[]

Sözlük'te Hakaret

Merhaba,
Dün gece biri bir başlığa tam gece yarısı bir şeyler yazdı.
Ben de bir sinirle bir kaç entry altında, kişi veya entry numarası vermeden hakaret etmiştim. her ne kadar doğrudan olmasa da, yazdıklarımdan ona karşı olduğunun anlaşılması normal. kendime yakıştıramadım gerçekten :(
önce o silmiş, sonra bana da mesaj atmış hukuki hakkımı arayacağım diye. ben de sildim.
nasıl bir süreç bekliyor beni, bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim.
teşekkürler...

 
ben böyle olaylarda düz mantık kullanıyorum -hukuk bilgim yok. atıyorum ağır bir hakaret ettiniz, mahkeme sizi çağırdı, duruşmada bana dava açan kişiye o hakaretin vasıflarını taşıyıp taşımadığını sorarım, e heralde böyle bir durumda 'o hakarete konu olan sıfatları ben taşımıyorum' diyecektir. böyle bir durumda, ne diye dava açtın o zaman amk, diye sorup jüriyi selamlayarak kravatımı düzeltirim gibi hayallere giriyorum.


  • zoque  (16.05.16 14:21:25) 
sanal ortamda insanlar neden birbirine hakaret eder ki zaten, hiç anlamam.
maksimum para cezası alırsın ki bence uğraşmaz eleman.

  • hakim oynayin dedi  (16.05.16 14:25:44) 
Kendi entry'si ve sizin entry çıktınız ile savcılığa başvurur, savcı eğer hakaret içeriği olduğuna kanaat getirir ise sözlükten ip adresinizi ve bilgilerinizi ister. Sözlük savcılığa gönderir. Ya savcılık kalanı ile ya da karakol vasıtası ile ifade vermeye karakola/savcılığa çağırılırsınız. İfadeniz alındıktan sonra savcı dosyayı yeterli delil olup olmadığı yönünden inceler. Hakaret ettiğiniz kanaatinde ise ve karşı tarafın şikayeti devam ediyorsa davayı açar. Suçun oluşmadığını düşünüyor ise takipsizlik kararı verir.
En fazla para cezası alırsınız.

  • kaymaktutmayansicaksut  (16.05.16 14:53:38) 
"ben yazmadım" savunması yapacaksan telefonunu değiştir, evdeki bilgisayarını bi süre yok et. çünkü evinde arama yapıp elindeki telefona inceleme için el koyma durumu söz konusu. başıma geldi, ordan biliyorum.


  • animalman  (16.05.16 14:56:15) 
5237 sayılı türk ceza kanununun 125.maddesinin 1.fıkrası, 3.fıkrasının b bendi ve 4.fıkrasına bir göz gezdirin.


  • superyetenekliajan  (16.05.16 16:49:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.