[]

monitor

monitor bakınıyorum.
1920 x 1080
ufaktan gaming
kotu marka olmasın
bi arkadastan hp 22xi alacaktım takip ediyorum.
ips guzel gorunuyor ama fiyatı oldureceksem ips olmasa da olur mu?
dun mediamarktta asus 22,5 inch 380 tlye vardı.
ne tavsiye edersiniz?

 
monitör işini araştırıyorum 1-2 aydır, ben de alacağım ama acelem olmadığı için sindire sindire bakınıyorum; biraz bişeyler öğrendim.

fiyata etki eden ana faktör panel tipi. ips panel doğru renk ve geniş izleme açısı verirken tepki süresi bakımından nispeten yavaş kalıyor. neye göre nispeten, tn panele göre. tn panel 1 ms tepki süresiyle oyuncular için ideal panel tipi ama renk doğruluğu ve izleme açıları bakımından ips'ten geride.

ips panelli monitörler daha pahalı, güzel ips bir ekrana verilecek parayla çok güzel ve hatta daha büyük bir tn panel alınabiliyor. ips'in tepki süresi düşük monitörleri(5ms ki bu da ortalamadan sadece biraz daha iyilikte bir süre) daha pahalı, o yüzden hem oyun oynatsın hem de grafik işlerde üzmesin, film izlerken renkler solgun olmasın, yata kalka izleyeyim diyorsan ve 20 inçin üzerine çıkmayı düşünüyorsan 700 liralardan başlayacaksın.

benzer paraya oyun iş için pek çok şekilde özelleştirilmiş tn monitörler alınabiliyor. tek özellik panel değil tabii, flicker free olsun, mavi filtresi olsun, yenileme sıklığı olsun, vesa desteği ve hareket kabiliyeti olsun; kaliteyi belirleyen birden çok faktör var.

bu kadar anlattım bi sonuca varamadım fark ettiğin üzere, çünkü ben de kendi kafamda bi sonuca varamadım. 700-800'lere çıkmamın imkanı yok, o yüzden ben tn alacağım gibi duruyor ama ben oyundan çok bişeyler izliyor olacağım, o yüzden ips'e gönlüm kayıyor; biraz da büyük alıp yataktan yata uzana izleme niyetim de cabası.

görüntü işi çok kişisel, bence fiyatını makul gördüğün bir tanesine git bak media markt'ta falan. acer'ın şu monitörünü murat gamsız'a sormuştum, o bütçeler için ideal olduğunu söylemişti. www.akakce.com
gidip görme fırsatım olmadı o yüzden kendi yorumumu ekleyemiyorum, sen git gör ver kararını. acer kötü marka değil bu arada. wiewsonic de değil, ucuza göreceksin araştırma yaparsan, duymadım diye kaçma; monitör işini biliyorlar.

ben şu anda indirim bekliyor gibiyim, acelem yok nasılsa. bişeylere karar verirsem haber ederim sana da.
  • baba jo  (16.05.16 13:26:27 ~ 13:28:26) 
fotoğraf/video/grafik tasarım vesair renk ve kontrast tutarlılığı önemli olan işlerden herhangi biriyle ilgilenmiyorsan, bütçen de kısıtlıysa ips almana gerek yok. ucuz yollu tercihen hem hdmi hem de dvi-d girişi olan (ilerde playstation ya da başka ikinci bir cihaz falan bağlarsın belki diye) bir şey al geç.


  • yuto  (16.05.16 14:09:23) 
valla guzel bir monitor buldum gibi fiyat iyi
yorumlar da iyi
www.hepsiburada.com
alirim herhalde
elimdeki eski monitoru de saydırıyorum.
fotograf video falan olayımız yok ufaktan gaming film dizi falan.
  • kingcyrax  (16.05.16 14:21:00) 
bende şu var www.hepsiburada.com

bir yıl kadar oldu alalı, gayet memnunum. tavsiye ediyorum.
  • naberabi  (16.05.16 15:02:13 ~ 15:02:33) 
ben de bundan var: 550-600 arasi bi seye vatandan aldim. memnunum. sadece elektrik dalgalanmasinda anlik ekran gidiyor sonra geliyor. onun sebebi olarak da yurttaki elektrik duzeneginin sebep oldgunu saniyorum. her sey tek prize bagli cunku buzdolabi fln.
www.hepsiburada.com

ankaradaysan vatan sogutozu subesine git. 50-60 monitor vardir sanirim canli gorebielcegin.

fiyati arttirip azaltan bi diger etken ise HDMI cikisinin olup olmamasi.
  • jedilance  (16.05.16 17:09:14) 
hdmi yok ama ihtiyaç yok gibi dvi dan giderim
hdmi tv ye bağlı şu anda.
o ucuz olanı aliyim ya. ya da almiyim. bilemedim :)
  • kingcyrax  (16.05.16 17:36:03) 
bilgi verme amaçlı
c box u aldım.
eve geldim
baktım bleeding vardı baya
ortada da kırmızı ölü piksel
firmaya geri götürdüm.
biraz agladılar ama degistirdiler 2-3 gün bekledim.
simdi aldigimda cok az bleeding ve ölü piksel yok.
umarım pişman olmam.

tavsiyem
firmada denemeden parayı ödemeyin.
  • kingcyrax  (20.05.16 16:22:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.