[]

iş ve istifa ile ilgili

merhabalar, ben çalışırken iki yerden teklif aldım ve istifa ettim. ben istifa ettikten sonra asıl çalışmayı istediğim yerde bir sorun çıktı ve beni en erken iki ay içinde alacaklarını söylediler. şimdi elimde iki seçenek var. ilki diğer teklif gelen yerde başlayıp iki ay sonra asıl istediğim yere geçmek. ikincisi iki ay evde oturup asıl istediğim işi beklemek. şimdi diğer şirketi de kandırmak istemiyorum işe başlayarak ama kendimi de güvenceye almam lazım. bi de iki ay çalışıp çıkmak çok iyi durmaz cvde galiba. napacağım la ben? give me some avdice!!!

not: işsizim gardaş


 
Ekonomik durumunuz kötü değilse ve iki ay sonra o işin olacağı kesinse bekleyebilirsiniz.


  • dissendium  (17.05.16 20:55:47) 
2 ay çalışabilirsin diğer şirkette, daha sonra cv'ne yazmazsın bile o 2 ayı.


  • tavukbanalop  (17.05.16 20:57:12) 
bana kesin dediler. maddi durumum kötü de değil ancak şu an biraz riske giriyorum gibi geliyor. kesin dendi ama sorun çıkar mı acaba düşüncesi var şu an bende.


  • spina scapula  (17.05.16 20:57:29 ~ 20:57:54) 
Gir oraya. Ne olacak sanki. Hep onlar mi insanlari deneyecek. 2 ay sonra da kusura bakmayin ben yapamiyorum dersin. Bunda sorun yok. Ama calistigin sure boyunca da kendini isine ver. Laf soylettirme arkandan. Olumlu dunya belki diger taraftan yanit gelmez belli mi olur. Sen kendini saglama al. Cv'ye de yazmazsin olur biter.


  • isott  (17.05.16 21:03:56) 
sözleşme imzalamadınız sanırım, sözleşmesiz her durum risklidir bence de ama iki ay için bir şirkete girmek de bilmiyorum senin için de işveren için de zor


  • cy7  (17.05.16 21:06:27) 
Cv'ye yazmayınca, işe başlayacağımız X firması bunu bir şekilde öğrenebilir mi? SGK giriş çıkış tarihlerinden belli olur mu? Benimde CV me yazmak istemedim bir tecrübem var.


  • geçerkenugradım  (17.05.16 21:10:30) 
sgkda görünür sanırım


  • spina scapula  (17.05.16 21:12:17) 
istifa ederken sorun yok görünüyordu, sonra sorun çıktı. yani beklenmedik bir durum oluştu.
şimdi 2 ay sonra diyorlar. 2 aya kadar sorun çıkmayacağının garantisi var mı ? yok.
diğer işe başlayın öbür yer ile anlaşırsan 2 ay sonra benim için de sizin için de deneme süresiydi olmadı dersin ayrılırsın.

özetle;
sorun çıkmazsa diğer işe başlarsın.
sorun çıkarsa bu işe devam edersin.

alternatifi kabul etmez ve 2 ay sonra sorun olur işe alınmazsan, açıkta kalırsın.
  • neo  (17.05.16 21:25:29) 
Kesin diğer yere başla derim. 2 ay sonra başka bir sorun daha çıkmayacağının garantisi yok.


  • hadi hadi  (17.05.16 21:36:02) 
önümüz yaz daha iyi fırsat olamaz bence. ben olsam kredi cekerim 2 ay cok uçmadan bi koyda yaban hayatı yasayacak sekilde geciririm 2 ayı. sonra iş başı yaparım o asıl istediğim yerde.


  • slalom  (17.05.16 22:31:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.