[]

buraya ne açalım

yakininda
büyük bir konsolosluk
bankalar
büyük bir devlet kurumu
sektör cemiyeti
meslek odası
büyük bir vakıf yada dernek gibi bi şey
büyük ve köklü bir lise
200 metre mesafede yine büyük bir devlet dairesi
hemen karşısında 1 yıla açılacak olan 200+ odali bir hotel.

ne açalım da para kazanalim?
butik bir pastane?
70 metrekare ve kira 9500.
i.hizliresim.com

 
yeni nesil şekilli bi kahveci
hipster bi barista da koydun mu başına yürürsün

  • rentts  (14.05.16 21:05:17) 
şık bir restaurant gidermiş buraya. hafta sonu da canlı bir yer ise şukela. ama pastane de iyi fikir.


  • givemesomesubstance  (14.05.16 21:05:40) 
take away satışı olan kaliteli bir kahveci + 1


  • neferkitty  (14.05.16 21:06:26) 
Abi orası Molla Feneri Caddesi, oranın insanına hipster cafe gitmez. Cafe iyi fikir ama muhafazakar cafe olsun.


  • Traveller  (14.05.16 21:09:03) 
take away +1

lezzetli bir menemenci de olur. hafif atıştırmalık babında. alternatif yemek anlamında ya da...

kahvede yaratıcı olun. kişiye özel bir fikir geliştirebilirsiniz belki.

bir de müşterileri önemseyin. memnuniyet insanı 2.3. kez ve defalarca oraya geri getirir :)

Barista da ağzı laf yapan biri olsun.
  • mza  (14.05.16 21:12:05) 
Lezzetli öğle yemeği servis eden orta pahalılıkta. Hipster baristayla ancak Karaköyde iş yaparsın. Sadece kahve satmak için de çok geniş bir yer.


  • ambrosia  (14.05.16 21:13:47) 
Fotoğrafı açmamıştım.

Şimdi baktım. Kesinlikle kafeterya ya da klasik pastane.
  • mza  (14.05.16 21:14:17) 
öğlen atıştırmalık bir şeyler de çıkaran (salata, sandviç, çorba tarzı) pastane kafeteriya tarzı bir yer.


  • maq  (14.05.16 21:24:12) 
kahve dukkanindan 10k kira çıkar mi emin değilim.
bölge aynı zamanda turizm bölgesi ancak turist güzergahı için biraz kenarda kalıyor, bu kirayı ya turiste hitap eden hediyelik esya dükkanı çıkarır yahut cok çılgın kar marji olan unlu mamuller dükkanı.
sabah sandvic, borek poğaça ivir zıvır, sabah servisinin ardindan atistirmalik bakery ürünleri çıkar tezgaha. bu saatlerde kahve dahil edilebilir olaya işte.

ayrıca şöyle bir gözlemim var; yakinda sapa bi yere kurulu migros var, geçen yıl her akşam bi satış fişi alırdım oradan, ortalama musteri sayisi 300'u gecmezdi.
boş yere yer işgal eden manav reyonunu kaldırıp mini bi firin koyup sıcak bir kaç ürün satmaya başladılar.
borek, poğaça, tart, cupcake felan. müşteri sayısı direkt 1000'e fırladı. ve bu mecburiyet çünkü öyle sapa ki..

bilemiyorum altan, valide sultan'a o arsayı sattirmam lazim :p
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (14.05.16 21:28:49) 
çok masalı, ucuz sulu yemek konseptli self servisli balkan lokantası gibi bir şey olabilir. müşteri devir hızı fazla olur, elemanı da paket servis bölümüne kaydırarak ekstra masraf yapmazsın.


  • cokponcik  (14.05.16 21:32:49 ~ 21:34:04) 
Oradan en iyi davetiyeci olur.

Dukkana gore is bicmek genelde riskli yontemdir,bildiginiz ise gore dukkan bulsaniz daha guzel olur.bu dukkan yokusun bitiminde asagidan yukari cikanin nefeslendigi,terledigi yer genelde bu noktada mola vermezler,asagiyi kaybettik,sultanahmetten gelip nuruosmaniye ye giden bi ust yoldan duz gider bu da gitti.geriye bir tek turkocagi caddesine giden gelenler kaldi,onlarda esnaf agirlikli ,birazda turist.iran konsoloslugunun sana faydasi yok,cevre dukkanlara goz at,turstik esya,kitapvs satisi kurtarir mi bak.10 lira buyuk para,
  • cizgilipijama  (14.05.16 21:33:19) 
@cizgilipijama, migros'un olayını tespit edene kadar bende böyle soylerdim. ki orası yokuşun tam ortasi.
unlumamul öncesi ve sonrasını bizzat takip ettim arada devasa bir fark var.
turist için dediğin doğru, kapalicarsi/nuruosmaniye tarafina çıkmak için greens marketin olduğu caddeyi kullaniyorlar.

bu yüzden hesaba turist dahil etmedim. dikilitas'ta darphanenin altinda simdiki sinpas binaninin hemen karşısında köhne bi mr. cookie vardi, efsane lezzetleri vardı ve taş gibi ayakta kalabiliyordu.
kendimi bildim bileli hizmet sektöründeyim ve sinifina göre müşteriye nasıl hitap ediliri gercekten iyi bilirim. bu konuda kendime güveniyorum.
su an ihtiyacım olan sağlam bi fizibilite yöntemi, müsait bir günümde sabah 6'da yanan milli eğitim binasinin önüne sandalyeyi atıp orada akşama dek gozlemlemeyi düşünüyorum.

trafik yoğun bir bölge olması, yolun her iki kenarinda araçların park halinde olması handikap olabilir ancak bu bölgede dükkan önünü isparktan kiralayabiliyorsun, sura hotel su an izin cikarmak üzere, milli egitim binasının inşaatı bu yüzden durdu. orası çalışmaya başlayınca oradaki araçlar da ortadan kalkacak.
v.s v.s

elbet baliklama atlayıp sazanlik edecek degilim ama su an artilar eksilerin önünd benim için.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (14.05.16 21:54:39) 
koltuk meyhanesi


  • babilbaligi  (14.05.16 22:08:19) 
mevkiyi bilmiyorum ama bana da güzel bir kahveci olur gibi geldi. zaten yeni nesil kahvecilerde butik bir pastanede sattığın ürünleri satabiliyorsun.


  • victum  (14.05.16 22:29:56) 
Esnaf lokabtasi stayla ama beyaz ortulu


  • la noix  (14.05.16 22:36:03) 
la noix +1


  • teknikekip  (14.05.16 22:39:55) 
Ben sana yazarken sen ek yazmisin ben onlari gormemistim asagi yukari ayni seylerden bahsetmisiz,sende olanin bitenin farkindasin.

Migros olayina gelince evet fis sayisi artmis olabilir ama cirosu ne?,yi bir mudurle,ufak oyanamalarla perakende de farklar yaratabilmek mumkun,birazda degisen karekter.eskiden defterdarlik emniyet matbaa kagitci denkleminden tamamen turistik bolgeye donus,arap turistler,yuzlerce yeni otel,inanilmaz yatirim.

Ben sana 10 cok diyorum isinin cirosunu bilen adama anlam ofade etmez.en son ornegini garip bir kiraya evet diyen tavuk donercide gordum.adam 5 liraya menulerle 25 k kiraya evet dedi.dedim ki ben net gerizekaliyim,hesaptan kitaptan anlamiyorum.

Iyice incele bolgeyi cevre kiralarina bak,is ne durumda ona gore kararini ver.
  • cizgilipijama  (14.05.16 22:46:09) 
kanka, sapa dediğin migros cağaloğlu'nun göbeğinde yalnız, ayrıca marmaray çıkışında. turist güzergahı olmayabilir ama hafta içi oranın memuru yeter onlara. ek olarak yeni açıldığından yeni yeni alışıyoruz, zira alt sokakta şok ve karfur da var biliyorsun, milletin ayağı oraya alışıktı.

valla motor servisi kuvvetli bi dürümcü açarsan iyi iş yapacağını düşünüyorum. çünkü sultanahmet civarındaki büfe ve kafeler iş yoğunluğu gerekçesiyle servis yapmıyorlar. sen o konumda ne açarsan aç, kahvaltı ve öğle yemeğine çalışacaksın, orası kesin. akşamları ve haftasonları ölü oralar malum. pastanenin getirisi ne olur bilmem ama 1 tl'ya poğaça satmaktansa 10-15 tl'ya öğle yemeği satman daha mantıklı bence.
  • manuel mandalina  (14.05.16 23:25:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.