[]

hiç umudum yok ama bir şarkı arıyorum

sene 2001 ya da 2002 falan. radyoda sıkça çalan bir parça var, tahminimce ispanyolca (portekizce de olabilir). içinde bolca amor kelimesi geçiyor, hatta üstüne bastıra bastıra söylüyor arkasından eko yapıyor. şarkı hüzünlü gibi görünse de aslında bayağı şuh. nakaratı hareketli. enteresan bir tarzı var, trip-hop gibi ama değil gibi de. buldurabilecek misiniz?

edit: kadın vokal.


 
  • approachfani  (15.05.16 23:49:56) 
@approachfani bu değil :(


  • köstebek kurabiye  (15.05.16 23:51:44) 
ispanyolca olduğundan emin misin?

grup ilya, parça da bellissimo olabilir mi acaba? çok severim :)

www.youtube.com
  • godoşu beklerken  (15.05.16 23:54:49) 
@godoşu beklerken ne yazık ki bu da değil. ama şarkıyı sevdim :)


  • köstebek kurabiye  (16.05.16 00:01:06) 
şarkıyı çok net bir şekilde hatırlıyorum (yani melodiyi) hatta kendimce mırıldanıyorum ama sözleri uydurmasyon yani. bilmediğim bir dil olduğu için. keşke shazam ya da soundhound falan mırıltımı algılayabilse ama denedim olmuyor :/

ve evet, Regresa A Mi de değil.
  • köstebek kurabiye  (16.05.16 00:19:27) 
@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim yok ya utanırım :)


  • köstebek kurabiye  (16.05.16 00:27:09) 
kadın tek başına mı, bir grupta solist mi?
ses rengini benzetseniz başka kime benzetirsiniz?
hangi radyoda ve hangi kuşakta çaldığını hatırlıyor musunuz?
nakaratta çok mu hızlanıyor?, amor diye nakaratta mı söylüyor?
farklı enstrumanlar var mı?
şarkı baştan aşağı mı ispanyolca/portekizce? söyleyen de öyle mi peki?

bu tarz ek bilgiler verseniz iyi olabilir. ya da kayıt koyabilirsiniz gerçekten. edit: ıslık olarak söyleseniz de mi utanırsınız :)

edit: o dönem tr'deki radyolarda ve tabii ki özellikle eksen'de en çok çalan kadın vokalli trip hop grupları(veya kimseler) portishead, goldfrapp tarzı şeylerdi. moloko, mono, everything but the girl tarzı gruplar da diğer radyolarda çıkıyordu. açık radyo, joy, voyage gibi radyolarda böyle şeyler duymak mümkündü. size göre bu parça en çok hangi programda çalmıştır, listelerde çıkmış mıdır yoksa nonstop kuşağında falan dj'in derlemesine özel mi çıkmıştır?
  • godoşu beklerken  (16.05.16 00:30:02 ~ 00:37:54) 
şarkı şu: vocaroo.com (buraya utangaç maymun smiley'i gelecek ehehe)

@godoşu beklerken
nakaratın ıslığını çaldım. amor kelimesi nakaratta geçmiyor. yanık sesli bir kadındı ve tek başına söylüyordu. number one, metro fm gibi radyo istasyonlarında sıkça çalıyordu. evet, baştan sona kadar ispanyolca veya portekizce.
  • köstebek kurabiye  (16.05.16 00:36:58) 
hiiiiii eyvah köstebek ben de onu hatırlayamamaktan muzdaribim, trip hop değil o, onu melez zenci veya latin bir kadın söylüyor ama amor falan da demiyor yaaa diyor muydu yoksa?!

onun çıktığı zamanda la ultima noche vs de çıkmıştı ve 2001'den evvel bile olabilir, kadının başı etnik desenli bir bandanayla sarılıydı sanki. öyle erykah badu gibi değil ama.

o ıslık başka bir parça olamaz, bu bir tesadüf olamaz, bence bazı şeyleri yanlış hatırlıyorsun :D

ispanyolca o, portekizce değil bu arada.

(olm demişim gazla, değiştirdim köstebek dedim, illa bir şey demeliydim, acını anlıyorum)

ya bir de... evet üzgün bir tonu vardı sesinin ama şuh değildi yahu. aynı parçadan kaç tane olabilir ki. ama tam da dediğin kanallarda nopnstop'ta dönüyordu o.
  • godoşu beklerken  (16.05.16 00:40:41 ~ 00:50:31) 
ahaha ciddi misin? :D evet sanırım dediğin gibi ispanyolca. Sözleri tam hatırlayamıyorum ama kısmen uydurarak söyleyebiliyorum. Evet parçaya girişte birkaç cümle kurduktan sonra amor diyor :) triphop değil bu doğru diyorsun ama girişi benziyordu biraz. Nakaratın ve şarkının genelinin triphop ile alakası yok ama.


  • köstebek kurabiye  (16.05.16 00:48:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.