[]

Moderasyon

Duyuru veya cevap silinmesine elbet bir şey demiyorum ancak duyurunun ve cevabın kendisi de editlenebiliyor, buna daha önce denk gelmemişim.

Bravo ne diyim...


 
şimdiye kadar benim denk geldiklerim, küfürlerin sansürlenmesi şeklindeydi. bu haliyle aslında daha olumlu. çünkü belli bir yerden sonra fazla duyuru/cevap silinmesi uçurulma nedeni bile olabiliyor.

yazının küfür haricinde kalan kısmında da mı değişiklik yapmışlar?
  • air  (15.05.16 17:44:52) 
biri bana sataştı, ben birine sataştım, doğrudan küfür yok ama ima edilenler çirkin. konu bu değil tabi ben benim örneğime takılmıyorum.

valla uçurulma olayına şahsen ben daha sıcak bakıyorum, 3 defa küfür yüzüdnen bişey silinen adam hala küfrediyosa uçur zaten.

ama şu an önümdeki cevabu kim yazdı? yazar aslında böyle düzgün yazan biri mi yoksa 2 lafından biri "amk siktir zaa" falan olan biri mi, sonuçta buna müdahele var. bu battı bana.
  • celeron 300a  (15.05.16 17:49:15) 
Biri telefon duyurunuzun altına ''O paraya karıya git.'' benzeri bir cümle yazmıştı, cevabı soruya cevap olmaması gerekçesi ile sildim.
Altına siz hem o şahsa hem de sorunuza teknik cevap veren bir kullanıcıya cevap yazmıştınız, ''karıya git'' cevabına ithafen yazdığınız cümleyi kaldırdım ve diğer kullanıcının yazdığı cevaba yazdığınız ''kompaktı bile 1600 ya.'' şeklindeki soruya katkısı olan tepkinizi tuttum. Yoksa o cevabınızı komple silmek durumunda kalacaktım, editlemek daha doğru geldi.

Haber vermeden yapmış olmam hatalı olabilir, haklısınız özür diliyorum. Tepedeki cevabı kaldırınca, sizin o şahsa verdiğiniz cevabın kalması da saçma oluyordu bu sefer bir mod okuduğunda sanki siz başlatmışsınız gibi algılıyor, o sebeple sizin cevabınızın da şahsa cevap olan kısmını editledim ki yanlış anlaşılma olmasın.
  • kaymaktutmayansicaksut  (15.05.16 17:57:42 ~ 18:01:31) 
@kaymak, farkındayım abi. işe yarar içeriğin 2 saçmalık yüzünden silinmemesine gayret etmişsin, bu bir özveri ve takdir ediyorum gerçekten. burda bunları açıkladığın için de teşekkür ediyorum.

belki ilk kez karşılaştığım için şaşırdım bilmiyorum. dediğin gibi belki "duyurunuz/cevabınız düzeltilmiştir" gibi bi mesaj falan olsa bu kadar takılmayabilirdim :)
  • celeron 300a  (15.05.16 18:18:40) 
robotlaşılmış abi. komut uygular gibi çalışıyor sistem.

yazan kişinin insan olduğu ve ufak bir bildirimle ona da bilgi verilmesi gerektiği düşünülmüyor.

bunu bir diğer başlıkta tartışmaya açtım zaten.
  • kosun lan mevzu var  (15.05.16 18:20:18) 
Haklısınız, özür diliyorum haber vermediğim için, vermem gerekirdi. Sansürcülükten ziyade zamansal olarak uzun süreceğinden ve atışma boyutuna varmayan bir konuşma geçtiğinden editlemeyi ve silinen cevap sayınızın artmasını engellemek istedim.

Karşılıklı tartışma dönen cevaplarda taraflara cevaplarınızı editleyin diye mesaj gönderiyoruz zaten, ya da fiyat eklenmesi, bazı kelimelerin kaldırılması için. Ancak zaman zaman ispiyonlar çok dolu olduğunda mesaj atıp cevap beklemek, kullanıcının giriş yapıp yapmadığına bakmak, cevap/edit beklemek fazlasıyla uzunca bir süreç oluyor. Şahsen kendi iş yükümü hafifletmek adına önemsiz şeylerse direkt editliyorum ki kullanıcının da lehine olduğunu düşünüyorum.

Dediğim gibi özür dilerim tekrardan.
  • kaymaktutmayansicaksut  (15.05.16 18:30:10) 
@kosun abi bence de yanlış ama burda olay 2 yanlışın doğru etmemesi gibi bir şey:

günde kim bilir kaç duyuruyu cevabı düzeltiyorlar, dediğin gibi tek tek mesaj atıp belki cevap beklese, duyuruya 1 hafta bakmayan kullanıcılar olduğunu düşün; yürütmesi imkansıza yakın zorukta.

normalde böyle ayıklamakla uğraşmaz kimse, "küfür var" diye bütün duyuruyu uçurmak bile makul. ama işte fenerli moderatörün feneri eleşiren cevabı editlemeyeceğini bilemiyoruz.

mod'un cevabından ben tatmin oldum. benim gördüğüm en mantıklı çözüm otomatik mesaj gitmesi.
  • celeron 300a  (15.05.16 18:31:10) 
özüre gerek yok abi
genel küfür serbest olsun talep budur.
google reklamları engelliyor teorisi tutarlı değil.
  • kosun lan mevzu var  (15.05.16 18:34:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.