.


  • sta  (18.05.16 12:32:21) 
hepsini haftalık alıyoruz biz.


  • yue  (18.05.16 12:43:57) 
3-4 gunluk aliyoruz genelde, zaten market yakin.

Sebzeler uzun sure dayanmiyor ve porsuyor o yuzden hemen tuketilmesi en guzeli.
  • neferkitty  (18.05.16 12:50:52 ~ 12:51:09) 
ne lazımsa alınıyor işte haftalık aylık periyot yok. tuvalet kağıdı bitince almaya gideriz birkaç bir şey daha lazımsa onu da alırız. bugün pazar hadi alışveriş diye bir mantığım hiç olmadı, mantıklı da gelmiyor.


  • cekilmis gayfe  (18.05.16 13:04:08) 
Annem marketlerin bültenlerine internetten bakıp un, yağ, şeker, kağıt havlu, tuvalet kağıdı gibi şeyleri indirimini yakalayıp oralardan alıyor, meyve sebze haftalık, acil ihtiyaç olunca da mecbur günlük.


  • elikası  (18.05.16 13:10:27) 
Her akşam eve dönerken bir migros yapıp ne lazımsa alıyorum.


  • dostlarorkestrasi  (18.05.16 13:23:01) 
haftalık sanal market alışverişi yapıyorum. et grubu ve alkollü içecekler için ayda bir markete gidiyorum.

yani ikisini de yapıyoruz.
  • babilbaligi  (18.05.16 13:26:47) 
Evde ne zaman ne biterse o zaman alıyorum. Bu da azami 2-3 günde bir markete gitmek demek oluyor. Neyse ki evimin altında market var <3


  • ambrosia  (18.05.16 13:43:54) 
ihtiyacımız oldukça bittikçe alıyoruz.


  • basond  (18.05.16 13:45:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.