[]

ailemden habersiz bilgisayarda neleri iyileştirebilirim?

sevgili duyuru,

bilgisayarda tek yaptıkları haber sitelerine girmek, behzat ç ızlemek ve film seyretmekten ibaret ailemin, ev bilgisayarı içler acısı. en ufak yeni bilgisayar fikrim dur karıstırma ortalıgı simdi silesius diye hemen boykot ediliyor. ama gene de bir güncelleme, bir ram vs diye sorular var kafamda.

xp yüklü, ilk niyetim w10 yüklemek, cünküğ chrome bile eski, html5 playerı yok, agır hantal, olur mu? nasıl legal yapabilirim bu işlemi para ödemeden?

amd athlon 7750 işlemci
nvıdıa geforce 8200 ekran kartı
asus m3n78 AM anakart
kingston 2 Gb DDR2 400 mhz ram var.

en yeni parça 2009 üretim:( aileme caktırmadan, minimum bütçe ıle nelerı upgrade ederim? sistem eski olunca cok uyumluluk vs anlamıyorum da. her türlü yol yönteme acıgım.

 
teknik olarao ramle chrome'da html5te yalan. ram lazım, cpu değişecekse muhtemelen boardda değişecek..ram ve disk güncellenebilir gerisi fazla maliyetli olur hatta kasayı at yenisini al bile olabilir


  • mrvengeance  (15.05.16 18:58:08) 
onlar mutluysa elleme derim.
ha çok elleyeceksen bir ram ve ssd al.

  • anonymice  (15.05.16 19:00:01) 
her sey 30 gb yer tutmuyor, yavas da olsa rahatsız degılıiz aman elleme diyorlar. ama bilgisayarıma tıklayınca klasörlerin gelmesi 10 sn. sıfır bilgisayar performansına cıkmayı hedeflemıyorum ama rami degistiermek, son 6 yıl içinde kasayı ilk defa temizlemek vs hic mi fark yaratmaz @mrvengeance? bır de w10 olayına yorumun nedir? hiç bulasmadan 2. el kasa mı bakayım? nasıl ikna ederim bizimkileri bilmiyorum.


  • Silesius  (15.05.16 19:01:40) 
Rami 8 yap. ssd al. baska da is yapilmaz. ha bir de temizlik ve termal macun.


  • alperz  (15.05.16 20:46:37) 
w10 yukleme bence de. w7 max.

ram'i yukseltmeden once ssd takmani oneririm.
120gb kingston'lar 120tl mi ne ve isini hayli hayli gorur.

sonra ram'i 4'e yukseltebilirsin ama anakartinla uyumlu falan bulman zor olacaktir. 2.elde belki vardir.

onun disinda cok da bisey yapamazsin dusuk butce ile
  • jedilance  (15.05.16 22:13:08) 
urun.gittigidiyor.com şu arkadaştan iki tane al. bir de milletin dediği gibi 120'lik falan herhangi bir ssd bu bilgisayarı iki üç yıl daha götürür.

ama temizlik şart.
  • alperz  (16.05.16 10:00:39) 
ajan
herkes söylemis.
120 lik ssd cak. ssd siz olmaz.
ram 2 daha eklesen olur
ama windows 7 iyidir. cok rahat bir sistem.
kasayı da ac elektrik supurgesi ile tozu cek yeter.
islemci sıkıntı cikartirsa termal macun olayına girersin.

kasa temizlendikten sonra ssd ve ram takmak 10 dk lık iş.
windows 7 kurmak 1 saat falan surer.
slimdrivers diye program var bunu kaydet driverleri hemen kurarsin.

taktik :
ssd yi ve ram i satın al cebinde dursun.
aksamustu kasayı temizleyecegim de bi temizle.
sonra isletimini guncelleyecegim gece de kasa acik olarak milleti uykuya gonder.
degisimi yap
windows u kur
ertesi gün bak.
  • kingcyrax  (16.05.16 12:46:52 ~ 12:49:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.