[]

ulusal vize problemi

selam gene bir vize sorusuyla karşınızdayım :)

şimdi ben temmuzdan itibaren 3 ay almanyada staj yapacagım ama ekimde de avusturya'da kısmetse erasmus öğrenimi yapacağım. sorun şu daha alman ulusal vizemi bekliyorum bu hafta inşallah çıkacak(3. hafta bitti çnünkü)

1)şimdi diyelim bu hafta pasaportum elime ulaştı, avusturyaya başvurdum 1 ay gibi sürede avusturya ulusal vizem çıkar mı?

2) eğer bu almanlar vize işimi daha da geciktirdi avusturyaya verdiğimde onların da pasaportumu geç verme ihtimaline karşı(ve staja geç gidememe sorunumdan dolayı) almanyada avusturya ulusal vizesine başvurabilir miyim? daha önce böyle bişi yapan var mı.



biraz karışık benim iş biliyorum.

not: ayrıca bişi daha sorucam Avusturya konsolosluğu ulusal vize için sağlık sigortası istiyor 4 aylık kalma sürem için 4 aylık sağlık sigortası mı yaptırcam?

 
hocam en temizi almanya'daki konsolosluktan avusturya vizesine başvurmak olur. türkiyede vize işleri çok yoğun olur kanımca oraya göre. çünkü zaten yerli halkın öyle bir ihtiyacı yok, sizin gibi bir kaç kişi nadir olur yani..

sigorta işini de illa söylerler oradaki makamlar.
  • feel the blanks  (15.05.16 17:43:02) 
kesin oluyo mu yani kendi ülkem dışında başka bir yerde başvurabiliyor muyum yani?


  • eclskn  (15.05.16 19:56:16) 
vatandasi olmadigin ulkeden baska bir ulkeye vize basvurusu bir kac istisna disinda pek olmuyor. sizin durumunuz da buna uymuyor. elciligin sayfasindan bakin ama bence olmaz.


  • helenart  (15.05.16 21:41:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.