[]

sokak kopekleri ve kedileri

Belediye bunlari kisirlastiriyor bundan 10-15 sene sonra sokak hayvanlari diye bi sey kalmayacak mi?




 
öyle bişey olabilir mi sence? belediye daha kırılan kaldırımın kenarını 6 ayda yapıyor. hangisini kısırlaştıracak?


  • mrvengeance  (15.05.16 03:33:41) 
sokak hayvanlarının sayısının çok olması onların kendi aralarında çiftleşmeleri değil "ya ben bundan sıkıldım" diye sokağa atan insanlardan kaynaklanıyor. bir de yaşadığı yerden toplayıp, şehre getirip bırakan var. adam arabaya dolduruyor köyde kaç tane köpek varsa, bırakıp kaçıyor. bunu devamlı yapan insanlar var, "enayi miyim la ben veterinere para vereyim" diyor adam, arabaya doldurup getiriyor şehre. Bir köpek bir tane doğurmuyor takdir edersin ki.

bazı belediyeler çok yoğun çalışsa da genel olarak belediyelerin ulaşabildiği hayvan sayısının inanılmaz derece düşük olduğunu düşünüyorum.

sorunun kaynağına inmek de çok önemli bence, o yüzden insanları eğitmek için elimizden geleni yapmalıyız. köpeğe bakamayacak olan alamasın, hediye olarak hayvan satışı yasaklansın, ya da ne bileyim, hayvanın sahibi iflas etti diyelim, köpeğini geçici olarak bırakabileceği bir yerin olması lazım ki sokağa atmasın.

sokakta yürüyorum, adam 40 kilo, tasmasını tuttuğu köpek 30 kilo, hayvan havlaya havlaya yolu ikiye yararak gidiyor, fermuar gibi açılıyor kaldırım. buradaki problemi görmek için fazla düşünmeye gerek yok, gayet açık.
  • hayirsiz  (15.05.16 03:44:26 ~ 03:54:21) 
kalmasin zaten. onlarin yeri ailenin bir ferdi gibi insanlarin yanibasi. sizce o kedi ve kopekler sokakta mutlu mu ya da guvende mi? kaci yasliliktan oluyor? mesela norvec'e gitseniz, buz gibi bir kis gecesi sokakta hic sokak kopegi gormeseniz uzulur musunuz sevinir misiniz?


  • bir varmis bir yokmus  (15.05.16 04:48:22 ~ 04:49:08) 
Ben ormanlık yerde yaşıyorum belediye veterinerini de tanıyorum. Kalmayacak diye bir şey yok. İki ormanın arasında kalıyor mahalle ve çevre belediyeler kamyonlara doldurup bize atıyor. Bizim belediye de nolacak bakarız diyor. Köpeğinden sıkılan ormana bırakıyor buraya geliyor. Geçen sene benim sokağımda 3 tane kurt köpeği vardı. Husky bile gördüm. O cins olanları kaptılar karma olan yavruları kaldı.

En azından bizim belediye veterinerinin ne kadar uğraştığını biliyorum. Çevre belediyeler uğraşmayıp bize atıyor 3er 3er doğuruyorlar tükenmesi çok zor.

Ayrıca kedileri belediye kısırlaştırmaz. Kedi avına çıkmıyorlar. Hayvanseverler götürür ya da çağırır genelde. Onda da hangi birine yetişicez.
  • jazzabel  (15.05.16 10:24:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.