[]

isirmaya bayilan jack russell yavrumuz

3 aylik, daha evimize geleli 3-4 gun oluyor.
tuvalet egitimi vermeye calisiyoruz, cis kismi tamam gibi ama buyuk tuvaletini evin istedigi yerine yapma konusunda hala israrci :P

gelelim konumuza, ne zaman oynamaya baslasak illa ki isirmaya calisiyor. kiziyoruz, kusuyoruz ya da 3-4 dk ceza olsun diye yalniz birakiyoruz ama nafile.
isirdiginda acitmiyor, dislerini kasiyor belli. oyuncaklari da var ama bizle oynarken onlari gozu gormuyor haliyle biz dis kasima oyuncagi oluyoruz.

bir sikinti olur mu bu durum? buyuyunce de bu sekilde isirma egilimine girer mi acaba?
bir de tuvaletine egitimi icin bir oneriniz var mi?

 
elinizi falan dişlerinin arasına alıp tutmaya mı çalışıyor, baya ısırıp kuvvet mi uygulamaya çalışıyor?
Dişlerinin arasında tutmaysa sıkıntı olacak bir şey değil. Çoğu hayvanın yavruyken yaptığı bir şey, kedi bile yapıyor. Diğer türlüyse olabilir tabii. O hareketi yaptığı an oynamayı bırakın. Hemen olmasa da belli bir süre sonra anlar sıkıntının orada olduğunu.

  • naberabi  (16.05.16 21:27:30 ~ 21:30:02) 
ilk dediginizi yapiyor, ya da tshirtu falan kapiyor cekmeye calisiyor :)


  • ahoy kaptan  (16.05.16 21:35:03) 
büyüyünce bu hareketleri geçecek tabi ama en kısa yolu köpeklerin birbiriyken oynarken canları yandığında çıkardığı ince iyyyk sesini çıkarmanız, o ses onun için iç güdüsel bir ısırmayı bırak komutu. canınızı yaktığında öyle anlıyor.


  • okumayi sevmeyen okur  (16.05.16 22:16:11) 
Zamanla geçme eğiliminde olacak, şöyle bir yöntem izlemeniz etkili olur:

Her diş değdiğinde sert tepki gösterin, köpeğiniz terrier olduğundan zaten ısırma güdüsü yüksek. Köpeği burnundan tutup hafifçe sıkıştırabilirsiniz, bundan oldukça rahatsız olur, bir süre sonra ısırdığında bu tepki geldiğinden huyu azalacaktır.

Bir de günde 4-5 dakika, avucunuzun içine ödül maması alıp koklatın, sonra avucunuzu kapatıp elinizi dişlemesini bekleyin, her dişlediğinde tepki gösterin, beklemeye veya elinizi yalamaya başlayınca ödül mamasını verin.

Ama dediğim gibi bu geçici bir dönem. Isırma oyuncağı yerine küçük boy sığır derisinden yapılan kemiklerden alabilirsiniz, biraz daha büyüyünce büyük boy alırsınız. Terrier cinsi bir köpeğin her an ısırma malzemesi olmalı, büyüyünce de almayı bırakmayın.

Tuvalet eğitimi konusunda ise 1 yaşına kadar tamamen oturmasını beklemeyin, sıkıntı yaratıyorsa yere yetişkin yatak bezi serip oraya yaptırabilirsiniz, ama bez mevcut olduğu sürece beze yapacaktır. Biraz daha büyüyüp kasları gelişince bezi kaldırmanız gerekecek.
  • once  (16.05.16 22:30:30 ~ 22:32:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.