[]

panik atak krizleri yaşamaya başladım teskin edici bir şeyler duymaya ihtiyacım var

1- yaptığım ufak çaplı araştırmada tedaviye ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi olacağını okudum. Tedavi için uygun adres psikolog mudur, psikiyatr mı?

2- gelelim öyküme:
küçüklükten beri aşırı derecede olmasa da klostrofobisi olan biriyim. berberlerde saç yıkamak için lavobaya eğildiğimde nefesim sıkışır bazen. gece karanlıkta bağırarak uyandığım olur vs.
ancak son 6 gündür rüyamda beni kapalı bir yere, bir zindan, bir kuyu vs. kapatıyorlar ve tam o anda uykudan korkuyla uyanıyorum. kalp çarpıntısıs oluyor ve ve kontrolsüz bir şekilde odalar arasında dolaşıyorum. böyle yapmamamalıyım diyorum ama kendimi engelleyemiyorum. 15 dk sonra yavaş yavaş kendime geliyorum ancak yatak odasına döndüğümde tekrar aynı korkuyu ve çarpıntıyı hissetmeye başlıyorum yine aynı şey başıma gelir mi diye. internete giryorum, tv seyrediyorum, gecenin birkaç saatini uyanık geçirip yorgunluktan bitkin düşünce tekrar yatağa girip sızıyorum. bu bazen gecede bir kez tekrar ederken bazen aynı gece 3 kez olabiliyor. ölüm korkusu kalbim duracak korkusu değil de her şeyin üzerime gelmesi hissi. kontrolsüz ve ne yapacağını bilemeyerek korku duyma hissi.
işin genetik bir boyutu da var sanırım. annem kapalı mr çekilemeyecek derecede klostrofobi sahibi babamsa son yıllarda ölüm korkusuna d ayalı çarpıntı yani panik atak yaşayan biri. bu satırları yazarken bile ürperdim. daha kötüsü gece olmasından korkuyorm. o yatağa girince yine aynı korku içimi saracak diye düşünüp daha şimdiden korkmaya başlıyorum. en kötüsü de durum daha fenalaşır mı, tüm hayatımı etkileyecek derecede kontrolden çıkar mı diye korkuyorum

merak etmeyin tıbbi yardım alacağım. ihtiyacım olan ne bileyim amcaoğlu da aynı durumdaydı şimdi biraz daha iyi, ben de yaşadım sonra geçti tarzı teselli edici birkaç cümle.

nezaket gösterip cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

 
yazın ablamda da başladı.
ilaç olarak atarax ve xanax önerdiler sanırım.
en fazla 1 2 hafta sonra uzun bir süre hiç yaşamayacaksınız büyük ihtimalle bu atakları.
ataklar gelddiğinde kese kagıdı şişirme olayı var. nefes düzenlemek için.
çevrenzde insanlar olsun anneniz kardeşleriniz falan.. fazla karanlıkta ve yanlız kalmayın.genis aydınlık ve insanların oldugu misal evin salonunda falan zaman gecirin daha çok.. ablam hep odasında yasardı 2 hafta yazın salonda beraber oturduk geceleri..bir de gece fazla oturmamaya calısın..gece oluyor sanki daha cok ataklar.. gunduzden gezin dolasın spor yapın yorun kendinizi baya bi.hatta aksamları bile dısarı camlıcaya hava almaya falan goturuyorduk ablamı biz..bildiklerim bunlar gecmiş olsun.. buarada hastanede kalp sorununuz olup olmadıgına da bakacaklar sanırım.. yoksa tamamen psikolojik ve zararsız oluyor zaten.tekrar gecmıs olsun
  • partizan  (14.11.09 17:11:42 ~ 17:12:07) 
bütün olay beyninde bitiyor. önce orda bitir. korkacak bir şey olmadığına inandır kendini.

tıraş bir tavsiye gibi görünse de beynimizin kapasitesini fark etmemiz lazım.
  • rectoa  (14.11.09 18:46:41) 
merhaba,

doktor hastane konusunda balat musevi hastanesını tavsiye ederim. ilaclar konusnda da burdan tavsiyelere uyma zaten recetesiz satılmaz. hic bi doktor da incelemeden ilac yazmaz. doktora tum olanı bitenı anlatırsan daha kolay yardımcı olacaktır.

panık atak sonrada bitiyor iyilesiyorsun ve fakat kimilerinde ara ara kucuk atakların geldigini duydumdu. sonraları mucadeleyi de ogrenıyorsun.

gecmıs olsun.
  • bryan fury  (14.11.09 19:36:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.