[]

Bir kişinin aylık mutfak masrafı ne kadar tutar?

Kendimce bir bütçe oluşturmaya çalışıyorum. yalnız yaşayan bir er kişinin ortalama mutfak masrafı ne kadar tutar?

not:Öğlen yemekleri ofiste yeniyor,özel bir zevkim yok


 
@want2die hocam takipçinim zaten senin sen diyorsan inanırım :)
@lieutenantmono
200-300 gayet güzel rakamlar ben daha fazla olur diye korkuyodum açıkçası. arada toplu pazar alışverişi ve indirim takipleriyle 200 civarına götürebilirsem on numara olur benim için.
  • genc irisi  (17.05.16 15:14:58) 
ucuz şok bim a101 den ve indirimleri takip ederek fazla lükse kaçmadan bimden toplu özkaynak su ve halk ekmeği ile 300 tl civarı tutuyor tüm yemekler.


  • standart  (17.05.16 15:17:50) 
@want2die
hocam tek kişiyim zaten çocuk felan da olmayınca temizlik-banyo masrafları fazla yekün tutmaz genel harcamada. benim korkum frenleyen bi anne faktörü olmayınca ayarsızca/beceriksizce mutfağa masraf yaparmıyımdı. herhalde ilk 1-2 ay bi zorlanmadan sonra rayına oturur diye tahmin ediyorum.

  • genc irisi  (17.05.16 15:19:14) 
@kawaye hesinker
çok da sağlıklı olmayacak açıkçası. bol makarna bol menemen bol tavuk. düşündüğüm menüler genel olarak bu şekilde acemi bekar evi modeli yani :) 200-300 arası tutturabilirsem benim için idealdir. 400 zorlamaya başlar açıkçası

  • genc irisi  (17.05.16 15:42:23) 
kawaye +1

ayrıca 50 liralık bi pazar alışverişi max. 1 hafta gider. ben de tek kişiyim ve öyle oluyo çünkü. üstelik bu 50 liranın içinde meyve yok (sevmem çünkü)

eski oturduğum semtte (bkz. şişli) hem et balık kurumu vardı, hem de diğer esnaf çeşitliliği bakımından çok zengindi, daha da ucuza getirebiliyodum ancak son 1 yıldır oturduğum semtte (bkz. örnek mah) hiç bi bok yok nerdeyse ve olanlarla idare edince %15-20 civarında daha pahalı oluyor totalde.

balığı pazardan alıyodum ben, çok daha ucuz oluyodu. tek handikapı balıkları pazarcıların ayıklamaması ama ben o konuyu da çok şeetmiyorum, oturup kendim ayıklıyorum asdfs
  • reso aga  (17.05.16 16:24:02) 
minimum 600. kendi yemeğimi kendim yapacam diyorsan değişir. ama ben yalnız yaşayıpta istikrarlı bir şekilde yemek yapanını görmedim.


  • gokhan atestepe  (17.05.16 17:40:44) 
kahvaltı harcaman olacak mı o çok önemli
olacaksa da peynir ekmek mi yoksa reçelli ballı sucuklu patatesli 3 çeşit peynir 2 çeşit zeytin öyle daha giden bir kahvaltı mı ?
bekar evlerinde genelde kahvaltı da pek olmuyor masraf azalıyor. yoksa tek başına 3-5 çeşitle kahvaltı yapmak masraflı. peynirler filan bozulmasın diye 150-200er gram alınıyor -ben alıyorum da 3er çeşit filan :P ayrıca sürekli kahvaltılık alışverişi yapıyorum reçelleri filan evde yapıyoruz, salam, sosis pastırma vs. tüketmem buna rağmen her hafta rahat 30 lira kahvaltılığa veriyorum o da indirimleri takip ettiğimden migrostan alsam o 50 lira olur. her gün evde ve çeşitli kahvaltı yapıyorum. artı çayı kahvesi, yağı, domatesi vb. var bunun.

akşam yemeği için de şu olur, ilk ayda biraz zorlar.. salça, yağ, baharat, bakliyat gibi şeyleri hep birden alman gerekir, bu toplu alışverişin bi 300-400 lira tutar. Sonraki aylarda 80-100 lira civarında tutar, eksilenleri alırsın. Bunları aldıktan sonra pişirme ve sevme durumuna göre haftalık 2-3 çeşit sebze, yarımşar kilo da tavuk ve kıyma alsan 30 TL gibi tutar, meyve, salata için de haftalık 10-15 liralık ekleyelim seni idare eder. içecek, tatlı, kuruyemiş işte bunları bilemiyorum ve bunlar sebze-tavuk yemeğinden filan çok daha masraflı şeyler :)
ben eve ekmek almıyorum onu hesaplamadım.
  • niye ama  (17.05.16 20:33:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.