[]

sessiz fan

fan aleminin en sessiz en mülayim fanını arıyorum. nedir, var mıdır çeşitleri, daha doğrusu var mıdır böle sessiz, sakin, efendi bir fan. önerin bana. bana önerin onu. bıktım bunun avazından. elektrosüpürge gibin ses çıkartıyo şerefsizin icadı.




 
(bkz: zalman)


  • sourlemonade  (04.08.07 19:59:07) 
sessiz fan yoktur, su soğutmalı sistem vardır.


  • winsome  (04.08.07 20:20:33) 
kasayi yagin icine koyun sadece culop sesi gelir basta sonra ses gelmez.


  • atomant  (04.08.07 21:45:40) 
en iyi fan orijinal fandır. (soruyu okudum)

sessiz fan, fiyat/performans fan vs. vs. fan arayışlarımda verdiğim yüksek paralar bana çekinmeden bu cümleyi söyletiyor. cpu'nun üstünde ne geldiyse o fan. kutusuz (kendi orijinal fanı ile gelmeyen) cpu bir daha asla almam.

olay overclock ise zaten amaç makinaya ve kendine acı çektirmek olduğu için yazdığım herşeyi geri alıyorum.
  • can see  (05.08.07 00:40:30) 
www.firebal.net e bakın, 9db ses çıkaran fanlar var (standart fanlar 30db civarı ses çıkartıyor))


  • crown  (05.08.07 08:38:53) 
bu sıcaklarda sessiz kalacak fan olurmu bilmiyorum. hepsi max da çalışacağı için en sessizi bie ses yapar. ama cooler-master veya zalman...


  • metox  (05.08.07 14:12:08) 
ne fanı aradığına göre feci şekilde değişir. kasa fanı arıyorsan aman diyeyim zalman'a bulaşma. korkunç gürültülü fanlar zalmanın kasa fanları. arctic cooling'in arctic fan serisi mükemmeldir fakat hava akış yönünü değiştiremezsin, aklında olsun.

işlemci ya da ekran kartı için arıyorsan zalman kesinlikle en iyi tercih olur. işlemciler için cnps 7700cu/alcu şu anda bence en iyi seçenek. ekran kartı içinse yine zalman'ın vf700 ve vf900 serileri son derece verimli.

bu arada anakartının kuzey köprüsü soğutucusu aktif yani fanlı bir soğutucuysa onu da zalman'ın pasif bir soğutucusuyle değişmeyi ciddi biçimde düşünmelisin. genelde kuzey köprüsü ve ekran kartı üzerindeki 4cm'lik fanlar korkunç bir ıslık çalıyor çünkü. tabii kuzey köprüsünün ısınma durumuna göre pasif soğutma yetersiz kalabilir. yeterliliğinden emin oluncaya kadar sıcaklığını yakından takip etmekte fayda var.

en güzeli su soğutma, orası ayrı... =)
  • carc  (05.08.07 19:05:15) 
@ metox.
öyle değil malesef.

intel e6300 orjinal fanıyla evin en sıcak ve hava almayan yerinde ve sıfır ses ile çalışıyor.

başka bir pc'ye özenip olmayacak bir paraya bla bla üstün niteliki cpu fan aldım. evin en serin yerinde. sesten durulmuyor.
  • can see  (07.08.07 18:11:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.