[]

vizesiz nereye gidelim

eşimle birlikte ağustos ayında 1 haftalığına tatile çıkmayı planlıyoruz. daha 1 ay öncesinde ab ülkesi bir yere giriş çıkış yaptığımızdan bu sene için bir daha vizeydi falan ekstra masraf yapmayalım diyoruz. vize istemeyen nereye gidebiliriz? veya şöyle 2 gün şurada 2 gün şurada kal gibi seçenekler de olabilir. sırbistan mı dersiniz? bosna mı? yoksa bambaşka bir yer mi? gezdim gördüm diyenler buyursun.

not 1: amacımız genel olarak kültürel turizm. biz geziciyiz. gezelim aa şuna bak falan diyelim. deniz kum plaj olmasa da olur, olursa da hayır demeyiz ama.

not 2: uçak biletleri makul seviyede olanlar tercihimizdir. japonya vs. gibi önerilerle gelmezseniz sevinirim.

 
karadağ derdim ama sanırım biletler absurd :/


  • lcha  (17.05.16 14:51:09) 
karadağ +1


  • cekilmis gayfe  (17.05.16 14:59:44) 
gürcistan derdim ama 1 hafta çok. bosna makedonya karadağ sırbistan hep planlayıp bir türlü yapamadığım seyahat. bence beklentilerinizi karşılayacaktır.


  • in vino veritas  (17.05.16 15:02:04 ~ 15:02:54) 
lviv. ağustos'ta muhtemelen ben de orada olacağım, gezdiririm de kazık yemezsiniz huehue. istanbul'dan direkt gidiş-dönüş 240 lira civarında biletler. thy'nin bir ara ivano-frankivsk'e 180 liraya gidiş-dönüş biletleri vardı, hala duruyor mudur bilmiyorum. ivano-frankivsk'ten lviv trenle 2 saat, tren bileti de gidiş-dönüş 20 lira ya var ya yok.

lviv'in şehir merkezi zaten nuh nebiden kalma, her şey tarihi. hiçbir yere girmesen bile sokakta yürürken "vay amk" dersin. bissürü müze, kilise neyin var. ha bunların neredeyse hiçbirinde ingilizce açıklama yok, o kısmı sıkıntılı biraz. yine de aşırı ucuz ve çok güzel bi şehir, görmeyeni dövüyolar.

bir hafta lviv için fazla olur tabii ama gerisi için bir önerim yok açıkçası. evli çift değil de genç at hırsızları olsanız atlayın trene odessa'yı, kiev'i de görün derdim. gerçi yine diyebilirim ama birinci sınıf biletler pahalı oluyor. uzak bi de, vaktiniz dar.

şimdi aklıma geldi, kiev veya odessa'ya değil de karpatlara gidebilirsiniz. bütçeyi bilmediğim için bi' şey diyemiyorum ama geçenlerde birisi sormuştu mesela böyle spa'lı, doğa yürüyüşlü ortam. karpatlarda onlardan var mesela. lviv'e de yakın sayılır. ooh mis.
  • der meister  (17.05.16 15:02:52 ~ 15:08:36) 
karadağ'a gitmeyin derim. cidden gitmeyin. kotor ve budva haricinde bi numarası yok. tamam ikiside doğası ile harika yerler ama cidden değmez. ki çok pahalı olur sizin için.

bunun yerine sırbistan'ı öneriyorum size.

2 gün belgrad
2 gün novi sad
2 gün subotica

bu şekilde planlayabilirsiniz.
  • veys zimmer  (17.05.16 15:17:33) 
üsküp çıkışlı bir balkan turu planlayın derim. üsküp, ohrid, bitola, kotor, bar, budva, mostar, saraybosna, belgrad rotası hoş olur.


  • rajaz  (17.05.16 15:53:49) 
kıbrıs


  • jamswety  (17.05.16 17:07:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.