[]

akşamcı mıyım alkolik mi?

31 yaşındayım, takribi 15 senedir alkol kullanıyorum. Üniversite yıllarında çok abarttığımız zamanlar oldu ama hiç böyle hissetmedim. İstisnasız her akşam içiyorum. Derdim falan olduğundan değil, çok hoşuma gidiyor, mutlu hissediyorum. Kimseye bir zararım yok, kendimi kaybetmiyorum, sonrasında pişman olacağım bir hareketim olmuyor, kusma vs yok. Evimde tek başıma içiyorum, sonra uyuyorum. Ama içmezsem eksik hissediyorum, sanki olmam gereken şekilde değilmişim gibi geliyor. Rakı içiyorum sadece. Şimdi ben alkolik miyim, akşamcı mı?




 
akşamcılık da alkolikliğin bir çeşidi zaten.


  • kuzey li  (16.05.16 21:11:35) 
o değilde siroz is coming..


  • anonymice  (16.05.16 21:14:47) 
bir iki dubleyse bence sıkıntı yok hacı.


  • alabamaclarence  (16.05.16 21:18:00) 
2 hafta içmeyin, eğer eksikliğini çok hissediyorsaniz emin adımlarla alkoliklige ilerliyorsunuz demektir. Alkolik insan çevresine zarar veren demek değildir sadece, eksikliğine de hissedendir.

Böyle bir şey varsa da en kisa zamanda önleminizi alın, haftada 1 için mesela.
  • fraise  (16.05.16 21:18:10) 
abi ben de bir dönem her akşam içerdim hatta öğleden sonraları bile içerdim.

sonra ciğerim ağrımaya başladı bıraktım.

iyi değil.

yabma.
  • kosun lan mevzu var  (16.05.16 21:20:44) 
alışkanlık mı bağımlılık mı. bunu öğrenmek lazım. ikisi de iyi değil ama 2.si hiç iyi değil. 2 günde 1'e, 3 günde 1'e düşürün. sonra sosyal içici statüsüne geçin. şarap tercih ederseniz günde 1 kadeh şarap sağlıklı olabilir ama.


  • victum  (16.05.16 21:23:53) 
Aynı senin gibiyim, rakı değil bira yalnız benimki. Akşam başka türlü nasıl geçer diye düşünüyorum ben. Bi kaç bira alıp bi film izlemek ya da balkonda oturup müzik dinlemek inanılmaz keyifli geliyor. Ha pişman oluyorum tabi sıklıkla, ulan her gün içilir mi be diye ama ne bileyim iyi geliyorsa sanki sakınca yok gibi abartmadan içmekte. Gerçi düzenli alkol kullanımının depresyona sebebiyet verdiği de söyleniyor ama...

İçmesen daha iyi elbet ama bence içiyor olmayı kafaya takıp pişmanlığını sürekli yaşamak ama yine de bırakamamak daha kötü.
  • buff  (16.05.16 21:24:22) 
alkoliksin. bir çok kişi senin gibidir. alkoliktir. her gün, her akşam içer. içme ihtiyacı hisseder, kendini engelleyemez. kendini kaybetmene veya başka türlü şeyler yapmana gerek yok.

eksiklik hissetmen, içtikten sonra uyuman(aslında sızmak), içince mutlu olman(öyle sanman)... işte bunlar hep alkol bağımlılığı.
  • mahone  (16.05.16 21:28:08) 
Sıkılmaktandır, benim gibi. Kaç defa duyuru açtım hatta alkolik miyim diye, herkes evet dedi ama bir buçuk aydır maddi durumlardan içmiyorum. Eksikliği var mı, yok. Param olunca içecek miyim yeniden, kesinlikle.


  • pavlis  (16.05.16 22:52:12) 
sen ibnenin tekisin kardeşim, yalnız içmek nedir yav ayıp


  • mrvengeance  (16.05.16 22:54:53) 
yalnız mesele şu ki bağımlılık psikolojik de olabilir. ki bence durum bu.


  • kljgslsdkjsd  (16.05.16 23:00:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.