[]

çeyiz görme adeti

düğün öncesi, evlenecek çiftin yeni evinde tüm çeyizini, iç çamaşırlarına varana dek gözler önüne serdiği, sırf anasıyla babasıyla komşu diye tüm milletin çekinmeden çiftin evini görmeye gittiği bu adet iğrenç değil mi ya? siz izin verir misiniz/verdiniz mi böyle bir şeye? ben tanımadığım onlarca insanın evimde gezmesini hiç istemem şahsen.

not: tamam, daha birçok adetimiz var saçma sapan ama soru sadece bu, ona göre cevaplayalım lütfen.


 
Böyle bir adetten haberim yok. Varsa da reddederim. Ayrıca çeyiz çok varoş


  • i ve been mistreated  (14.05.16 16:59:28) 
saçma ve bayağı. kınanın da öyle olduğunu düşünüyorum ama çeyiz daha düşük gözümde.

uzun zamandır çevremde çeyiz gösteren duymadım; azalarak bitiyor inşallah. en son amcamın kızları yapmıştı (gitmedim). sanırım ne kadar da evliliğe hazır ve layık olduklarını kanıtlamak, çeyizleriyle övünmek için yapıyorlar.
  • piremses  (14.05.16 17:02:18) 
Evet saçma sapan. Benim anadoluda yaşayan akrabalarda var hala bu durum. Birde kayınvalde ile düğün gecesi giyeceğin dantelli iç çamaşırı alışverişi var. Eminönünde görüyorum sürekli. Rezalet


  • jazzabel  (14.05.16 17:03:15) 
Saçma ve gereksiz.

Birisi bana kına gecesini açıklasın o zaman :)
  • nucleon  (14.05.16 17:03:41) 
Hayır izin vermem. Nitekim vermedim de. Adet diye uydurulanların hepsini yapmak zorunda değilsiniz. Bizim orda yok veya biz yapmıycaz der geçersiniz.


  • babilbaligi  (14.05.16 17:14:09) 
Maalesef var öyle bir adet. Bayağı okumuş etmiş tipler de karşı gelmiyor bu duruma. Kızkardeşim evlendiğinde eşyalarını odaya serip göstermediler ama kolilere koyup kırmızı kurdelayla bagladilar. Taşınırken de davul zurna çaldılar, ağlayanlar oldu falan. Çok büyük kabustu. İnşallah benim başıma gelmez, ne diyeyim.


  • damdanakan  (14.05.16 17:21:59) 
Boktan bir adet. Çeyiz nedir ya ? Mümkünse çeyizi olmayan bir kadınla evleneyim.


  • roe  (14.05.16 17:36:14) 
Çok saçma, hayatta yapmam.


  • ambrosia  (14.05.16 17:38:34) 
abimin eşi geçen hafta pazar çeyizini götürdü kendi evlerine. çeyiz ile birlikte ev eve benzemiş :D şöyleki çeyizde baharatlık takımı bilen vardı. onları koydular iç çamaşırı vs hepsini geline bıraktılar kendi yerleştirsin diye.

eve 1. derece akraba dışında da kimse gelmedi.
  • burchak  (14.05.16 18:08:19) 
çook küçükken hatırlıyorum çeyiz görmeye gittiğimi hayal meyal. ondan sonra da duymadım yakınlardan böyle bi olay. dantel olayı kalmadı zaten, eskisi gibi örülüp örülüp çeyize yığma olayı azalarak bitiyor. sana %1500 katılıyorum. elimde olsa yurt dışında konsoloslukta kıyıcam nikahımı kimse gelemesin diye.


  • olutaklidi  (14.05.16 18:11:55) 
çeyizin kendisi başlı başına saçmalık, köylerde yapılabilir o başka, gereksiz o kadar eşya var ki yıllardır nereye koyacağımı bulamadığım şeyler var hala ...


  • esin  (14.05.16 20:26:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.