[]

nerde lan bu iyi insanlar?

ya herkes söylüyor işte yüzüm hiç gülmedi karşıma şöyle kötü çıktı böyle kötü çıktı.

sizin hayatınızda kötü insan mı fazla iyi insan mı? biz kendimizi olduğumuzdan daha iyi biri gibi mi görüyoruz? iyiyi hak ettiğimizi düşünüyoruz ama bu bir hata mı? iyi insanlar neredeler? hatta sizce iyi insan ne demek? sevgiliniz, eşiniz, patronunuz, aileniz %100 iyi diyebiliyor musunuz? %100 mümkün mü? %50'nin üstü kurtarır mı birine iyi diyebilmemiz için?

ne karışık oldu ya.

danke.

 
Bence kimse saf iyi ya da kötü değil. Birine iyi dememiz sadece bize ve etrafındakilere nasıl davrandığı ile alakalı.
Bi insan birine karşı dünya iyisi olabiliyorken bir başkasına kötü olabiliyor.
Mesela, adam mafyadır çatır çatır adam öldürür ama harika bi babadır, çocuğu da hayatta inanmaz kötü biri olduğuna çünkü ona göre dünyanın en iyi insanıdır.
Yine aynı şekilde işteki fitne fesatçı dedikoducu bize göre kötü insan bize veya yakın çevremize zararı olduğu için kötüdür ya da görece kötülüğüne şahit olduğumuz için diyeyim, ama yakın arkadaşları veya annesi veya eşine göre dünyanın en melek insanıdır.

Bakın mesela kimsenin annesi kötü değil herkese göre eli öpülesi ne bileyim kanatsız melek, ama onlar da genç oldu onlar da dedikodu yaptı onlar da kötülük yaptı birilerine, asla konduramadığımız bu gerçeği değiştirmiyor.
  • bir nick var benden iceri  (15.05.16 18:48:30) 
%50 kurtarmaz, %100'de imkansız. fizik ve termodinamik kanunlarına göre %100 verim bile imkansızken sen insandan %100 iyilik bekleme zaten, şaka bir yana, daha önce kötüler geldiyse ve kötü şeyler yaşadıysan böyle bir beklenti içine girmen çok normal, böyle olmasa da normal. kim marla'yı ister sevgili olarak değil mi?

hiç kimse %100 iyi değil, ben de değilim ama olmaya çabalıyorum, buna da insan olmak deniliyor, en azından benim için.

yakın çevremde iyi insanları tuttuğumdan iyi insanlar çok.

ne çok soru:( cevaplanmıyor, bu kadar yeter mi?
  • Apocalypse  (15.05.16 18:49:01 ~ 18:49:19) 
sanirim denge meselesi bu, ying yang. her sey iyi olursa duzen islemiyor. illa birileri, birilerini elemek veya goturmek zorunda.

hayatimda iyi insanlar var bir elin parmaklarini gecmez. kotuler saymakla bitmez.
  • evimin paspasi  (15.05.16 18:54:53) 
Insanlar kotulukleri anlatir genelde. Bunu da abartarak yaparlar. Ortalama insanin yasami zaten bellidir. Dogar ananesine gider okula baslar sokakta oyun oynar sinavlara hazirlanir universite okur is arar issiz kalir evlenir cocugu olur cocugu hastalanir iyilesir... herkesin yasami buna benziyor zaten genelde. Ne kadar iyi ve kotu sey gelmis olabilir ki baslarina? Sagliklari yerinde mi? Ailesi normal mi? Bir isi var mi? Oyleyse ne iyi ne de kotudur yasam ona karsi.


  • Traveller  (15.05.16 19:03:16) 
Sürekli iyi olduğunu söyleyen, asla yüzüm gülmedi diyen insanlar kendilerini abartıyor. Çok sıkılıyorum böyle konuşanlar olunca.

İyi ya da kötü insan yoktur bence. Bu kadar siyah ve beyaz değil. Ben kendimi ikisi olarak da görmüyorum. İşime nasıl geliyorsa, karşımdaki insan kimse bunlara bağlı olarak değişiyor. Çevrem de bana karşı iyidir genelde.
  • jazzabel  (15.05.16 19:03:32) 
kötü insanlar kötü olduklarının farkında değiller mi? neden böyle bir tercih?


  • passion rules the game  (15.05.16 19:03:54) 
siyah ya da beyaz yok dünyada. herşey gri, insanlar chaotic.


  • anonymice  (15.05.16 19:05:24) 
@passion

Insanlar kotu ya da iyi degiller, kimi konularda kotu kimi konularda iyiler. Zaten bu da etik tartismasi. Ornegin Turklerin Bulgaristan ve Yunanistan'da azinlik olarak ezildigini savunurken iyiler ama Turklerin Turkiye'de Kurtleri disladigini kabul etmediklerinde kotuler.

Basi kapali bir kadin universiteye gidebilmeli diyen bir muhafazakar bu konuda etik davranirken kadin dedigin babasinin sozunden cikmaz deyince etik olmayan bir sey yapip kotuluk yapiyor. Yani kotuluk ve iyilik icimizde.

Ayrica iletisim ve empati sorunumuz var. Bizimle ayni fikirde degilse biri hemen kotu insandir etiketi yapistiririz.
  • Traveller  (15.05.16 19:08:59) 
@peşın:

iyi de kötü de kafanda. sen birini iyi olarak görmek istersen o senin için iyidir, kötü olarak görmek istersen kötü.

misal gittin birini öldürdün. bunun iyi veya kötü bir hareket olduğunu baktığın nokta belirler.
(iyi) çünkü karısına işkence ediyordu ve kadın bu sayede kurtuldu.
(kötü) çünkü adam her gün bir sokak çocuğuna yemek veriyordu.

sen kadını kurtardığın için kendini iyi görüyorsun, ama sokak çocuğu bu hareketin nedeniyle aç kaldı, onun gözünde kötüsün. ne olacak şimdi?
  • arwear  (15.05.16 19:56:54) 
Çalıştığım iş yerlerini ele alacak olursam şu ana kadar hiç iyi niyetli benim gibi açık sözlü bir patrona denk gelemedim, hep bir çakallık, kuyumu kazma. İyi bir şeyler hak ettiğimi düşünüyorum, çünkü ben insanların arkasından küfür edip, yüzüne gülmüyorum. Erkek arkadaş konusuna zaten girmiyorum. Ama etrafımdaki insanlar otobüs şöforu olsun bakkal olsun arkadaşlarım olsun iyiler ya, bir kere muhabbetimin olduğu insanla bile bağlarımı koparmıyorum, başım sıkışınca yardımcı oluyorlar.


  • geçerkenugradım  (15.05.16 20:06:40) 
herkes özünde iyi ama genelde kendi çıkarlarını gözetiyor


  • basond  (15.05.16 21:15:58) 
hayatımdaki insanların %99 ü kötü.

kötü: bencil: asla fedakarlık yapmak istemeyen

çok az yakınım iyi, ailem başta olmak üzere
  • hopp  (15.05.16 22:57:52) 
Etrafimda 6 kisi var %90'in uzerinde. 5'i yakin arkadasim(yedigimiz ictigimiz ayri gitmez, aramizdaki bag arkadaslikla, dostlukla aciklanmaz), digeri kardesim.


  • papillon7  (16.05.16 00:55:19) 
naif miyim saf mıyım bilmem de ben kötü insan olduğuna inanmıyorum. çıkarlarını çevresindekilerin önüne koyan insan var belki, bencil filan diyoruz onlara. karşıma çıkan insanları mümkün olduğunca minimumda hayatıma dahil ediyor, gerisiyle sadece ortak paylaşımlarımız dahilinde iletişim kuruyorum. ailem ve kendimi bildim bileli tanıdığım bir dostum hariç kimseden de iyi-kötü bir beklentiye girmemeye çalışıyorum. yine de üzülüp kızmıyor muyum? tabi ki üzülüp kızıyorum zaman zaman insanlara bazı olaylar neticesinde. ama bu onlar kötü diye değil benim beklentilerimle gerçeklerin uyuşmaması sebebiyle oluyor işte. beklentilerimi tamamen sıfırlamak gibi bir hedefim var, umarım bir gün başarırım.


  • in vino veritas  (16.05.16 01:17:17) 
İnsanların hayatlarındaki başarısızlıklar için açıklamalara ihtiyacı var. Kendisi hariç herkesin çok kötü ve sinsi olması da gayet ideal bir açıklama.


  • arnold schwarzeneger  (16.05.16 10:16:25 ~ 10:16:53) 
@arnold +1

kötü de çıkar iyi de. herkes bir yerde kaderini yaşar. bazen çizileni bazen çizdiğini.

çok da şeyapmamak lazım.
  • mza  (16.05.16 10:20:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.