[]

Kafa derim deli gibi kaşınıyor

duş aldıysam 1 gün rahatım, 2.gün yine deli gibi kaşınmaya başlıyor; normal seviyede değil kanıyor kaşımaktan bazen. yaklaşık 4 aydır bu böyle.
cildim zaten kendimi bildim bileli aşırı yağlı, kafa derim de öyle.

doktora gitmeye zamanım yok, ne önerirsiniz sub-etha doktorları olarak?

 
seboreik dermatit olabilir mi? pul pul olma durumu var mı?


  • galandar kostumu  (14.05.16 03:04:09) 
Konazol deneyebilirsin. Market sampuani kullaniyorsan degisterebilirsin.


  • hendek atlayan deve  (14.05.16 08:27:53) 
kullandığın şampuan ya da sık sık şampuan değiştirmek de yapıyor olabilir.


  • manuel mandalina  (14.05.16 09:47:10) 
Egzama, seboreik dermatit

Kesin bilgi

Tedavi için Fitoval Dandruff and itch sculp (kepekli ve kaşıntılı kafa derisi için olan, saç dökülmesi için olan var bir de) şampuanı, uzun vadede kafa derisinde sorun yaşamamak üzere kullanmak için de ilaçsız olan Ducray Extra-Gentle şampuanı önerebilirim.

Edit: Kortizonsuz bunlar.
  • whimsical  (14.05.16 11:15:37 ~ 11:18:56) 
görmeden nasıl kesin bilgi verebiliriz ki?
benim kafa derim yağlı olduğundan tonla şampuan denedim, deniyorum.
market şampuanları hiçbir kaşıntı yapmıyor, ama 2. gün yağlı görünüm oluşuyor. ben istiyorum ki fazla yağlı görünmeden 2. günü de kurtaracak bir şampuan bulayım. bu nedenle eczane markalarını denemeye başladım, görünümü kurtarsalar da neredeyse %90'ı deli gibi kaşıntı yaptı. şu an orta derecede kaşıntı yapan bir tanesi ile devam ediyorum. bunaldığımda market markalarına dönüp bir süre yağlı ama kaşıntısız saçın keyfini çıkarıyorum.

özetle; arkadaşın kafa derisine uygun olmayan şampuandan da olabilir. en doğrusu, bizim önereceğimiz birşeyleri denemektense doktora gitmesi olacaktır.
  • manuel mandalina  (14.05.16 12:32:12 ~ 12:33:42) 
yağlı egzama. birader'de var aynısı.


  • komando kani var bende  (14.05.16 12:36:14) 
vichy nin kepeğe karşı olanı kullan, baya rahatlarsın... aynı durum bende de olmuştu.
şampuanın 2 çeşidi var, kuru saçlar için ve yağlı saçlar için.. kendi saç deri tipine göre seç.. çok memnun kalacağıını düşünüyorum..

  • omonia  (14.05.16 14:05:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.