[]

Kadinlara futbol sorusu

Kadinlara soruyorum:

1- Takim tutuyor musunuz? Futbolu seviyor musunuz?

2- Futbolu takip ediyor musunuz? Mac sonuclari, gelecek maclar, siralama vs.

3- Maclari izliyor musunuz? Evde ya da disarida. Arada bir izliyorsaniz kendiniz acip mi izliyorsunuz yoksa arkadasiniz, sevgiliniz, esiniz ya da bir yakininiz actigi icin "izleyelim bari" mi diyorsunuz?

4- Tuttugunuz takim onemli bir macta yenildiginde/kazandiginda gercekten uzuluyor/seviniyor musunuz? Mesela ciddi anlamda uzuluyor musunuz yoksa o an icin "tuh be" diyip geciyor musunuz yoksa pek umursamiyor musunuz?

5- Maca gidiyor musunuz? Ne siklikta?

6- Maca gidiyorsaniz genelde kiminle/kimlerle gidiyorsunuz? Anne-baba, kardes, hemcinsinden arkadas, sevgili, es vs.

7- Sampiyonluk gibi kazanimlarda sokaga dokuluyor, arabayla cikip camdan bayrak salliyor, tezahurat yapiyor musunuz? (Taskinlik seviyesinde degil.)

 
1) evet
2)babamla yaşadığım zaman zevkle takip ederdim, artik annemle yasadigimdan takip edemiyorum. Istek de kalmadi zaten. Arada arkadaslae su olmus bu olmus anlatirsa anca.
3)evde izleme imkanim yok. Biri izleyelim diyince izlerim ama kaçırmam.
4)seviniyorum, cok asiri uzulmem ama tersi durumda. Gelecek maclara bakarim :d
5)hic gitmedim desem? hep götürücem diye soz verip goturmedi lan kimse. Adi herifler.
6)
7) yaptım evet.
  • rayde  (16.05.16 08:55:20) 
Hepsini eskiden yapıyordum. Benim kadar futbolla ilgili ailemde erkek yoktu. Sevgilim de yoktu/ilgili değildi.

Şu anda aşırı anlamsız geliyor ve kim şampiyon olacak derbi mi varmış onu bile bilmiyorum. Avrupa'da maç olursa izlerim.

Şimdiki erkek arkadaşım çok sıkı arsenal taraftarı olduğu için, sürekli Premier lig izliyoruz ama o izlemese izlemem.
  • of dream and drama  (16.05.16 09:00:08) 
1- Hayır tutmuyorum. Futbolu sevmiyorum.
2- Takip etmiyorum.
3- Maçları izlemiyorum. Hatta hayatımda bir maçı baştan sona hiç izlemedim. Lisede okul takımının maçının bile yarısında çıktım.
4- Takım tutmuyorum. Hayatımda yeterince gerginlik ve üzüntü kaynağı var. Şu kısacık hayatta bir de futbol için üzülüp gerilerek vaktimi geçiremem.
5- Maça gitmiyorum. Yukarıda bahsettiğim gibi en son 15 yıl önce falan bizim lisenin maçına gitmiştim. Kendi rızamla gitmemiştim ona da, hocalar götürmüştü destek olalım diye.
6- Gitmiyorum.
7- Hayır yapmıyorum, bunu yapıp gürültü kirliliğine sebep olan kişilere de acayip uyuz oluyorum.

Ufak bir not ekleyeyim, hayatıma giren kişileri (arkadaş olur, sevgili olur..) futbolu sevmeyen insanlardan seçmeye özen gösteriyorum. Karşımdaki insanın futbola ilgisi olduğunu öğrendiğimde ise buz gibi soğuyorum. Nedense futbola ve futbola düşkün kişilere çok kılım.
  • köstebek kurabiye  (16.05.16 09:30:28 ~ 09:31:27) 
1- tutuyorum ama fanatik degilim.
2- etmiyorum
3-hic izlemem
4- ucunda sampiyonluk varsa sevinirim ama onun disinda pek umrumda degil acikcasi.
5- hic gitmedim

6- ilk tercih sevgili

7- dun sokaga ciktik zaten evimizin alt sokaklarina kadar kutlama vardi. Bayrak filan sallamadim ama formami giydim :) oyle bi dolanip geldik bayagi eglenceliydi. Zaten hep mahalleli, her yastan insanlar vardi. Kufur ederek bagiran kadinlari itici buluyorum. Zaten kutlama yaparken diger takimlara kufur etmek ultra sacma bir sey.
  • neferkitty  (16.05.16 09:37:23 ~ 09:45:33) 
1- Eskiden takım tutardım ve severdim de izlemeyi
2- Yaklaşık 5-6 yıldır takip ettiğim söylenemez.
3- Evde tv yok, izlemiyorum. Netten de özel olarak girip bakmam. Yanımda açık olursa arada gider bakarım veya başka bir işle uğraşırken göz ucuyla bakarım ama başına kilitlenmem.
4- Eskidendi üzülüp sevinme. Şimdi kim kazansa ''İyi bari tebrikler.'' diyor geçiyorum.
5- Gitmiyorum.
6- ...
7- Eskiden yapmışlığım vardı, artık yapmam.
  • kaymaktutmayansicaksut  (16.05.16 10:16:03) 
1-Tutmuyorum, sevmiyorum.
2-Babam cahil kalmayım diye arada gündemdeki muhabbetleri anlatır o kadar.
3-İzlemem. Çevremdeki arkadaşlarım da izlemez. Eski sevgilim izlerdi o gün arkadaşlarıyla takılsın etsin ben ilgilenmem.
4-Tutmadığım için umurumda değil.
5-Hiç gitmedim. Lise, üniversite, sınıf maçları bile umurumda değil.
6-
7-Yapmam. Taşkınlık oraya buraya zarar verme olmadığı sürece yapanları takmam. Ne güzel seviniyorlar işte derim.
  • jazzabel  (16.05.16 10:18:23) 
1- Evet laf olsun diye tuttuğum ve sempati duyduğum bir takım var
2- Hiiiç takip etmem
3- Hiiiç izlemem
4- Yenerse biraz sevinebilirim ama yenilirse hiiiiç umrumda olmaz
5- Maça gitmiyorum
6- Gitmiyorum
7- İşim olmaz

:) Köstebek Kurabiye +1.. Fanatik bir erkekle sevgili olabileceğimi de sanmam, tüm muhabbetlerin futbola bağlandığı ortamlardan da rahatsız oluyorum. Ha futboldan profesyonel olarak para kazanıyorsa ayrı.
  • lcha  (16.05.16 10:24:37 ~ 10:26:27) 
1. eskiden fenerbahçeliydim. aziz yıldırım gidene kadar ara verdim. çok önemli bir spor dalı değil bence futbol, olmasa da olur. hatta bizim ülkede ayılınıp bayılınan, erkek sporu addedilen futbolu amerikada ilkokul-lise arası kız çocuklarının oynadığı düşünülünce bana komik geliyor. hele de üstüne bir de 90 dakikalık maç için 3-5 kişinin saatlerce kritik yapması çok saçması.

2. çok sıkı bi takipçi değilim, özellikle ne olmuş diye her hafta açıp bakmam ama bi şekilde özellikle 3 büyüklerin maçlarının sonuçlarını, derbilerin ve milli maçların zamanlarını skorlarını öğrenirim.

3. dışarıda hayır, evde derbi ya da milli maçsa izlerim, diğer maçları göz ucuyla bakarım. kendim açmam, annemle yeğenim futbol hastası. onlardaysam ki pazarları ordayım genelde illa ki maç açık olur zaten.

4. üzülürüm ama o anlık tuh be der geçerim.

5. tee küçükken aydınspor-trabzonspor maçına gitmiştim. daha aydınspor birinci ligteydi o zaman. seneyi hatırlamıyorum. eğer gene maç olursa buralarda giderim.

6. o zaman maaile gitmiştik. şimdi olsa muhtemelen gene maaile ya da karı-koca gideriz.

7. sokağa dökülmeye gerek kalmıyor sokak bizim eve geliyor. evin yeri çok merkezi olduğu için kutlamaları balkondan izliyoruz.dün akşam uyutmadı namussuzlar. genelde bayrak vs sallamam, memlekette manyak çok, biri taşı verir ki zamanında arabanın camını indirmişlerdi.
  • halanne  (16.05.16 10:24:45) 
1. Tutuyorum. Futbola karşı nötrüm, olmasa da olur.
2. Yok hiç bilmiyorum.
3. Izlemiyorum.
4. Şampiyon olursa sevinirim, dün sevindim 5 dk falan, sonra geçti. Yenilirse de haberim bile olmuyor.
5. Maça bir-iki kez gittim. Sırf ortamı merak ettiğimden.
6. Erkek arkadaşım ile giderim bir daha gidersem.
7. O sırada geçmekte olduğum yolda kutlama olursa biraz katılırım belki, yol bitince benim coşkum da geçer ama.
  • bfm  (16.05.16 10:25:31 ~ 10:28:32) 
Hepsine hayır. Zerre ilgimi çekmiyor. Bir ara muhabbetlere yabancı kalmayayim diye izlemeye zorladim kendimi ama aşırı sıkıcı geliyor. Bir de tam yere tukururlerken falan kamera futbolculara odaklaniyor, midem kalkıyor. Aşırı erkeksi bi şey bence.


  • damdanakan  (16.05.16 10:25:46) 
1- babamdan dolayı -sözde- tuttuğum bir takım + sempati duyduğum bir takım var. futbola karşı bir şey hissetmiyorum. erkekler deşarj oluyor, iki bağırıp elemini kederini atıyor diye hoş görüyorum.
2-Hiiçç. Kimin şampiyon olduğunu son hafta öğrendim, o da sağda solda konuşulduğu için yoksa kendim gidip bakmış değilim.
3- Maç izlemiyorum. Yanımda biri açarsa bir süre sessiz kalıp bir yerden sonra isyan edebiliyorum. Eskiden dünya kupası maçlarını falan izlerdim ama.
4- Umursamıyorum.
5- Gitmiyorum.
6- Gitmiyorum.
7- Yapmışlığım var şimdi ne yalan söyleyeyim.
  • treize  (16.05.16 10:49:22) 
tüm soruların yanıtı benim için "hayır" oldu.


  • whimsical  (16.05.16 11:33:34) 
1- tutuyorum. seviyorum.
2- artık türk futbolunu çok sıkı takip etmiyorum ama bilgim var her haftayla ilgili. avrupa liglerini takip ediyorum.
3- izliyorum. kendim açarım. ilgimi çekmeyen maç olabilir, açıksa izlerim.
4- üzülüp seviniyordum eskiden. artık türk futbolundan soğumayla beraber ne kadar saçma bir şey olduğunu anladığım günden beri umrumda değil. kaliteli ve güzel futbol oynanınca hoşuma gidiyor sadece.
5- liseden beri eskiaçık kombinesi sahibiydim, kadıköy ve inönü maçlarını deplasmanda izlediğim de oldu ama passolig'den sonra hiç gitmedim. tt arena'yı da sevmiyorum.
6- valla sevgili, arkadaş, taraftar grubu, baba, abi, kuzen, tek başıma her türlü gittim.
7- yapıyordum. artık yapmıyorum. bkz: cevap no 4.
8- ofsayt nedir biliyorum.
9- bizim uefa kupamız var :(

edit: 5. soruya "hayır" yazdım ama unutmuşum; bandırmaspor'un istanbul'daki tatil günlerime denk gelen maçlarına gittim son 2 seneki. bir de barcelona maçına gittiydim. basketbol ve kadın voleybol maçları daha zevkli ve heyecanlı oluyor. tekerlekli sandalye basket maçları da güzel oluyor.
  • orange coffee  (16.05.16 11:50:41 ~ 11:54:51) 
1- takim tutuyorum. Futbolu da seviyorum
3-evet
3- Maclari izliyorum. Cok onemli bi mac degilse evde derbi filansa disarida. Kendim acip izliyorum.
4- maca bagli. Cok kritik bir macsa ciddi derecede uzulurum. avrupa maciysa da cok uzulurum. Ama normal bi macsa ya da kazanmayi hakedecek bir sey yapmamislarsa sahada "hiii ok" moduna giriyorum.
5- su aralar sadece avrupa deplasmani olursa ve param varsa gidiyorum.
Ama zamaninda mac bileti almak icin okulu kirmisligim vardir kac kez. yurtdisinda yasamaya basladigimdan beri sadece turkiye'deyken denk gelen maclara gidiyorum. Passolig basladigindan beriyse hicbirine gitmiyorum. Ultras vb endustriyel futbolun karsisindayiz:(( diyip gidenlerin ikiyuzlulugu beni olduruyo.
6- baska kadin arkadaslarimla gittim hep su ana kadar. Hem passolig oncesi icerdeki maclara, hem de avrupa deplasmanlarina.
7- evet.
  • kuehles blondes  (16.05.16 12:47:41) 
hala takım tutuyorum ama futbola bunun dışındaki tüm ilgim bitti gibi bişey -ha bu halimle bile sıralamayı, ligdeki genel gidişatı filan bilirim de bu, bu sene eurovizyonu ukrayna kazandı düzeyinde genel kültür gibi.

eskiden maç da seyrederdim, stada da giderdim. büyük maç kazanıldığında kutlama da. hepsi bitti. taraftar ürünü bile almıyorum. izlerken aileyle de izlerdim, tek yaşarken arkdaşlarla, varken sevgiliyle de, dışarda mekanda da.
  • niye ama  (16.05.16 13:16:03) 
1 evet evet
2 evet evet evet evet
3 evet açıp kendim
4 evet ciddi
5 hayır
6 -
7 yapmışlığım var
  • shotgunwoman  (16.05.16 19:49:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.