[]

Birilerini sevenleri sev(e)memek

psikolojik bir sorun mudur?

örnek vermek gerekirse, ben koray avcı denilen şahsa hayran olan, çok sevdiğini söyleyen insanları içimden ezikliyorum; nasıl hayran olur, nasıl büyük bir sanatçı olarak görür bu şahsı falan diye. samimi olduklarımın yüzlerine karşı dile getirebiliyorum bu durumu. tamam "zevkler ve renkler tartışılmaz" da arkadaş hemen bir soğuma durumu oluşuyor bende. samimi olmadığım ama olabileceğim, yeni tanıdığım insanların, sevmediğim hatta gıcık olduğum birilerini sevmesi, hayran olması, hatta manyağı olması beni direk soğutuyor o insandan. burada sorun insanın dinlediği müzik tarzı falan değil, arabeskin duayenleri müslüm gürses, orhan gencebay, ferdi tayfur olsun hepsine sonsuz saygım vardır.. -burayı fazla uzatmak istemiyorum- anlamışsınızdır.

kısacası bende bir sorun mu var, yoksa herkes yaşıyor mu bunu? yaşıyorsanız n'apıyorsunuz? görmezden mi geliyorsunuz, yoksa sorun onlarda değil bende deyip, köşenize doğru ilerliyor musunuz?
Bencilliğe giriyor galiba bu durum ve sanırım benmerkezci bir tipim ben. -evet ben:)- herkes benimle aynı kafada olsun mantığı mı mevcut aceba? psikolojide bir tanımı var mı bunun?

 
bana hoşlandığım insanlarda oluyor. eski sevgilileri hakkında kafalarının çalışmadığı kanısına vardıysam birden soğuyorum nasıl böyle biriyle olmuş diye. hani onu sevdiyse zaten beni sevmesin baabında. sonuç olarak da koşarak uzaklaşıyorum.


  • çakıstes  (18.05.16 11:51:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.