[]

muhasebecilere soru

Bir sirketin muhasebecisisiniz. Patronun karisinin sgk sini sirket oduyor calisanmis gibi. Her turlu uckagidi yapma potansiyeli olan pislik patron esine diyorki, e devlet sifreni ver de sgk dokumune bakalim. Ne kadar borc varmis ogrenelim. Patronun karisi benim arkadasim. Sgk dokumu icin e devlet sifresi istemek sacma geldi. Muhasebeci araciligiyla bunu ogrenemez mi? Arkadasimin basina kotu seyler gelmesinden korkuyoruz cunku patron dedigim adam hayatimda gordugum en pislik adam.




 
Şahıs borcu olmaz ki. Varsa şirketin borcu olur, o da şirket bilgileri ile çıkar.


  • babilbaligi  (17.05.16 18:00:44) 
arkadaşın böyle bi adamla niye evli onu anlamadım ama bahsettiğiniz gibi e devlet şifresi ile kredi filan çekilemez bence.


  • elorelia  (17.05.16 18:01:37) 
SGK hizmet dökümüne bakıp prim gün sayısına bakacaklar galiba, borç denmez ona, emeklilik prim hesabı için bişeyler görürler diye düşünüyorum. Buna bakmak için edevletten başka yol yok evet ama şifreyi onlara vermesine gerek yok, kendisi girip hizmet dökümünü bastırıp versin.


  • baba jo  (17.05.16 18:04:26) 
Tesekkurler hepinize. Arkadasim beceremeyecegi icin sifreyi bana vermesini soyledim.ne istiyorlarsa ben cikarip gondereyim e devlet uzerinden istedikleri.


  • curukturpkokusu  (17.05.16 18:10:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.