[]

linux mint

Süper bir ufaklıkmış bu, pederin bilgisayarına yükledim, aynı windows ama tabi daha stabil.

Usb ye image'ı pendrive linux aparatıyla yükledim, pat diye usb den yükleniverdi.

dünyadaki 4. linux sürümü oldugunu duydum. Ama cidden, çok temiz bir arayüzü var adı da cinnamon.

Linux kullanıyor musunuz? kullanıyorsanız hangi sürümünü?

 
Stabil olup olmadığını bir ay sonra görürsün. Linux dağıtımları her an saçma bir sebepten çökme riskine sahip, eskiden kullanırdım, amacım neydi bilmiyorum.


  • i was made for you  (15.05.16 21:42:05) 
Ubuntu 14.04


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (15.05.16 21:46:05) 
en son sürülmüs halleriyle mint ve elementary os duruyor, portable olduklarindan.

ama bir tane böyle düzgün el atanim olmadi ögreneyim. giriyorum, bir tanesi 15 sayfa da nasil bootable flash yapilir anlatiyor, flash bellek nedir ile baslamis. geciyorum dogal olarak. o kadar da degil. sonra bir sey yüklemeye calisiyorum. ne tutorial var, ne bir sey. exe ile program kuran bünye yabanci, ilk kaynak direkt terminal kodlariyla basliyor, afalliyorum.

linux bu yüzden kullanamiyorum. en ufak sorumda, gecen bluetooth ayarlarini bulamadim mintte mesela, ya overkill ya da islevsiz yardim sayfalariyla karsilasiyorum @anon. ayni nedenden birlikte linux kullanalim mi ya dedigimiz 5 arkadastan biri haric hepsi canim windows diye hevesleri kirilip döndü. kalan da illegal islerini tails'te kalanlari windowsta yaptigindan onu da saymamaliyiz saniirm.
  • Silesius  (15.05.16 21:57:57) 
linux mint güzeldir, debian based olanını kullanmıştım bir ara. Basit bir arayüzü var, kde ve gnome versiyonları var ayrı ayrı.

ubuntudan tiksinirim, kendi içinde updateleri bile düzgün yapamaz. linux mint , debian sürümü olanı bence çok güzel
  • bonjurkes  (15.05.16 22:05:25) 
ubuntu 16.04 kullanıyorum lts sürüm güncelleme desteği daha uzun yani

linux mint'in en son sürümü şu an ubuntu 14.04 tabanlı
  • toua tokuchi  (15.05.16 22:05:27) 
Ubuntu 14.04 kullanıyorum, arayüz olarak da dediğin gibi cinnamon.


  • burka  (15.05.16 22:15:11) 
Ubuntu boktan diyenlerin linux mint neyin ustune insa edilmis oldugunu ogrenmelerini tavsiye ederim.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (16.05.16 00:06:18) 
Debian


  • p133mmx  (16.05.16 02:56:11) 
minti sanırım 1 hafta öcne yükledim eski pci çin. ya o ya da slackoydu. çok hoştu. ço khızlı çünkü 246 mb filan harcıyordu.

şu an windowstayım, laptop bozuk. Normalde 14.04 kullanıyorum ama 16ya geçerim herhalde.

linuxta live cd olayı mükemmel ya flash bellekten işletimsistemi çalıştırmak filan.
  • Cursed Chico  (16.05.16 03:53:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.