[]

Hoşlandığımız insanlardan neden hoşlanıyoruz?

Cinsel/duygusal çekim olan hoşlantıdan bahsediyorum, normal arkadaş gibi olandan değil.

Sevgilimden ayrılalı 9 ay oldu. Bu 9 ay boyunca 5-6 kadınla birlikte oldum. Tamamı tek ya da birkaç seferlik, cinsellik odaklı birlikteliklerdi. Hepsi çok soğuktu demiyorum ama, hiçbirine karşı duygusal bir bağ kurmadım, iş ola gerçekleştiler.

Bu süreçte sadece iki kızdan hoşlandım gerçek manada. Birincinin üzerinden 4 ay geçti; bulunduğum şehre geçici olarak geldiği için küçük bir flört yaşasak da birliktelik istemedi, benim için hayal kırıklığıyla sonuçlandı. İkincisi ile bu akşam randevudaydım, olumlu ilerliyor. Ama yeni yeni fark ediyorum ki bu iki hoşlandığım kızı da derinlemesine tanımazken hoşlanmaya başladım. Yani görüp beğendim, tanıştık, tarzı çok hoşuma gitti, hal ve hareketlerini, muhabbetini beğendim, ama daha kızın karakterini anlayacak denli uzun sohbetler etmeden; baktım onun da bana ilgisi var, arada bir elektrik var, hoşlanmaya başladım.

Şimdi ise sorguluyorum kendimi, acaba doğru mu yapıyorum diye... Yani bir insanın tam olarak ne olduğundan emin olmadan duygusal bir bağ kurmak ne kadar mantıklı acaba? Yoksa bunda mantık aramamak mı lazım? Neticede aşktan bahsetmiyorum aslında, ama bunca yıllık tecrübeden ve en son uzun süreli ilişkimden sonra bir kıza karşı saf bir hoşlantı duymak bile büyük bir olay benim için, ki beni cinsel odaklı olmayan bir heyecana sürüklemiş hoşlantılar bunlar. Duygularım artık pek az ortaya çıktığı için benim için önemli bir olay.

Yalnız bir de şu var; şu an hoşlandığım kızla en son birkaç hafta önce görüşmüştük, ve son görüştüğümüzde bayağı heyecanlanıyordum ona karşı. Küçük bir seyahate çıkmam gerekti, bu seyahatimde birkaç farklı kadınla birlikte oldum, şimdi döndüm ve randevuya çıktık, saatlerce sohbet ettik. Sohbet çok akıcı, çok keyifliydi, ama şu an fark ettim ki birkaç hafta önceki heyecanım geçmiş biraz. Üzerinden zaman geçtiği için mi, araya başka cinsel deneyimler sıkıştırdığım için mi, flörtün ilerlemesiyle birlikte kızın ilgisinden emin olduğum (cepte olduğu) için mi, yoksa uzun sohbetten sonra bana daha sıradan biri gibi geldiği için mi emin değilim...

Yorumunuz nedir? Sizce bir şeyleri yanlış mı yapıyorum? Çok irdelememek mi lazım? "Hoşlanıyorsan birlikte ol, bişeyler yaşa ve karakterini çözdükçe aşık ol ya da soğu" yöntemini mi denemek lazım? Siz nasıl karar veriyorsunuz birinden hoşlandığınıza?

Tikler sabaha.

 
ilişkideki en önemli şey uyum. istersen cinsel olarak deli gibi arzuluyor ol, arada uyum yoksa o ilişkiden bi şey çıkmaz. yeni tanıdığın biriyle zamanın nasıl geçtiğine bakmak lazım; eğer zaman konuşurken su gibi akıp gidiyorsa olur o iş. hani derler ya sevgili en iyi arkadaş olmalı diye, işte bu kesinlikle doğru. anlaşamadığın, konuşamadığın, anlatamadığın, birlikte gülemediğin insandan sevgili olmaz, olamaz.


  • devilred  (15.05.16 03:41:56) 
Abi yaş önemli bu tür düşüncelerde, yaş kaç?


  • cheapdeath  (15.05.16 05:20:16) 
26 yaşındayım. Eskiden kadınlardan daha kolay hoşlanabiliyordum zaten, artık daha zor geliyor. Biraz da olaylara daha derin baktığım için olayı "çekici bulduğum için hoşlanmak" ekseninden çıkarmak istiyorum belki de kendi içimde.


  • ikinci hesap  (15.05.16 10:46:58) 
Bence bu araya sıkıştırdığın cinsel birliktelikler sende bir yılgınlık, bosvermislik oluşturmuş. Yani, birinden hoşlanmaya başlandığında içinde bir şeyler kımıldanir, enerji birikmesi gibi. Bu durum karşındakinden aynı şiddette hoşlanmaya devam etmeni sağlar. Bir sure bu ihtiyaçların doyurulmamasi da o insana cinsel ve de tinsel olarak daha derin bağlanmana neden olur. Sen bu enerjinin bi kısmını (libidal olanı) başka kadınlarla doyurunca hoslandigin kıza karşı da eskisi kadar istekli olmadığını hissedersin. Onu tanımaya, anlamaya, benimsemeye yönelik çaba göstermek daha zor gelir. Yani, kısaca bence, birinden hoşlanıyorsanız dikkatini yalnız o kişide yoğunlaştır. Yoksa bu kafa karışıklıkları, yorgunluk, yılgınlık kaçınılmaz olur.


  • damdanakan  (15.05.16 11:42:22) 
başlıktaki soruyu sormana neden, henüz eski ilişkinin bıraktığı arızaları üstünden atamamış olman bence. yoksa bunlar doğal gelişen şeyler, niye hoşlanıyoruz, ilişki yaşıyoruz diye sorgulanmaz genelde. sana 'normal'i kaybetmişsin gibi geliyor sanırım, ama bulunduğun durum nedeniyle bu, geçecektir.


  • manuel mandalina  (15.05.16 13:57:45) 
hoşlanmanın "karar verilen" bir şey olduğunu düşünmüyorum. ya "hoşlanıyorsundur" ya da değil. hoşlandığından emin değilsen, muhtemelen hoşlanmıyorsundur zaten. ki bu işler ne kadar "anlatılamıyorsa" o kadar gerçektir bence. zaten anlatılmaya, açıklanabilir olmaya gereksinimleri yoktur. matrix'de diyor ya kahin; "aşık olduğunu kemiklerinde hissedersin" tarzı bir şey. o hesap.


  • matrix  (15.05.16 14:22:48) 
Bir insanı tam olarak tanımadan hoşlanmanın tek sebebi olabilir: şekilsel beğeni.


  • mandalina kokusu  (15.05.16 16:09:05) 
(bkz: helen fisher)


  • sayns  (15.05.16 19:54:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.