[]

ilik bağışı yapmak

İstanbul çapa,ya gidip direkt "Ben ılık bağışı yapmak istiyorum" mu diyoruz? Yanımızda goturmemiz gereken belgeler var mı? İşlem ne kadar sürüyor? Gittiğim gün bağışı yapabilir miyim? Yarın bağışı yapsam pazar gunu kpss'ye gireceğim, fiziksel bir etkisi olur mu?




 
Aynen gidip ilik nakli için örnek vermek istiyorum diyorsunuz, verecekleri formları dolduruyorsunuz, çok uzun sürmemişti ben verdiğimde. Sadece bir tüp kan alıyorlar zaten, gittiğiniz an verebilirsiniz. Fiziksel etkisi olması zor, baya da bir süre var pazara kadar. Ayrıca duyarlı olduğunuz için tebrik ve teşekkürler :)


  • tss  (16.05.16 20:06:57) 
tss' nin dediği gibi bir tüp kan alacaklar ve bilgileriniz ilik bankasına kaydedilecek. Daha sonra sistemden biriyle eşleşirseniz sizinle iletişime geçilecek. İlik vermenin kısa ya da uzun vadede donöre bir zararı saptanmamış. Duyarlılığınız için teşekkürler.


  • hayde bre  (16.05.16 20:12:03) 
Vereceği kısa vadeli zarar, o da sınav kaynaklı olduğundan kafama takılmıştı.

Peki antidepresan kullanıyor olmak bi sıkıntı oluşturur mu?
  • damdanakan  (16.05.16 20:16:04) 
Vereceğiniz kan örneğinde antijenlerin tespiti için çalışacaklar. Antidepresan kullanımının sorun olacağını düşünmüyorum. Ama öncesinde dolduracağınız formda belirtirsiniz.


  • hayde bre  (16.05.16 20:19:21) 
Ayrıca sistemden birisiyle eşleşirseniz (izninizle) detaylı testlere tabi tutulacaksınız. Vücudunuz verdiğiniz iliği tolere edebilecek kudretteyse sizden ilik alınır. Aksi takdirde alınmaz. Donörün sağlığı önce gelir.


  • hayde bre  (16.05.16 20:23:24) 
bugün kız arkadaşım araştırırmısın deyince araştırığ öğrendim ben de özetle şöyle oluyormuş

kök hücre merkezine gidip kan örneği veriyorsun ve bir form dolduruyorsun. formda hastalık analizine yönelik sorular varmış işte bulaşıcı hastalığın ya da bağışıklık sisteminde sorunlar var mı diye. o yüzden antidepresanı belirtmen faydalı olabilir en iyi onlar bilir.

kanı aldıktan sonra analiz edip bankada saklıyolarmış. eşleşme ertesi gün de olabilir 10 yıl sonra da diyorlar verenler o yüzden bir yakınının telefonunu vermek de önemliymiş eğer hattını değişirsen diye.

eşleşme olunca seni arayıp tekrar soruyolarmış ilik bağışında bulunmak istiyomuusn diye. evet dersen merkeze gidiyomuşsun iki farklı yöntemi varmış bağışın. biri genel anastezi altında ameliyathanede leğen kemiğinden iğne ile alınıyormuş öteki de yeni bi yöntemmiş normal kan verir gibi 3 3.5 saat boyunca kan veriyomuşsun ama ondan önce iliği kana çıkaran bi iğne vuruluyomuşsun bikaç gün. kandan ayıklıyomuş iliği makine.
  • KidLazer  (16.05.16 20:33:07) 
Çok teşekkürler.


  • damdanakan  (16.05.16 20:36:55) 
Artık ilik bağışı cihazlar yardımıyla yapılıyor. KidLazer' in bahsettiği gibi bağış yapılmadan 5 gün önce bağış gününe kadar aşı oluyorsunuz. 5 günün sonunda kemik içindeki kök hücreler kan dolaşımına katılıyor. Trombosit verir gibi bir makine kana çıkan kök hücreleri topluyor. Kalça kemiğinden ilik alma mazide kaldı.


  • hayde bre  (16.05.16 20:39:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.